0
späť

diskuze k tématu: Oříšek pro Vás - Soukromé auto pro služební účely

kategórie zaradenia témy: poradna, typ vozidla, osobní
tomaskrtek
počet príspevkov983
dátum registrácie18.03.2008
Piatok 16.10.2015 23:01, RE: k
kristian2 napísal:
to jsem přesně čekal že se to tu zvrhne od osvěčených lidiček v tuhle diskuzi.pán se neptá jak má ošulit zaměstnavatele ale potřebuje auto ke své práci a to je podstata ne jak st ím po čecháčkovsku vybdrbávat

ale pán nepíše že chce sponzorovat zaměstnavatele. to že na uvedené hodnoty v TP se u nového auta nedostane je fakt. to že amortizace, servis a mimopalivové náklady u nového auta požadované ceny budou vyšší než paušální náhrada je také fakt. jestli znáš lepší/jiný způsob jak tenhle oříšek rozlousknout tak sem s ním. jinak si nech blbý kecy na koledu.
reagovať
nahlásit
kristian2
počet príspevkov273
dátum registrácie31.03.2015
Sobota 17.10.2015 07:59, RE: k
tomaskrtek napísal:
kristian2 napísal:
to jsem přesně čekal že se to tu zvrhne od osvěčených lidiček v tuhle diskuzi.pán se neptá jak má ošulit zaměstnavatele ale potřebuje auto ke své práci a to je podstata ne jak st ím po čecháčkovsku vybdrbávat
ale pán nepíše že chce sponzorovat zaměstnavatele. to že na uvedené hodnoty v TP se u nového auta nedostane je fakt. to že amortizace, servis a mimopalivové náklady u nového auta požadované ceny budou vyšší než paušální náhrada je také fakt. jestli znáš lepší/jiný způsob jak tenhle oříšek rozlousknout tak sem s ním. jinak si nech blbý kecy na koledu.

Ha začínám se bavit- jen tak dál.Ano to je fakt .Ze zsvé skušenosti vím,že provozovat vlastní auto se prostě nevyplatí at se na to dívám z jaké strany chci.Koupě auta je ta nejblbší investice co může být a pokud má nést náklady jeden člověk,tak by musel vydělat ranec.Ale prostě je potřeba a patří to ktomu a bud to tak chci nebo ne.

při nájezdu 200 000 km je jistota že se něco pokazí asi u každé značky auta.je to věc nákladů na provoz třeba pneu dle velikosti čím větší tím dražší atd.každý luksus něco stojí
reagovať
nahlásit
Zvirak
počet príspevkov459
dátum registrácie09.09.2012
Sobota 17.10.2015 08:25, RE: .
tomaskrtek napísal:
Zvirak napísal:
přesně tak, to už bys Arthuro mohl tvrdit, že když někdo jezdí s lehkou nohou, aby jezdil s menší spotřebou než je v TP, tak podvádí svého zaměstnavatele a chce ho přivést na buben... Zaměstnavatel pak navzdory své dobrotě kvůli tomu podvodu zkrachuje.... Oni kdyby v Čechách zaměstnavatelé neplatili lidem almužny, pak by neřešili ca 1Kč/km.osobně bych byl pro to, aby se zvýšila minimální mzda ca 2,5 - krát. A vůbec bych se neohlížel na ubrečený slinty podnikatelů, který by si museli odpustit každej rok novej mergl...
kdo ti brání stát se zaměstnavatelem a platit tolik? by mě zajímalo jak rychle by tě to přešlo. měl jsem pár zaměstnanců, a díky, nikdy víc.

no ty mne pobavil, stát se zaměstnavatelem? To bych musel bejt blbej a krátkozrakej..Už dřív jsem to vyřešil jednodušeji a elegantněji pokud stát výrazně nezmění podmínky a pravidla, nemá cenu se vracet pracovat do čech.. a je celkem jedno jestli zaměstnanec nebo zaměstnavatel. ono je to dnes o tom, že zaměstnavatel musí být lidská svině (nebo by musel něco umět - což je ale spíše výjimkou) a platit téměř min mzdu.. V hajzlu je to, že tohle stát dovolil a když už se do toho šťoural, akorát ořezal práva změstnance.. prostě kocourkov
reagovať
nahlásit
Cooko
počet príspevkov8
dátum registrácie16.10.2015
Sobota 17.10.2015 20:33, RE: Doplnění dotazu
David V napísal:
tomaskrtek napísal:
Cooko napísal:
Samozřejmě moje otázka směruje na spotřebu - reálná (80%) dálnic 140km/h vs Průměrovaná z TP.Máte zkušenosti jak se na dálnicích chovají ti Japonci s atmosférami? Tedy Toyoty 1.6, 1.8, nebo pak třeba Mazdy?
sežere vás to. do papírové spotřeby se nedostanete. kamarád jezdí Avensise 1.8, zaměstnavatel mu proplácí kilometry, a nebýt toho že ho má v LPG tak doplácí ze svého. takhle mu to hodí druhou výplatu.
To je přesně problém dnešních aut. Do papírové spotřeby se nikdo nedostane, a potom jsou všechny výpočty návratnosti a provozních nákladů postavené na vodě.Taky bych šel cestou relativně velkého motoru, který snese LPG. Právě z důvodu, abych nedoplácel a optimistická čísla. Jo a snižovat svoje vlastní náklady podvodem není.

Máte nějaký tip, jaký větší benzínový motor by byl na tuto akci vhodný? Co spolehlivost motoru po úpravě na LPG? Musím si o tom LPG něco nastudovat. Jaká by byla následně úspora oproti údajům v TP a benzínu?
reagovať
nahlásit
brin
počet príspevkov727
dátum registrácie28.03.2011
Sobota 17.10.2015 20:39, Náklady
Náklady na provoz většího motoru na LPG jsou obvykle zhruba na 55–70 % provozu na benzín. LPG samotné stojí přibližně polovinu, co benzín, ale je vhodné častěji měnit olej a údržbu dělat častěji. U některých vozů je nutné pravidelně seřizovat ventilové vůle. Na LPG není úplně vhodná častá a dlouhá jízda po dálnici, kdy dochází k přehřívání sedel a je nutný přístřik benzínu kvůli chlazení. Ekonomika takového provozu pak vychází na té mnou uváděné horní hranici. Celkově bych se toho ale moc nebál. Pokud nebudete na přestavbě šetřit za každou cenu a uděláte to správně a poctivě, vydrží motor skoro stejně jako na benzín. Zvláště šestiválec a větší. Ale pozor, najít dnes vhodný velký motor k přestavbě v zánovním autě už je celkem problematické. Moc nepřímovstřikových 6válců a větších už se nedělá.
reagovať
nahlásit
Zvirak
počet príspevkov459
Sobota 17.10.2015 21:49, RE: Náklady
brin napísal:
Na LPG není úplně vhodná častá a dlouhá jízda po dálnici, kdy dochází k přehřívání sedel a je nutný přístřik benzínu kvůli chlazení.

No tohle taky neni uplně pravda a neplatí to napříč všemi motory.. Chce to trochu nadhledu. U větších (výkonnějších) motorů nejsou náklady 70% nýbrž 45 - 50%, mám dlouhodobě vysledováno.
Pravdou je, že zvlášť nový motor těžko pohledáš = poděkujte nesmyslné EUpolitice co se týká Abgase.. . Ale ještě jsou motory, které se vyplatí přestavět.
reagovať
nahlásit
brin
počet príspevkov727
dátum registrácie28.03.2011
Sobota 17.10.2015 21:55, Zviřak
Jasně, je to možné, že se dostane k 50% provozních nákladů, pokud jezdí s tankem. Musím ale přiznat, že mě takhle navečer hned nenapadá, které motory by šlo přestavět v zánovním autě. Jestli by neměl lepší koupit Octávii 1,4 TSi s CNG a účtovat benzín.
reagovať
nahlásit
Cooko
počet príspevkov8
Sobota 17.10.2015 23:20, RE: Zviřak
brin napísal:
Jasně, je to možné, že se dostane k 50% provozních nákladů, pokud jezdí s tankem. Musím ale přiznat, že mě takhle navečer hned nenapadá, které motory by šlo přestavět v zánovním autě. Jestli by neměl lepší koupit Octávii 1,4 TSi s CNG a účtovat benzín.

Děkuji, ale Octavii ne :D Momentálně mám služebáka Octavia III 1.6 TDI elegance - a sorry, je to hrozné auto, ale hlavně, bolí mě z něj kříže. Bolest začíná již po 20-30 minutách jízdy... Prosě mi nevyhovuje sedadlo. A zaměstnavatel nechce porušovat striktnout firemni car policy... takže mi nabídl jedině tuto alternativu - Vlastní auto a proplácet služební km (kterých bude hodně)...

Jinak, ta CNG varianta nezní úplně špatně... U LPG nemůžete vjet do většiny podzemních garáží, že?
reagovať
nahlásit
Cooko
počet príspevkov8
Sobota 17.10.2015 23:24, Jaký motor
když se odkloníme od varianty přestavby auta na CNG nebo LPG...
Myslíte, e atmosferický motor japonské výroby je rozumný nápad? Viděl jsem na Youtube test spotřeby kde srovnávali benzíny nižší střední třídy na cestě do Chorvatska a zpět. Honda Civic 1.8 tam naměřili 6,1L/100km přičemž od výrobce je udávaná kombinovaná 6.4.. Což je skvělé. Ostatní srovnávané benzíny - Kia, Leon měli cca o 0.8L/100 vyšší spotřebu než udávaná výrobcem.
reagovať
nahlásit
Zvirak
počet príspevkov459
Nedela 18.10.2015 07:55, iluze
nechci ti brát iluze, japonci maj sice výborné motory, ale při 140 km/h dálnice zapomeň na spotřebu kolem 6,5 litru. Ta bude 8 a víc. 6,0-6,5 bys měl na okreskách při 80-90 km/h.. a jestě bys musel mít lehkou nohu.

u CNG tě bude silně limitovat dojezd, a hodně nízká četnost čerpaček. Ale je to nejčistší rozšířené palivo.

jinak u sedaček v oct mne taky bolí záda, je to tortura...
reagovať
nahlásit
kristian2
počet príspevkov273
Nedela 18.10.2015 10:34, k
neřešte plyn je to blbost .Vy potřebujete co nejnovější auto. A to na LPG momentálně není a cng není v cenové kategorii a taky je tam fakt častého tankování - což je otrava a plyn není všude a CNG už vůbec ne a když, tak je otevřeno blbě.Pokud koupíte nějaké starší auto které bude schopné předělání na LPG třeba ten šestiválec, proč ne bude to stát min .20 000 ato bude mít najeto min 130 -200 000 kmpokud sním plánujete najet dalších 200 000 km a chtít poněm aby bylo každé ráno nachystané na další jízdu, tak budete muset trávit čas v servisu a platiza něj další peníze -které ušetříte na spotřebě-a to se nebavím o zbytkové hodnotě auta které bude mít najeto 400 000 km.

asi bude fak nejlepší ta nafta skuste renault megane 1,5 dci nebo zajít k oplu ti mají jakýsi nový diesel prý je dobrý. Cenu ojetiny dělá stáří a pravydelný servis v atorizovaném servisu .200 000 nejsou žádné velké kilometry a ve vašem případě to najedete za pár let takže u nového auta by něměl být zásadní problém a když tak pod zárukou.
reagovať
nahlásit
Zvirak
počet príspevkov459
Nedela 18.10.2015 10:55, .
Kristiane2, on píše, že v oktávce jsou tragický sedačky a ty mu doporučíš megana tzn, to samý v bledě modrým, né-li ještě horší, a k tomu ještě 1.5dci..
reagovať
nahlásit
kristian2
počet príspevkov273
Nedela 18.10.2015 11:13, RE: .
Zvirak napísal:
Kristiane2, on píše, že v oktávce jsou tragický sedačky a ty mu doporučíš megana tzn, to samý v bledě modrým, né-li ještě horší, a k tomu ještě 1.5dci..

já jsem říkal třeba to si musí vyzkoušet je to věc postavy .jinak za motor 1,5 dci v tomhle případě když bude noví dám ruku do ohně tech 200 000km během pár let mu to najede bez mrknutí oka říkej si co chceš a ještě ho dobře prodá .Co bude potom je jedno.
reagovať
nahlásit
danet - redakce TipCars
počet príspevkov551
dátum registrácie16.11.2012
Pondelok 19.10.2015 13:48, RE: k
Cooko napísal:
kristian2 napísal:
bral bych co nejnovější předváděčku nebo tak něco.Bude pod zárukou .A z plánovaným nájezdem nebude mít problém.Protože auto které jezdí se zásadně nekazí.Vy potřebujete se na auto spolehnou a ne fur řešit nějaká problémy-nebo jestli ráno nastartujete. Na plyn bych se vyprdnul .ten fokus by nemusel být špatný co toyota aurys - taky záleží kolik potrebujete místa jestliže budete jezdit sám nebo s plným kufrem není potřeba tahat zbytečnou váhu to se rovná větší spotřeba.jestli benzín nebo diesel ?dle velikosti a ceny auta možná ten diesel by byl vhodnější
Ford Focus 1.6 Ecoboost jsem najezdil služebně cca 160t km. Veliká spokojenost s podvozkem, jízdním projevem, zvukem motoru tahem atd. Ale vyskytlo se tam několik oprav - Při mrazy a startu vypadával posilovač řízení, dál Motor pravděpodobně ze SW závad ztratil cca 50% výkonu.. ani v autorizovaném servisu 2 týdny nevěděli přijít na důvod. Co si myslíte o sedanech? Toyoty, focusy atd. Povede se mi to rozumě prodat dál?

Dobrý den, budeme potěšeni, když své zkušenosti s Focusem přenesete do recenze zde: http://www.tipcars.com/#vlozit-zkusenost
reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Pondelok 19.10.2015 23:43, RE:
Dobrý den. Pro tento nájezd lze doporučit dieselový motor, velmi dobrou volbou je například Ford Mondeo s motorem 2.0 TDCi. Z konkurentů doporučuji Toyotu Avensis, Hondu Accord nebo Mazdu6.
reagovať
nahlásit
1 2

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všetky práva vyhradené.