0
späť

diskuze k tématu: výběr automobilu

kategórie zaradenia témy: poradna, typ vozidla, osobní
Koblajs
počet príspevkov18
dátum registrácie15.06.2015
Utorok 16.06.2015 09:19, RE: dotaz
Koblajs napísal:
dobrý den, mohl bych se Vás jako vlastníka Mondea s V6 kolik toto auto má spotřebu? Hledal jsem na netu, ale o těchto autech jsem toho moc nenašel. Děkuji.

David V
reagovať
nahlásit
David V
počet príspevkov2076
dátum registrácie16.05.2007
Utorok 16.06.2015 10:22, RE: dotaz
Koblajs napísal:
Koblajs napísal:
dobrý den, mohl bych se Vás jako vlastníka Mondea s V6 kolik toto auto má spotřebu? Hledal jsem na netu, ale o těchto autech jsem toho moc nenašel. Děkuji.
David V

Hele já tady mám docela podrobnou recenzi na několik vydání, takže stačí dát do vyhledávače a vyskočí to. Spotřebu mám 8,8 ltr/100km za cca 66 tisíc km, co to auto vlastním.
Složení tras je 15% město, 15% dálnice a zbytek státovky.
Ale spotřebu do 10tkm/rok nemá smysl zásadně řešit, to je 3200 Kč na každý litr spotřeby, tedy měsíčně necelé tři stovky.
reagovať
nahlásit
Koblajs
počet príspevkov18
Utorok 16.06.2015 10:44, odp
Dobře, kouknu na to. A co třeba jiné značky? s tou atmosférou co jsi psal?
reagovať
nahlásit
David V
počet príspevkov2076
dátum registrácie16.05.2007
Utorok 16.06.2015 11:03, RE: odp
Koblajs napísal:
Dobře, kouknu na to. A co třeba jiné značky? s tou atmosférou co jsi psal?

To co tady zaznělo. Mazda 6 s 2-litrem nebo Vectra C s 1.8 16V.
reagovať
nahlásit
Koblajs
počet príspevkov18
Piatok 19.06.2015 10:24, rada
Ahoj, omlouvám se. Ještě jsem přemýšlel, že by jsme auto využívali jako doposud s bratrem (on na delší trasy, to jeho je jen na cesty do práce) a pak bych šel do dieselového mondea. Doma máme 2.2tdci 4 roky, kladné hodnocení, auto bez závad. Teď jsem našel celkem pěkné, které se mi líbí v Chrudimi aut.Nika http://www.autobazar-nika.cz/ford/mondeo/nafta/combi-2-0tdci-96kw-ghia-708/
Na co si dát pozor při koupi atd... a jestli je tato motorizace vhodná. Děkuji Vám všem moc.
reagovať
nahlásit
TomasV01
počet príspevkov16
dátum registrácie25.05.2015
Piatok 19.06.2015 12:12, RE: rada
Koblajs napísal:
Ahoj, omlouvám se. Ještě jsem přemýšlel, že by jsme auto využívali jako doposud s bratrem (on na delší trasy, to jeho je jen na cesty do práce) a pak bych šel do dieselového mondea. Doma máme 2.2tdci 4 roky, kladné hodnocení, auto bez závad. Teď jsem našel celkem pěkné, které se mi líbí v Chrudimi aut.Nika http://www.autobazar-nika.cz/ford/mondeo/nafta/combi-2-0tdci-96kw-ghia-708/Na co si dát pozor při koupi atd... a jestli je tato motorizace vhodná. Děkuji Vám všem moc.

Pokud vyhoví velikostně (kufr je o něco menší), tak se mi jeví velmi zajímavě:

http://www.tipcars.com/volvo-v50/volvo-v50-3655114.html

Mazda 6 kombi v benzínu prakticky neseženete, možná s motorem 1.8, který je proti 2.0 slabší o 19 kW. Navíc do 150 tisíc seženete první generaci, která je tu od roku 2002-2007. Novější vyráběné od 2007 výše za tuto cenu neseženete.
reagovať
nahlásit
Koblajs
počet príspevkov18
Piatok 19.06.2015 14:17, odp
dobrý den a velice děkuji za typ, po Volvu jsem také koukal protože jsem sem tam jezdil S80 šéfky a bylo to super auto. Ale, právě ze zkušeností se bojím nákladovosti servisu.... A právě i v automotocentru Chrudim nějaké V50 mají ale diesly.
reagovať
nahlásit
TomasV01
počet príspevkov16
Piatok 19.06.2015 17:18, RE: odp
Koblajs napísal:
dobrý den a velice děkuji za typ, po Volvu jsem také koukal protože jsem sem tam jezdil S80 šéfky a bylo to super auto. Ale, právě ze zkušeností se bojím nákladovosti servisu.... A právě i v automotocentru Chrudim nějaké V50 mají ale diesly.

Ten Ford z předchozího příspěvku vypadá pěkně. Nechce se ani moc věřit, že by to mělo takhle málo najeto... Teď si přesně nepamatuji po kolika tisících se dělají rozvody, asi bych je preventivně udělal. Pokud je to po výměně olejů a kotoučů, tak prověřit stav podvozku a chod motoru (jak startuje za studena, jak táhne po zahřátí (zda není nějaké cukání - vstřikovače), kouřivost motoru (by ukazovala na špatnou kompresi). Běžně zatuhávají zadní třmeny a vždy jsou lehce přibrzděné, takže se kolo trochu hřeje (hlavně u nových destiček). Jinak naladění podvozku je skvělé, ale to o Mondea platí obecně.

U Volva bych se nákladovosti servisu moc nebál, pokud nepůjdete do originál. Benzín je spolehlivý. Víc bych se obával, že budu měnit vstřikovače a repasovat čerpadlo u dieselu - to se pak o pár desítek tisíc prohnete...
reagovať
nahlásit
Koblajs
počet príspevkov18
Piatok 19.06.2015 17:35, odp
ehm, dobře, zaměřím se na to. O těch vstřikovačech se tu hodně mluví.... poruchy, neporuchy atd... brácha má 2.2 mondo a jetých 160tis. a v pohodě, ale má to rv.2007.
A toho fordíka jsem jsem prověřil na cebii a podle nich km sedí....
ještě jsem zapoměl, hned pod tým mondeem je jedna mazdička 6 benzín 2.0 co si o ní myslíte? Je to tedy první generace, ale to by tak nevadilo, ne?
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
dátum registrácie23.11.2007
Piatok 19.06.2015 19:59, RE: odp
TomasV01 napísal:
Koblajs napísal:
Ten Ford z předchozího příspěvku vypadá pěkně. Nechce se ani moc věřit, že by to mělo takhle málo najeto... Teď si přesně nepamatuji po kolika tisících se dělají rozvody, asi bych je preventivně udělal. Pokud je to po výměně olejů a kotoučů, tak prověřit stav podvozku a chod motoru (jak startuje za studena, jak táhne po zahřátí (zda není nějaké cukání - vstřikovače), kouřivost motoru (by ukazovala na špatnou kompresi). Běžně zatuhávají zadní třmeny a vždy jsou lehce přibrzděné, takže se kolo trochu hřeje (hlavně u nových destiček). Jinak naladění podvozku je skvělé, ale to o Mondea platí obecně.U Volva bych se nákladovosti servisu moc nebál, pokud nepůjdete do originál. Benzín je spolehlivý. Víc bych se obával, že budu měnit vstřikovače a repasovat čerpadlo u dieselu - to se pak o pár desítek tisíc prohnete...

když se díváte na ojetinu,tak se nikdy nedívejte na tachometr....až po tom co auto zvednete,vše zkontrolujete,projedete...

no je to dovoz z Německa..a pak teprv to tady jezdilo...takže to bude mít real 250 - 350
reagovať
nahlásit
Koblajs
počet príspevkov18
Piatok 19.06.2015 20:08, odp
OK. Ono se to dá asi těžko poznat, kolik to má najeto, i když jsem si u Cebie připlatil a vyhodilo mi to celou historii automobilu od 2004 kdy bylo auto v provozu. Ale, jak já říkám, dá se ochcat všechno. A co doporučujete vy? I když není jasný nájezd a auto jinak bude v cajku jít do toho? Nevadí větší nájezd?
reagovať
nahlásit
TomasV01
počet príspevkov16
Piatok 19.06.2015 22:43, RE: odp
Koblajs napísal:
OK. Ono se to dá asi těžko poznat, kolik to má najeto, i když jsem si u Cebie připlatil a vyhodilo mi to celou historii automobilu od 2004 kdy bylo auto v provozu. Ale, jak já říkám, dá se ochcat všechno. A co doporučujete vy? I když není jasný nájezd a auto jinak bude v cajku jít do toho? Nevadí větší nájezd?

Doporučím Vám podívat se osobně na to auto, pořádně si ho prohlédnout. Také jak licují spáry blatníků, dveří, pátých dveří, atd. Nechte si ukázat motor, koukněte se pokud možno z pod auta jak vypadá náprava, jak poloosy (zda kolem nich neslzí olej). Nejlépe vezměte s sebou někoho, kdo autům rozumí. Nejlépe pokud tam mají zvedák a diagnostiku. Projet se s tím...

Větší nájezd při pravidelném servisu nevadí. Raději koupím auto co má skutečně 250-280 tisíc najeto a bylo o něj pečlivě staráno/servisováno, než plečku, která má na tachometru 150 tisíc a objektivně je v mnohem horším stavu... Jak mi řekli v jednom servisu - auta se dají opravovat do nekonečna...

Mazda 6 je dobrá, ale do roku výroby 2006 jí hodně trápí rez. Lemy blatníků a spodní svary dveří jsou nejvíce zasažené. Ty chce kontrolovat jako první. Motor toho snese hodně - je to původně motor od Fordu jen s ECU od Mazdy. Má poměrně složitou konstrukci přední nápravy s pomocným rámem - proto má perfektní jízdní vlastnosti - prakticky jako jediná v tomto segmentu ve všech situacích využívá celou šířku běhounu. Pokud to má už hodně nalítáno, musí se přední náprava repasovat - musí se koupit sada předních ramen a ta dříve stála kolem 30 tisíc... Pálka, na VW Passat v té době byla za 13 tisíc. Takže opět to chce mít štěstí na zachovalý kus v dobrém stavu.

reagovať
nahlásit
Koblajs
počet príspevkov18
Piatok 19.06.2015 23:01, odp
dobře, děkuji moc za info. Teď jsem koukal informativně na auto kelly a ceny už jsou trochu jinde (pření sada ramen) ale pořád to není laciné. O korozi vím. Ale prostě se pořád bojím toho diesla.
reagovať
nahlásit
Koblajs
počet príspevkov18
Sobota 20.06.2015 23:24, auto
Tak jsem se dnes byl podívat na udávané mondeo. Bylo celkem dosti opotřebené, jak jste dobře odhadli asi větší nájezd km. Koukal jsem cestou ještě do několika autobazarů a narazil jsem na toto auto, které se mi líbí a také je mladší. Chtěl bych poprosit o váš názor, i co se týče km.... atp. Děkuji
http://www.tipcar.cz/inzerat/opel-vectra-caravan-19-cdti-110kw-navi-cz-15785684.html?ds=31
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
dátum registrácie23.11.2007
Nedela 21.06.2015 17:29, RE: auto
Koblajs napísal:
Tak jsem se dnes byl podívat na udávané mondeo. Bylo celkem dosti opotřebené, jak jste dobře odhadli asi větší nájezd km. Koukal jsem cestou ještě do několika autobazarů a narazil jsem na toto auto, které se mi líbí a také je mladší. Chtěl bych poprosit o váš názor, i co se týče km.... atp. Děkuji http://www.tipcar.cz/inzerat/opel-vectra-caravan-19-cdti-110kw-navi-cz-15785684.html?ds=31

možná se mi to zdá,nebo je to tak nafocené,ale prává zadní strana podběh k kufru je stříknutý?
v každém případě pokud koupeno v D asi bych si zavolal do posledního servisu

jinak to nevypadá špatně..
reagovať
nahlásit
Koblajs
počet príspevkov18
Nedela 21.06.2015 18:33, RE: auto
stréc od piva napísal:
Koblajs napísal:
Tak jsem se dnes byl podívat na udávané mondeo. Bylo celkem dosti opotřebené, jak jste dobře odhadli asi větší nájezd km. Koukal jsem cestou ještě do několika autobazarů a narazil jsem na toto auto, které se mi líbí a také je mladší. Chtěl bych poprosit o váš názor, i co se týče km.... atp. Děkuji http://www.tipcar.cz/inzerat/opel-vectra-caravan-19-cdti-110kw-navi-cz-15785684.html?ds=31
možná se mi to zdá,nebo je to tak nafocené,ale prává zadní strana podběh k kufru je stříknutý? v každém případě pokud koupeno v D asi bych si zavolal do posledního servisu jinak to nevypadá špatně..

Ano, to bych udělal, mám i kolegyni, která suprově šprechtí a já angličtina, ale asi bych to s ní taky dal. No, ale, nebude to potřeba, co jsem včera do 3h ráno přečetl o těchto vozech.... Celkem mě to odrazuje. Hodně hoří bixenony a jejich řd. dále na každém dieslu uživatelé dělaly modul sání vířivých kladek + jejich řd = 20tis. i více. atp.
Takže to vypadá, že budu vybírat dále. Teď tady ve Třebový je k mání jedno mondo 2005 poctivých 180tis. Brácha zná majitele, tak to ověřoval i když to není směrodatné, myslím km. Ale, je to 2.0tdci 96kw. Máte někdo zkušenost s tímto motorem, co vstřiky a tak?

reagovať
nahlásit
PetrT
počet príspevkov1076
dátum registrácie24.05.2009
Nedela 21.06.2015 19:33, RE: auto
stréc od piva napísal:
Koblajs napísal:
možná se mi to zdá,nebo je to tak nafocené,ale prává zadní strana podběh k kufru je stříknutý? v každém případě pokud koupeno v D asi bych si zavolal do posledního servisu jinak to nevypadá špatně..Ano, to bych udělal, mám i kolegyni, která suprově šprechtí a já angličtina, ale asi bych to s ní taky dal. No, ale, nebude to potřeba, co jsem včera do 3h ráno přečetl o těchto vozech.... Celkem mě to odrazuje. Hodně hoří bixenony a jejich řd. dále na každém dieslu uživatelé dělaly modul sání vířivých kladek + jejich řd = 20tis. i více. atp. Takže to vypadá, že budu vybírat dále. Teď tady ve Třebový je k mání jedno mondo 2005 poctivých 180tis. Brácha zná majitele, tak to ověřoval i když to není směrodatné, myslím km. Ale, je to 2.0tdci 96kw. Máte někdo zkušenost s tímto motorem, co vstřiky a tak?

No kdybych už si musel vybrat mezi starým TDCI a fiatáckým JTD v Oplu je jasná volba ten Opel. U poslední vectry jsem slyšel nářky jen na komplikovanější přední nápravu, jinak nic. Prostorově je kombi stejné jak mondeo a je dle mě hezčí. Interier nemá nic moc ani ten Ford, vectra je aspon originál.
reagovať
nahlásit
Koblajs
počet príspevkov18
Nedela 21.06.2015 19:48, odp
Ano, taky se mi líbila, ale protože jsem chtěl vědět více, tak jsem si našel už.recenze na moje auto. A opravdu to tam každý uživatel řešil a byl z toho nešťastný je to opravdu pálka + další pálka za bixenony s aut.natáčením a také mě malinko odrazuje podle uživatelů, to, že auto je samá řídící jednotka. Což myslím, může být do budoucna problém. Podvozek si kluci chválili a moc s ním neřešily. A benzínu prý do roku 2007 přeskakoval roz.řetěz ....
reagovať
nahlásit
PetrT
počet príspevkov1076
dátum registrácie24.05.2009
Nedela 21.06.2015 20:12, RE: odp
Koblajs napísal:
Ano, taky se mi líbila, ale protože jsem chtěl vědět více, tak jsem si našel už.recenze na moje auto. A opravdu to tam každý uživatel řešil a byl z toho nešťastný je to opravdu pálka + další pálka za bixenony s aut.natáčením a také mě malinko odrazuje podle uživatelů, to, že auto je samá řídící jednotka. Což myslím, může být do budoucna problém. Podvozek si kluci chválili a moc s ním neřešily. A benzínu prý do roku 2007 přeskakoval roz.řetěz ....

Hele, to JTD se dávalo do spousty aut a pokud vím nikde jsem o nějakých klapkách neslyšel. Osobní zkušenost nemám, to je fakt, ale soused měl Signum. To je vlastně Vectra. Průser byl motor, ale on měl V6 diesel od Isuzu což je s přehledem nejhorší diesel kdo kdy vyrobil. Jinak auto drželo dobře a pohodlné bylo ažaž.
No a s JTD měl jeden známý několik Doblo a i když se auta jinak zcela rozpadala motor nikdy nezklamal. A to i při dost strašném přístupu zaměstnanců.
O xenonech nevim, neni ale těžké najít auto bez nich. Ty u Mondea taky nejsou žádný zázrak.

Jinak pokud opravdu najezdíš tak málo co třeba passat B5,5 z konce výroby s benzínem 1,8T, 2,0 i 2,8. Žerou od 8-12l všechny a drží. Auto je na dnešní poměry velmi solidně stavěné. No ale holt vypadá už staře., druhá věc že v benzínu jsou levný.

reagovať
nahlásit
Koblajs
počet príspevkov18
Nedela 21.06.2015 20:32, odp
jasně, kouknu na to. Myslím, že každá rada se má prověřit a za kouknutí člověk nic nedá.
No, o těch oplech je to opravdu od uživatélů a z vectra.cz atd.... ty klapky vyřešily v rv.2/2007
A hlavně, mondo je fakt kráva a já combi nepotřebuji a potřebovat nebudu. Ale sedan se špatně shání, zrovna tak jako benzín i M6 v benzínu mizerný, včera jsem v Pce koukal asi na 3ks rv.2005 a u všech nám zůstavala rez v ruce zadních lemů.
Mohl by jsi mi prosím specifikovat blíže rok, datum konce výroby toho B5,5? děkuji moc.
Jo a s dobllem jezdím každý den, první generace bez turba a už máme 3tí motor.
reagovať
nahlásit
1 2 3

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všetky práva vyhradené.