0
späť

diskuze k tématu: výběr automobilu

kategórie zaradenia témy: poradna, typ vozidla, osobní
PetrT
počet príspevkov1076
dátum registrácie24.05.2009
Nedela 21.06.2015 21:10, RE: odp
Koblajs napísal:
jasně, kouknu na to. Myslím, že každá rada se má prověřit a za kouknutí člověk nic nedá. No, o těch oplech je to opravdu od uživatélů a z vectra.cz atd.... ty klapky vyřešily v rv.2/2007A hlavně, mondo je fakt kráva a já combi nepotřebuji a potřebovat nebudu. Ale sedan se špatně shání, zrovna tak jako benzín i M6 v benzínu mizerný, včera jsem v Pce koukal asi na 3ks rv.2005 a u všech nám zůstavala rez v ruce zadních lemů.Mohl by jsi mi prosím specifikovat blíže rok, datum konce výroby toho B5,5? děkuji moc.Jo a s dobllem jezdím každý den, první generace bez turba a už máme 3tí motor.

To v tom doblu ale neni JTD to je stará komůrka a žádný zázrak to nebylo ani jako nové. JTD má vždy turbo a z olítaných moderních dieslů je to asi nejlepší volba.

Nevim přesně, ale myslim že poslední B5,5 se dělali nějak 2004/5. Superb ještě déle, ale jen jako sedan. Jako novému se mu smáli za choulostivou a drahou přední nápravu - ani jedno už neplatí a jinou chybu to auto vlastně nemá. Jen už je morálně zastaralé, je to model z r.1996.

reagovať
nahlásit
Koblajs
počet príspevkov18
dátum registrácie15.06.2015
Nedela 21.06.2015 21:21, RE: odp
PetrT napísal:
Koblajs napísal:
jasně, kouknu na to. Myslím, že každá rada se má prověřit a za kouknutí člověk nic nedá. No, o těch oplech je to opravdu od uživatélů a z vectra.cz atd.... ty klapky vyřešily v rv.2/2007A hlavně, mondo je fakt kráva a já combi nepotřebuji a potřebovat nebudu. Ale sedan se špatně shání, zrovna tak jako benzín i M6 v benzínu mizerný, včera jsem v Pce koukal asi na 3ks rv.2005 a u všech nám zůstavala rez v ruce zadních lemů.Mohl by jsi mi prosím specifikovat blíže rok, datum konce výroby toho B5,5? děkuji moc.Jo a s dobllem jezdím každý den, první generace bez turba a už máme 3tí motor.
To v tom doblu ale neni JTD to je stará komůrka a žádný zázrak to nebylo ani jako nové. JTD má vždy turbo a z olítaných moderních dieslů je to asi nejlepší volba. Nevim přesně, ale myslim že poslední B5,5 se dělali nějak 2004/5. Superb ještě déle, ale jen jako sedan. Jako novému se mu smáli za choulostivou a drahou přední nápravu - ani jedno už neplatí a jinou chybu to auto vlastně nemá. Jen už je morálně zastaralé, je to model z r.1996.

Ano, koukal jsem na to B5 dělali do roku 2005 v roce 2002 prý podle autoweb.cz začali dělat ocelovou nápravu místo složité hliníkové. V Pardubickém kraji jich tedy moc není :(

reagovať
nahlásit
tomaskrtek
počet príspevkov983
dátum registrácie18.03.2008
Pondelok 22.06.2015 12:10, RE: odp
PetrT napísal:
Koblajs napísal:
To v tom doblu ale neni JTD to je stará komůrka a žádný zázrak to nebylo ani jako nové. JTD má vždy turbo a z olítaných moderních dieslů je to asi nejlepší volba. Nevim přesně, ale myslim že poslední B5,5 se dělali nějak 2004/5. Superb ještě déle, ale jen jako sedan. Jako novému se mu smáli za choulostivou a drahou přední nápravu - ani jedno už neplatí a jinou chybu to auto vlastně nemá. Jen už je morálně zastaralé, je to model z r.1996.Ano, koukal jsem na to B5 dělali do roku 2005 v roce 2002 prý podle autoweb.cz začali dělat ocelovou nápravu místo složité hliníkové. V Pardubickém kraji jich tedy moc není :(

toho Passata klidně i W8, čtyřkolku, manuál, a bude to fajn svezení
reagovať
nahlásit
Koblajs
počet príspevkov18
Pondelok 22.06.2015 23:43, odp
jasně, proč ne? a sehnat jej mám kde?
reagovať
nahlásit
TomasV01
počet príspevkov16
dátum registrácie25.05.2015
Utorok 23.06.2015 11:06, RE: odp
Koblajs napísal:

To je prosté, třeba tady:

http://www.tipcars.com/volkswagen-passat/volkswagen-passat-31171874.html

Motor asi něco snese, ale otázkou je, v jakém stavu je zbytek. Připočetl bych k tomu tak 50 tisíc to dát trochu dohromady. Pokud by to zázrakem bylo opravdu ve výborném stavu, tak stejná částka padne za předělání na LPG.

Nutno počítat, že motor s převodovkou je o dost těžší, takže v zatáčkách bude chtít jet pořád rovně... )
reagovať
nahlásit
TomasV01
počet príspevkov16
dátum registrácie25.05.2015
Utorok 23.06.2015 11:50, Fiat
Asi mne budete kamenovat, ale levný servis a poměrně spolehlivé jsou i Fiaty. Lze sehnat velmi pěknou Cromu s JTD motorem, který až na možný problém s alternátorem a EGR ventilem nemá většího problému. Karel z Tip Cars se o nich vyjadřuje také kladně - jako třeba i o Fiatu Linea (místa na zadních sedadlech je dostatek).

http://www.tipcars.com/fiat-linea/fiat-linea-59156617.html

http://www.tipcars.com/fiat-croma/fiat-croma-6360066.html

Nízká cena, nezájem zlodějů. Zpracování interieru je slušné (sice není perfektní jako u německých aut), ale nerezne to třeba jako Mazda nebo některé francouzské (jako třeba Peugeot 301 a jeho Citroen dvojče, kde z důvodu tlaku na cenu šla dolu i kvalita ochrana spodku, náprav...).
reagovať
nahlásit
PetrT
počet príspevkov1076
dátum registrácie24.05.2009
Utorok 23.06.2015 18:48, RE: odp
tomaskrtek napísal:
PetrT napísal:
Koblajs napísal:
To v tom doblu ale neni JTD to je stará komůrka a žádný zázrak to nebylo ani jako nové. JTD má vždy turbo a z olítaných moderních dieslů je to asi nejlepší volba. Nevim přesně, ale myslim že poslední B5,5 se dělali nějak 2004/5. Superb ještě déle, ale jen jako sedan. Jako novému se mu smáli za choulostivou a drahou přední nápravu - ani jedno už neplatí a jinou chybu to auto vlastně nemá. Jen už je morálně zastaralé, je to model z r.1996.Ano, koukal jsem na to B5 dělali do roku 2005 v roce 2002 prý podle autoweb.cz začali dělat ocelovou nápravu místo složité hliníkové. V Pardubickém kraji jich tedy moc není :(

Passaty W8 jsou velmi oblíbené u čorkařů, mají totiž unikátní interier který nešel objednat do žádné jiné verze. Proto se na vrakáči hned otočí. A pokud se nepletu ten motor byl taky jen v tomhle autě... bude to určitě dobrý youngtimer ale jako auto na běžné ježdění by to mohl být problém.
reagovať
nahlásit
Koblajs
počet príspevkov18
Štvrtok 25.06.2015 12:59, odp
To asi ano, to máš pravdu. Jinak po úvahách a projíždění autobazarů, to vyhrál focus 2007 2.0i jeto 94tkm. Se zárukou a servisem celoživotního fordaře, který je dělá doma a je vyhlášený. Jen mě mrzí, že jsem jej nekontaktoval přes bráchu hned, auto už jsem mohl mít doma
reagovať
nahlásit
tomaskrtek
počet príspevkov983
Štvrtok 25.06.2015 13:25, RE: odp
PetrT napísal:
tomaskrtek napísal:
PetrT napísal:
Koblajs napísal:
Passaty W8 jsou velmi oblíbené u čorkařů, mají totiž unikátní interier který nešel objednat do žádné jiné verze. Proto se na vrakáči hned otočí. A pokud se nepletu ten motor byl taky jen v tomhle autě... bude to určitě dobrý youngtimer ale jako auto na běžné ježdění by to mohl být problém.

to už dnes asi pravda nebude, stejně jako se kvůli interiéru kradly Octy Laurin a Kléma jejichž béžová kůže byla taky nesehnatelná. ale to bylo před lety...
reagovať
nahlásit
tomaskrtek
počet príspevkov983
Štvrtok 25.06.2015 13:29, RE: odp
TomasV01 napísal:
Koblajs napísal:
To je prosté, třeba tady:http://www.tipcars.com/volkswagen-passat/volkswagen-passat-31171874.htmlMotor asi něco snese, ale otázkou je, v jakém stavu je zbytek. Připočetl bych k tomu tak 50 tisíc to dát trochu dohromady. Pokud by to zázrakem bylo opravdu ve výborném stavu, tak stejná částka padne za předělání na LPG.Nutno počítat, že motor s převodovkou je o dost těžší, takže v zatáčkách bude chtít jet pořád rovně... )

plyn do osmiválce aktuálně 27k. a je to čtyřkolka a poctivá, s Torsenem, žádný Haldex, takže ty zatáčky bych tak bledě neviděl.
reagovať
nahlásit
1 2 3

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všetky práva vyhradené.