0
späť

diskuze k tématu: Volkswagen Bora 1.9TDI - problém sehnat kvalitní kus?

kategórie zaradenia témy: německá vozidla
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.02.2008 05:38, Long life olej
Tak s tímhle olejem autu, respektive turbu kopete hrob. Doporučuju měnit olej každých 15 tis. km, na tyhle marketingové intervaly výměny se vykašlat. Turbo potřebuje jak se olejem mazat, tak chladit a vůbec mu nesvědčí tento řídký olejíček,který sice je třeba do motorů typu PD, ale je v rozporu s tím, co chce turbo.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.02.2008 06:54, PetrP
Přesně tak, na longlife oleje se vykašlete, nesvědčí to turbu, které je mazáno motorovým olejem a jehož nároky jsou vyšší než u motoru. Jinak nechápu, co myslíte pod pojmem vyšší výbava Bory oproti Octavii a pak uvádíte, že vaše Bora nemá palubní počítač a vyhřívání zrcátek (což měly všechny Octavie už od střední výbavy)
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.02.2008 07:22, aúúúú
TAK TO JE ŠROUBOVÁK !!!!!
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.02.2008 07:54,
Tři měsíce hledal a pak si ani nevšiml,že auto nemá mlhovky....
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.02.2008 07:54, spotřeba
Konečně někdo, kdo netvrdí, že jezdí s TDI po dálnici za 5,5l/100km
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.02.2008 08:11, Long Life
žádný olej nevydrží v motoru v kvalitě 30.000km a v TDI už vůbec ne.
mazejte po 15.000 ho vyměnit a modlete se aby předchozí majitel dělal to samé. jinak turbo konečná...
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.02.2008 09:09,
to je zase vypráskaná recenze, lepší výbava a nemá ani mlhovky...
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.02.2008 10:07, RE: spotřeba
anonym napísal:
konecne nejaky realista s tou spotrebou.
no s tym pravym zrkadlom ma uzivatel pravdu-prd v nom vidno
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.02.2008 10:07, RE: spotřeba
anonym napísal:
konecne nejaky realista s tou spotrebou.
no s tym pravym zrkadlom ma uzivatel pravdu-prd v nom vidno
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.02.2008 10:16, RE: bez předmětu
anonym napísal:
to je zase vypráskaná recenze, lepší výbava a nemá ani mlhovky...
Chlapi, prosím Vás, už tam někdo napište nějakou pořádnou zkušenost uživatele, vždyť to je zoufalý, co například v téhle publikují na webu! Látkové potahy se špiní, wau, to je objev a tzv. lepší výbava bez mlhovek a PC a na starší turbo Long life olej...
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.02.2008 12:04, RE: Long life olej
Borik2 napísal:
Tak s tímhle olejem autu, respektive turbu kopete hrob. Doporučuju měnit olej každých 15 tis. km, na tyhle marketingové intervaly výměny se vykašlat. Turbo potřebuje jak se olejem mazat, tak chladit a vůbec mu nesvědčí tento řídký olejíček,který sice je třeba do motorů typu PD, ale je v rozporu s tím, co chce turbo.
Vcelku souhlas, jen bych ještě zohlednil, kolik kilometrů majitel ročně najezdí. Jestli to je méně než 30000, tak bych olej prostě měnil jednou ročně. Jinak jsem se setkal s názorem, že Castrol je snad jediná s těch velkých firem, která nemá vlastní rafinerii, takže kupují od jiných, něco přidají a pak dobrý marketing a vysoká cena udělají "značku".
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.02.2008 12:11, RE: bez předmětu
anonym napísal:
Tři měsíce hledal a pak si ani nevšiml,že auto nemá mlhovky....
Hledat tři měsíce kus, který neurazí člověka s lepším okem, je docela problém. Pokud už na slušněj kus narazím, tak ta výbava může být až na dalším místě. Já jsem si navymýšlel i tu výbavu a hledal jsem pak půl roku. Auta s podezřele nízkým počtem kilometrů, nebo evidentně bouraná, případně s podivným původem, ty jsou k mání hned. Ale pokud se všemu tomuto vyhne, tak může zase narazit na přemrštěnou cenu.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.02.2008 12:40, RE: bez předmětu
Kolodмj napísal:
Hledat tři měsíce kus, který neurazí člověka s lepším okem, je docela problém. Pokud už na slušněj kus narazím, tak ta výbava může být až na dalším místě. Já jsem si navymýšlel i tu výbavu a hledal jsem pak půl roku. Auta s podezřele nízkým počtem kilometrů, nebo evidentně bouraná, případně s podivným původem, ty jsou k mání hned. Ale pokud se všemu tomuto vyhne, tak může zase narazit na přemrštěnou cenu.
Jenže jeho až v mlze zarazilo,že žádné mlhovky nemá....To je směšný.A v létě si pak všimne,že nemá klimatizaci ne? Jinak samozrejmě,pokud má někdo nároky na kvalitní a dobře vybavený kus,musí počítat s tím,že cena bude vyšší než za kolik se daný vůz začíná prodávat.Ty nejlevnější jsou přece logicky nejlevnější z ňákého důvodu.Proč by se někdo zbavoval dobrého auta pod cenou?
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.02.2008 12:50, RE: Long Life
jardeur napísal:
žádný olej nevydrží v motoru v kvalitě 30.000km a v TDI už vůbec ne.
mazejte po 15.000 ho vyměnit a modlete se aby předchozí majitel dělal to samé. jinak turbo konečná...
si piš že vydrží ;)
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.02.2008 13:10, RE: bez předmětu
anonym napísal:
Jenže jeho až v mlze zarazilo,že žádné mlhovky nemá....To je směšný.A v létě si pak všimne,že nemá klimatizaci ne? Jinak samozrejmě,pokud má někdo nároky na kvalitní a dobře vybavený kus,musí počítat s tím,že cena bude vyšší než za kolik se daný vůz začíná prodávat.Ty nejlevnější jsou přece logicky nejlevnější z ňákého důvodu.Proč by se někdo zbavoval dobrého auta pod cenou?
Ale to není jen o ceně, je to vůbec o možnosti něco vhodného sehnat. Dokážu pochopit, že pokud neměl jiné auto, tak už po třech měsících koupil první, které nebylo vrak, nebylo moc olítané a bylo jasné, odkud se bere. Klimu by asi nepřehlédl, ale ty mlhovky nejsou často na autech, které klimu mají v základu (třeba Mondeo od roku 2001). Já to vidím tak, že spíše si neuvědomil, že mu ty mlhovky budou chybět, když na ně byl zvyklý.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.02.2008 13:14, RE: spotřeba
anonym napísal:
Tak nějak mi přestává vadit, že jsem si koupil Mondeo 2001 s dvoulitrovým benzínem. Po dálnici jezdím za 7, i když teda mám dojem, že autor asi jezdí o něco rychleji než já. Já se držím 130, ale mám změřeno, že mi tachometr nekecá a je to skutečně 130.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.02.2008 13:15, RE: Long life olej
Kolodмj napísal:
Vcelku souhlas, jen bych ještě zohlednil, kolik kilometrů majitel ročně najezdí. Jestli to je méně než 30000, tak bych olej prostě měnil jednou ročně. Jinak jsem se setkal s názorem, že Castrol je snad jediná s těch velkých firem, která nemá vlastní rafinerii, takže kupují od jiných, něco přidají a pak dobrý marketing a vysoká cena udělají "značku".
Toto bohužel není nějakej názor ale čistej fakt- nicméně na kvalitě oleje to beztak nepoznáte.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.02.2008 13:15, RE: Long Life
anonym napísal:
si piš že vydrží ;)
Olej vydrží v autě i 100 000, dokonce vydrží v motoru i když to už bude stát zadřené na vrakovišti .
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.02.2008 13:24, RE: bez předmětu
anonym napísal:
Chlapi, prosím Vás, už tam někdo napište nějakou pořádnou zkušenost uživatele, vždyť to je zoufalý, co například v téhle publikují na webu! Látkové potahy se špiní, wau, to je objev a tzv. lepší výbava bez mlhovek a PC a na starší turbo Long life olej...
Úplná pravda. Je to asi poprvé co tady reaguju na recenzi, ale tohle je fakt zoufalost. Jsou lidi, kteří tady hledají informace a to co je zde napsáno beru jako kvalifikovaný názor. Tahle recenze je HRŮZA a k tomu všemu naprosto zcestná. Člověk který ji psal tak autům rozumí asi jako koza náklaďáku a prosím tímto REDAKCI o nějakou cenzuru příspěvků. A to právě v zájmu lidí, kteří se v této oblasti neorintují a můžou se necat ovlivnit nesmysly jako je tento. Děkuji předem.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.02.2008 13:26, RE: bez předmětu
anonym napísal:
Ale no tak, neshazujte to úplně, kdyby nic nenapsal, nebylo by nad čím diskutovat. Tak má holt nějaké názory a chce získat zpětnou vazbu. Známej zase nevěděl, že má v motoru rozvodovej řemen, dokud mu nepraskl.

S tou látkou tomu rozumím, ne každej chce kůži (já teda ne) a pak není moc co vybírat. Mně nejvíc vyhovuje velur, už bych nerad kupoval auto, které by mělo látku. Velur se málo špiní a vydrží víc než obvyklé látky. Na předchozím autě jsem za 6 let nezaznamenal opotřebení a čistit jsem to nemusel ani jednou, a rozhodně to nevypadalo jak po prasatech, přestože mám malé děti. Jenže ne každej velur dělá, Škodovka ho naposledy dala do Felicie (pěknej) a možná do Superbu, ale to jsem neviděl a jen hádám. Pěknej velur býval v Passatu B5 a pak Citroen a Peugeot ho dělají, ale jinak je ho dost málo. Peugeot kdysi dělal anketu a velur vyhrál před kůží a látkou.
reagovať
nahlásit
1 2 3
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všetky práva vyhradené.