0
späť

diskuze k tématu: výběr automobilu

kategórie zaradenia témy: poradna, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 11.06.2015 15:41, výběr automobilu
Dobrý den, byl bych velice rád za radu při výběru automobilu. Rád bych něco spolehlivého, ne moc veliké ser.náklady a také, aby to bylo svižnější auto, když je potřeba.
Značku nemám vyhraněnou, opravdu mi spíše záleží na spolehlivosti a ceně dílů, dostupnost, atp... Ročně toho moc nenajezdím, cca 6t km. Ale rád bych začal. Výlety, sem tam dovolená i za hranicemi. Cena automobilu do 150t Kč.
Děkuji moc za radu.
reagovať
nahlásit
zeneva
počet príspevkov75
dátum registrácie24.08.2009
Piatok 12.06.2015 08:25, Mazda 6
1. generace v benzinu 2,0? jen bacha na korozi, ale jinak to jsou drzaky.
reagovať
nahlásit
Willy
počet príspevkov7
dátum registrácie30.05.2007
Piatok 12.06.2015 12:13, Já bych doporučil
tmavozelené.
reagovať
nahlásit
Petr S
počet príspevkov1250
dátum registrácie28.11.2008
Piatok 12.06.2015 13:42, RE: Mazda 6
zeneva napísal:
1. generace v benzinu 2,0? jen bacha na korozi, ale jinak to jsou drzaky.

Mazdu 6 bych taky doporučil, známý si teď koupil 2.0L, benzín, automat, 2. generace, r.v. 2009, nikde žádná koroze. Ale vyšla ho tedy na 240 tis. U 1. generace po faceliftu bych si pohlídal hlavně stav zadních lemů, to zvládne i lajk.

Jinak tipuji, že jako již tradičně, cca 15 minut po půlnoci pan Karel z Tipcars doporučí Mondeo, Focus, možná i Opla...
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
dátum registrácie23.11.2007
Piatok 12.06.2015 16:50, M6
za 150 bud seženete klasiku - stočenou,bouranou,huntovanou Octavii nebo pokud nechcete být ovce co jde ve stádu a mít z jízdy i trochu radost,koukněte na 6kovou Mazdu.
Od 2009 už má lepší antikoorzní ochranu,v 2011 prošly již jen menším faceliftem.
Narozdíl od Octavii si Mazdy kupují většinou od nova fyzické osoby,které se o ně i starají,zatímco octaviie se do soukromých ruk dostávájí zhuntované a následně na jejich provozu běžný člověk co nejvíce šetří...
reagovať
nahlásit
PetrT
počet príspevkov1076
dátum registrácie24.05.2009
Piatok 12.06.2015 20:02, Vectra
Velmi dobré auto je opomíjená poslední generace Vectry. V kombiku je stejně prostorná jak Mondeo, má mnohem lepší diesly, ani benzíny nejsou horší a servis je stejně drahý. A nerezne jako Mazda a starší Mondea..
reagovať
nahlásit
Pavlik
počet príspevkov1328
dátum registrácie09.10.2008
Piatok 12.06.2015 22:18, RE: Vectra
PetrT napísal:
Velmi dobré auto je opomíjená poslední generace Vectry. V kombiku je stejně prostorná jak Mondeo, má mnohem lepší diesly, ani benzíny nejsou horší a servis je stejně drahý. A nerezne jako Mazda a starší Mondea..

Vectra poslední generace je výborná stran vnitřního prostoru. I motory má konečně slušné a spolehlivé. Málokomu se ale líbí "industriální" interiér a vůbec nikomu se nelíbí mizerná životnost podvozku. Pokud jste ochoten měnit podvozkové díly polovinu častěji než u konkurence a překousnete (nebo se vám dokonce líbí) design palubní desky, je poslední vectra (zvláště po faceliftu) velmi dobrou volbou.
reagovať
nahlásit
PetrT
počet príspevkov1076
Piatok 12.06.2015 23:36, RE: Vectra
Pavlik napísal:
PetrT napísal:
Vectra poslední generace je výborná stran vnitřního prostoru. I motory má konečně slušné a spolehlivé. Málokomu se ale líbí "industriální" interiér a vůbec nikomu se nelíbí mizerná životnost podvozku. Pokud jste ochoten měnit podvozkové díly polovinu častěji než u konkurence a překousnete (nebo se vám dokonce líbí) design palubní desky, je poslední vectra (zvláště po faceliftu) velmi dobrou volbou.

Ano, přední hliníková ramena jsou horší, ale zas tak strašný to neni. Podvozek je stejný jako u Saab 9/3 a tam se zas tak často nic nedělá. Interier je věc vkusu, mě se spíš nelíbí současná insignia. Podle mě kombinace Vectry Combi a motorů JTD je velmi zajímavá.

reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Sobota 13.06.2015 01:04, RE:
Dobrý den.Přívětivý k Vaší peněžence bude například Ford Mondeo, pro něhož je takřka ideální motorizací spolehlivý šestiválec. Celkově se jedná o velmi spolehlivé auta s výbornými jízdními vlastnostmi, přijatelnou spotřebou, a jedněmi z nejnižších cen náhradních dílů a servisních prací. Jistým plusem může být také malý zájem zlodějů o tato auta.
reagovať
nahlásit
Petr S
počet príspevkov1250
dátum registrácie28.11.2008
Sobota 13.06.2015 01:14, RE:
Karel - TipCars.com napísal:
Dobrý den.Přívětivý k Vaší peněžence bude například Ford Mondeo, pro něhož je takřka ideální motorizací spolehlivý šestiválec. Celkově se jedná o velmi spolehlivé auta s výbornými jízdními vlastnostmi, přijatelnou spotřebou, a jedněmi z nejnižších cen náhradních dílů a servisních prací. Jistým plusem může být také malý zájem zlodějů o tato auta.

Opravdu to nemíním nijak ve zlém, ale potěšilo mě, že jsem to lehce po poledni celkem odhadl. Mondeo i čas odpovědi se celkem shodují...

citácia:
Petr S napsal: Jinak tipuji, že jako již tradičně, cca 15 minut po půlnoci pan Karel z Tipcars doporučí Mondeo, Focus, možná i Opla...
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
Sobota 13.06.2015 12:46, RE:

trošku mne zařáží,že člověku co najede ročně 6000km poradíte 6válec...
reagovať
nahlásit
PetrT
počet príspevkov1076
Sobota 13.06.2015 13:26, RE:
stréc od piva napísal:

Máš recht, já najet tak málo za rok pořídím si aspon V8 nebo možná i V12 at si každý kilometr pořádně užiju. Rozdíl by byl pár tisíc káčé :D

reagovať
nahlásit
David V
počet príspevkov2076
dátum registrácie16.05.2007
Pondelok 15.06.2015 09:12, RE:
PetrT napísal:
stréc od piva napísal:
Máš recht, já najet tak málo za rok pořídím si aspon V8 nebo možná i V12 at si každý kilometr pořádně užiju. Rozdíl by byl pár tisíc káčé :D

Moje řeč, najezdím cca 11 tisíc a s V8 bych neměl problém.
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
Pondelok 15.06.2015 11:26, RE:
David V napísal:
PetrT napísal:
stréc od piva napísal:

:) njn jsou dva typy lidí,bud ty co chtěj jízdu užít s stylem...anebo s minimálními náklady :)
reagovať
nahlásit
Koblajs
počet príspevkov18
dátum registrácie15.06.2015
Pondelok 15.06.2015 20:29, odp
Dobrý den, všem moc děkuji za názory a rady. S mondeem nemám problém, jen bych poprosil, třeba o specifikaci o jakou V6 jde? 2,5?
Jinak, jak píše strýc od piva, že jsou dva typy uživatelů, nechtěl bych se jej dotknout, ale...
Měl by si též uvědomit, že jsou lidé, co také mají i jiné náklady, než je automobil, proto mám danou částku, která by mohla být vyšší, ale myslím, že to není potřeba. A že třeba využít peněz k investici na bydlení a tak je rozumnější...... Můj názor. A co se týče toho, jak jsem psal servis a cena dílů, myslím, že je to normální, asi nikdo nechce dávat zbytečně tisíce a koupit značku - krám. Proto jsem se ptal na držáka s dostupnými díly a servisem. Přeci jen chci koupit ojeté auto a něco se na něm určitě opravovat bude, co vidím v rodině a kolikrát to opravdu není laciné...
reagovať
nahlásit
Koblajs
počet príspevkov18
Pondelok 15.06.2015 20:39, RE: odp
Koblajs napísal:
Dobrý den, všem moc děkuji za názory a rady. S mondeem nemám problém, jen bych poprosil, třeba o specifikaci o jakou V6 jde? 2,5?Jinak, jak píše strýc od piva, že jsou dva typy uživatelů, nechtěl bych se jej dotknout, ale...Měl by si též uvědomit, že jsou lidé, co také mají i jiné náklady, než je automobil, proto mám danou částku, která by mohla být vyšší, ale myslím, že to není potřeba. A že třeba využít peněz k investici na bydlení a tak je rozumnější...... Můj názor. A co se týče toho, jak jsem psal servis a cena dílů, myslím, že je to normální, asi nikdo nechce dávat zbytečně tisíce a koupit značku - krám. Proto jsem se ptal na držáka s dostupnými díly a servisem. Přeci jen chci koupit ojeté auto a něco se na něm určitě opravovat bude, co vidím v rodině a kolikrát to opravdu není laciné...

M6 se mi hodně líbí a uvažoval jsem o ní než-li jsem dal dotaz, a pak také Astra, teď budu za trotla "limuzína, hatchback?? prostě hraný kufr :) ne ta malá Astra :) Ale, jak tu psal uživatel, JTD nevyužiji, a bojím se že bude trpět, dojíždím do práce 6km takže by se ten motor asi ani neohřál. A známý automechanik mi doporučoval ( dělá octavky a je na něj opravdu spoleh a nikdy neprodal špatné auto ) Octavku 1,6tsi, ale abych pravdu řekl, Octavky moc nemusím a navíc po zkušenostech v rodině (má bratránek) myslím, že je to motor opravdu na hraně co to auto zvládne a nic moc svižné. 1,8tsi by se mi už líbilo, ale zase mi jí nedoporučuje, nevím proč. Ale co jsem četl recenze není to špatný motor, má názor jiný, jak to tak někdy bývá.

reagovať
nahlásit
Zvirak
počet príspevkov459
dátum registrácie09.09.2012
Utorok 16.06.2015 08:41, ...
pokud jezdíš jen 6km do práce, vykašlal bych se na cokoli s turbem, zvlášť na tsi. Vem raději nějaký atmobenzin. A pokud jezdíš celkově málo, klidně vem i nějaký ten V6 - finančně to skoro nepocítíš, a bude to jiná jízda..
reagovať
nahlásit
David V
počet príspevkov2076
dátum registrácie16.05.2007
Utorok 16.06.2015 08:52, RE:
stréc od piva napísal:
David V napísal:
PetrT napísal:
stréc od piva napísal:
:) njn jsou dva typy lidí,bud ty co chtěj jízdu užít s stylem...anebo s minimálními náklady :)

Definuj minimální náklady....
Mám Mondeo s šestiválcem, najezdím ročně 11 tkm a jezdím za cca 7 Kč/km, v čemž je rozpuštěno vše, co se týká provozu vozidla včetně jeho pořízení. Je to moc nebo málo:
a) globálně
b) za provoz auta střední třídy
reagovať
nahlásit
Koblajs
počet príspevkov18
Utorok 16.06.2015 09:14, RE: ...
Zvirak napísal:
pokud jezdíš jen 6km do práce, vykašlal bych se na cokoli s turbem, zvlášť na tsi. Vem raději nějaký atmobenzin. A pokud jezdíš celkově málo, klidně vem i nějaký ten V6 - finančně to skoro nepocítíš, a bude to jiná jízda..

Ehm, děkuji. Hodilo by se mi případně značka a typ motoru. Děkuji moc.
No, druhá otázka je, jestli nezačnu více jezdit. Teď jsem 3 roky bez auta, půjčuji si od bráchy a našich, takže právě..... jestli poté co si pořídím opět své nezačnu více lítat po okolí, sem tam výlet. Do většího města do kina a tak :) bydlíme opravdu v prdýlce světa :) a to mě přivádí na možná další otázku - požadavek, aby se také auto dobře chovalo v zimě. Bydlím v podhůří hor na kopci, nejvyšším bodě v okolí a kde "pod kopcem" svítí sluníčko u nás sněží. Cesta do kopců a serpentýny :) třeba s bráchovým meganem combi rv.2002 1.4 16v 74Kw šílená jízda, auto plave, jak čudla.

reagovať
nahlásit
Koblajs
počet príspevkov18
Utorok 16.06.2015 09:18, dotaz
dobrý den, mohl bych se Vás jako vlastníka Mondea s V6 kolik toto auto má spotřebu? Hledal jsem na netu, ale o těchto autech jsem toho moc nenašel. Děkuji.
reagovať
nahlásit
1 2 3

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všetky práva vyhradené.