0
späť

diskuze k tématu: Spoľahlivé auto na dlhé cesty do 300 litrov?

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, typ vozidla, osobní
samuelx60
počet príspevkov9
dátum registrácie24.06.2015
Utorok 30.06.2015 15:49, Spoľahlivé auto na dlhé cesty do 300 litrov?
Ahojte, poradíte spoľahlivé auto na dlhé cesty do 300 000?

Začal by som tu vypisovať moje preferencie a pod., ale možno bude pre mňa zaujímavejšie, ak definujem len ten cenový strop a samozrejme zamerania auta - keďže má byť na dlhé cesty, tak spoľahlivé byť musí

Nejaké nápady? Ďakujem predom
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
dátum registrácie23.11.2007
Utorok 30.06.2015 16:55, RE: Spoľahlivé auto na dlhé cesty do 300 litrov?
samuelx60 napísal:
Ahojte, poradíte spoľahlivé auto na dlhé cesty do 300 000?Začal by som tu vypisovať moje preferencie a pod., ale možno bude pre mňa zaujímavejšie, ak definujem len ten cenový strop a samozrejme zamerania auta - keďže má byť na dlhé cesty, tak spoľahlivé byť musí Nejaké nápady? Ďakujem predom

co nová Škoda Rapid? nebo Hyundai i30..s akčními cenami se pod 300 dostanete a x let neřešíte nic.
reagovať
nahlásit
samuelx60
počet príspevkov9
Utorok 30.06.2015 17:03, Motory
Ale za 300 tis. by to nebola nič moc motorizácia. Na dlhé cesty nie sú vhodné také motory - hyundai ani nevravím, tie malé atmosféry sú vhodné tak max do mesta. Nové TSI neviem, neskúšal som
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
dátum registrácie23.11.2007
Utorok 30.06.2015 17:50, RE: Motory
samuelx60 napísal:
Ale za 300 tis. by to nebola nič moc motorizácia. Na dlhé cesty nie sú vhodné také motory - hyundai ani nevravím, tie malé atmosféry sú vhodné tak max do mesta. Nové TSI neviem, neskúšal som

Zkuste zmínit váš roční nájezd v km,dále typ cest ( poměr dálnice město venkov),preference 4x4,batožinový prostor a z toho už se dá něco vymyslet :)
reagovať
nahlásit
samuelx60
počet príspevkov9
Utorok 30.06.2015 17:58, trasy
batož. priestor - nezájem :D kombi vyslovene nechcem.

4x4 nechcem/resp nemusí byť vobec

čo sa týka nájazdu, to je komplikované :D sem tam dlhá trasa - cca 1000 km. Potom autíčko postojí pár dní. Potom 20 km po mesta a pod. :D

Vyslovene krátke trasy po meste nie, skôr ide o to aby sa tie dlhé trasy dali zvládnuť s rozumným komfortom.
reagovať
nahlásit
kristian2
počet príspevkov273
dátum registrácie31.03.2015
Utorok 30.06.2015 18:35, k
co honda akord 2,4 benzin nebo 2,2 diesel je to moc velké?
reagovať
nahlásit
Zvirak
počet príspevkov459
dátum registrácie09.09.2012
Utorok 30.06.2015 18:41, limuzína
osobně bych šel nějakou cestou ojeté limuzíny vyšší třídy alespoň V6, nafta nebo plyn už je jedno a záleží na tvých požadavcích.
Proč limuzína? Na dlouhé štreky člověk ocení primárně pohodlím, komfort a odhlučnění. V tom se na dlouhých cestách nevyplatí dělat kompromisy.
Ostatně co je taky dlouhá cesta, pro někoho 50km, pro někoho 500km.
reagovať
nahlásit
samuelx60
počet príspevkov9
Utorok 30.06.2015 18:43, accord
Neda sa povedať že moc velké, ale v podstate kľudne by mi stačilo niečo z nižšej strednej.

2,4 asi dosť žerie, čo? Určite cez 10l. 2,2 diesel je fajn, ale do 300 tis. kč bude mať určite natočene pekne cez 100 tis., tam sa potom trochu bojím servisnych nakladov, kedže dieselove motory po 100 tis. sa možu pekne predražiť
reagovať
nahlásit
samuelx60
počet príspevkov9
Utorok 30.06.2015 18:46, RE: limuzína
Zvirak napísal:
osobně bych šel nějakou cestou ojeté limuzíny vyšší třídy alespoň V6, nafta nebo plyn už je jedno a záleží na tvých požadavcích. Proč limuzína? Na dlouhé štreky člověk ocení primárně pohodlím, komfort a odhlučnění. V tom se na dlouhých cestách nevyplatí dělat kompromisy.Ostatně co je taky dlouhá cesta, pro někoho 50km, pro někoho 500km.

dlhé cesty som myslel okolo 600 km :)
reagovať
nahlásit
kristian2
počet príspevkov273
dátum registrácie31.03.2015
Utorok 30.06.2015 18:58, RE: accord
samuelx60 napísal:
Neda sa povedať že moc velké, ale v podstate kľudne by mi stačilo niečo z nižšej strednej. 2,4 asi dosť žerie, čo? Určite cez 10l. 2,2 diesel je fajn, ale do 300 tis. kč bude mať určite natočene pekne cez 100 tis., tam sa potom trochu bojím servisnych nakladov, kedže dieselove motory po 100 tis. sa možu pekne predražiť

2,2 diesel je ještě motor kteremu nečiní problem větší nájezd. tsi ve větším aute bude mít srovnatelnou spotřebu jak 2,4 co toyota aurys v benzínu by byla zánovní?
reagovať
nahlásit
Petr S
počet príspevkov1250
dátum registrácie28.11.2008
Utorok 30.06.2015 20:55, RE: accord
samuelx60 napísal:
Neda sa povedať že moc velké, ale v podstate kľudne by mi stačilo niečo z nižšej strednej. 2,4 asi dosť žerie, čo? Určite cez 10l. 2,2 diesel je fajn, ale do 300 tis. kč bude mať určite natočene pekne cez 100 tis., tam sa potom trochu bojím servisnych nakladov, kedže dieselove motory po 100 tis. sa možu pekne predražiť

Kolem 410 tis. se dá koupit nová Corolla v benzínu 1.6 sedan. Velikostí je někde mezi Aurisem a Avensisem, rozvor má stejný jako Avensis 2,7m. Lehce jetá by se snad do 300 tis. vešla.

Jestli vám 1,6 Corolla přijde moc slabá, tak co Mazda 3 sedan 2,0L benzín? Jede slušně (projel jsem si ji) a podle Spritmonitoru, žere méně než Mazda 3 1,5L. Samozřejmě s rozpočtem 300 tis. by byla ojetá...
reagovať
nahlásit
samuelx60
počet príspevkov9
Utorok 30.06.2015 22:05, mazda
Mazdu 3 2.0 by som bral všetkými desiatimi, ale tú novú gen., nie tú starú. Tá sa bohužiaľ ešte nedá kúpiť v mojom budgete.

Trošku som ešte zvažoval Seat Toledo, majú teraz dosť dobré akcie na toledo style 1.2 TSI 81 kW... ale keď tie autá sú desne nekvalitné :( ten interiér a vôbec všetko okolo, to auto až kričí ako sa na ňom šetrilo :(

Asi si nakoniec kúpim možno nejakého jazdeného benzínového japonca, tam aj pri vyšších nájazdoch sa nemá veľmi čo pokaziť :) Škoda že civicov je na našom (cz
reagovať
nahlásit
Petr S
počet príspevkov1250
dátum registrácie28.11.2008
Utorok 30.06.2015 22:37, RE: mazda
samuelx60 napísal:
Mazdu 3 2.0 by som bral všetkými desiatimi, ale tú novú gen., nie tú starú. Tá sa bohužiaľ ešte nedá kúpiť v mojom budgete.Trošku som ešte zvažoval Seat Toledo, majú teraz dosť dobré akcie na toledo style 1.2 TSI 81 kW... ale keď tie autá sú desne nekvalitné :( ten interiér a vôbec všetko okolo, to auto až kričí ako sa na ňom šetrilo :(Asi si nakoniec kúpim možno nejakého jazdeného benzínového japonca, tam aj pri vyšších nájazdoch sa nemá veľmi čo pokaziť :) Škoda že civicov je na našom (cz

jj, design současné Mazdy 3 i Mazdy 6 se celkem povedl. Kdybych teď kupoval auto, tak předchozí verzi určitě přeskočím.
reagovať
nahlásit
Zdeny60
počet príspevkov1249
dátum registrácie08.09.2009
Streda 01.07.2015 14:24, RE: accord
samuelx60 napísal:

Jo, to bys musel jet jak dobytek, aby 2,4 vzala přes 10/100. Za 10 jezdím s 3,7 4x4 a automatem a ani kolíkrát to ne, spíše kolem 9,4/100.
2,4 by měla jezdit v pohodě do 8,5/100.
reagovať
nahlásit
Arthuro
počet príspevkov82
dátum registrácie11.06.2013
Streda 01.07.2015 20:58, RE: limuzína
samuelx60 napísal:
Zvirak napísal:
osobně bych šel nějakou cestou ojeté limuzíny vyšší třídy alespoň V6, nafta nebo plyn už je jedno a záleží na tvých požadavcích. Proč limuzína? Na dlouhé štreky člověk ocení primárně pohodlím, komfort a odhlučnění. V tom se na dlouhých cestách nevyplatí dělat kompromisy.Ostatně co je taky dlouhá cesta, pro někoho 50km, pro někoho 500km.
dlhé cesty som myslel okolo 600 km :)

600 km není žádná dlouhá štreka, to se dá udělat jakýmkoliv z dnešních aut, třeba Pandou (a na dvě vyčůrání)....

reagovať
nahlásit
Zvirak
počet príspevkov459
dátum registrácie09.09.2012
Streda 01.07.2015 22:05, tttt
tojo, ale jezdit to denně je něco jiného
ty auta nižší střední/střední třídy mu nabízí lidi, kteří evidentně toho moc nenajezdí. Např ten rapid.. to je neuvěřitelný. dotyčnýmu bych dal měsíc s tim jezdot denně 300 km a změnil by názor..
reagovať
nahlásit
Pepe
počet príspevkov1143
dátum registrácie09.05.2007
Štvrtok 02.07.2015 07:14, RE: tttt
Zvirak napísal:
tojo, ale jezdit to denně je něco jiného ty auta nižší střední/střední třídy mu nabízí lidi, kteří evidentně toho moc nenajezdí. Např ten rapid.. to je neuvěřitelný. dotyčnýmu bych dal měsíc s tim jezdot denně 300 km a změnil by názor..

Souhlas. Na delší cestu s sebou klidně potáhnu pár kg plechu navíc, hlavně, že mám dost místa. Navíc k "větším" autům se váže lepší výbava. Já bych to bez tempomatu nedal (třeba ho ta panda má ), ale stejně po 100km už člověk neví, jak by se uvelebil...
reagovať
nahlásit
Arthuro
počet príspevkov82
Štvrtok 02.07.2015 08:20, RE: tttt
Pepe napísal:
Zvirak napísal:
tojo, ale jezdit to denně je něco jiného ty auta nižší střední/střední třídy mu nabízí lidi, kteří evidentně toho moc nenajezdí. Např ten rapid.. to je neuvěřitelný. dotyčnýmu bych dal měsíc s tim jezdot denně 300 km a změnil by názor..
Souhlas. Na delší cestu s sebou klidně potáhnu pár kg plechu navíc, hlavně, že mám dost místa. Navíc k "větším" autům se váže lepší výbava. Já bych to bez tempomatu nedal (třeba ho ta panda má ), ale stejně po 100km už člověk neví, jak by se uvelebil...

Máte pravdu chlapi, Ty i Zvírák, t.č. už toho moc nenajezdím, ale byla doba, a není až tak vzdálená, kdy jsem oněch cca. 600 km jedním směrem, a ještě něco navíc, jezdil á 14 dní, někdy i častěji a někdy i na "otočku, takže cca. 1300 na jeden zátah, jen s malou pauzou "na svačinu" mezi cestou tam a zpět. A tenkrát jsem to jezdil firemní Oktávií 1. gen., takže co se pohodlí a výbavy týče, rozhodně žádná hitparáda...

Ciao,
Arthuro
reagovať
nahlásit
Pepe
počet príspevkov1143
dátum registrácie09.05.2007
Štvrtok 02.07.2015 08:26, RE: tttt
Arthuro napísal:
Pepe napísal:
Zvirak napísal:
Máte pravdu chlapi, Ty i Zvírák, t.č. už toho moc nenajezdím, ale byla doba, a není až tak vzdálená, kdy jsem oněch cca. 600 km jedním směrem, a ještě něco navíc, jezdil á 14 dní, někdy i častěji a někdy i na "otočku, takže cca. 1300 na jeden zátah, jen s malou pauzou "na svačinu" mezi cestou tam a zpět. A tenkrát jsem to jezdil firemní Oktávií 1 gen., takže co sepohodlí a výbavy týče, rozhodně žádná hitparáda... Ciao, Arthuro

Taky je to otázka věku... Mladý kosti jsou ohebnější, rychlejš se oklepeš a snáze regeneruješ. Když to jde, tak si na dálku půjčím A6 na vzduchu
reagovať
nahlásit
Arthuro
počet príspevkov82
Štvrtok 02.07.2015 08:59, RE: tttt
Pepe napísal:
Arthuro napísal:
Pepe napísal:
Zvirak napísal:
Máte pravdu chlapi, Ty i Zvírák, t.č. už toho moc nenajezdím, ale byla doba, a není až tak vzdálená, kdy jsem oněch cca. 600 km jedním směrem, a ještě něco navíc, jezdil á 14 dní, někdy i častěji a někdy i na "otočku, takže cca. 1300 na jeden zátah, jen s malou pauzou "na svačinu" mezi cestou tam a zpět. A tenkrát jsem to jezdil firemní Oktávií 1 gen., takže co sepohodlí a výbavy týče, rozhodně žádná hitparáda... Ciao, Arthuro
Taky je to otázka věku... Mladý kosti jsou ohebnější, rychlejš se oklepeš a snáze regeneruješ. Když to jde, tak si na dálku půjčím A6 na vzduchu

Já už taky nejsem žádný mladík, čtvrtý křížek na krku a A6 bych si klidně taky půjčil, jenže jsem neměl navýběr...

reagovať
nahlásit
1 2

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všetky práva vyhradené.