nepřihlášený uživatel napísal:
Dobrý den,plánuji si koupit automobil, přemýšlím nad novými, ale i jetými auty. Zaměstnavatel mi bude proplácet služební km - 3.7 Czk, dále spotřebu paliva - ale pozor dle údajů z TP. Tedy 3 spotřeby sečteny, zprůměrované.Tedy nezáleží ani tak na absolutní hodnotě - pokud budou údaje v TP rovněž vysoké.80% dálniční provoz – Trasy Bratislava-Brno-Ostrava-Praha.Pohodlný posed – Byl jsem spokojený s Focusem 2012 – Titanium+komfortní sedadla, Mondeo taky...Cena – jeté auto maximum 400.000. Pak bych už šel asi do nového.Bezpečné, estetické a spolehlivé auto, dobrý podvozek a posed. Málo jeté auto, které bude schopné za cca 3-4 roky naběhat cca 150-200.000 km bez větších investic. A následně bude mít alespoň 1/3 zůstatkovou hodnotu k prodeji (bude se dát prodat)Zatím jsem přemýšlel o: Avensis 1.8 (2012+), Toyoto Corolla 1.6 valve?, Ford Focus Ecoboost 1.5, Mondeo 2 TDCi (nebo 1.5 ecoboost?). Nebo nějakého dalšího Japonce s atmosférou? Mazda 3? Nebo pak Peugeot 308? Moc děkuji za rady!
Na tom neni nic oriskoveho. Minimalne sestival, do plynu s tim a zamestnavateli uctovat benzin.
Pro Mirky Dusiny: neni jediny duvod, aby to zamestnavateli vadilo. Pokud teda neda nejaky strop na spotrebu uvedenou v technicaku.