0
späť

diskuze k tématu: Vůz pro přepravu mladé rodiny

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, typ vozidla, osobní
Petr S
počet príspevkov1250
dátum registrácie28.11.2008
Nedela 18.05.2014 20:28, RE: automat
toskey napísal:
A k těm automatům, proč do prdele pořád někdo vnucuje debilní manuály? jestli si chce někdo honit každej den klacek at si ho honí..., my co jezdíme denně se na nějaký jebání s tyčí můžem vysrat. Je mi jasný, že ten kdo jednou za měsíc sedne do auta si rád zašaltuje, pro mě je to denodenní otrava,už aby byl autopiloty... Když si budu chtít zařádit tak si pořídím nějakou manuální sportovní víkendovku ale na dennodenní jezdění jedině automat. -jo a když chci tak taky můžu řadit u manuálu to obráceně nejde

Neunavuje tě kroutit volantem, šlapat na plyn, brzdu a koukat na silnici? To je taky docela dřina. Ideální je asi Google auto co řídí samo.
reagovať
nahlásit
Citroenak
počet príspevkov728
dátum registrácie13.04.2012
Nedela 18.05.2014 21:30, RE: Citroen
toskey napísal:
Citroenak napísal:
Za mna Citroen C5 2.0i automat. Auto sa da po zlej ceste zodvihnut, takze so svetlou vyskou nebude problem. Auto je vo vnutri priestranne, a aj najnizsia vybava byva velmi bohata. Automat to ma ale myslim 4 stupnovy, neviem ci tam isiel aj 6 stupnovy. Oba su ale spolahlive, len 4 stupnovy trochu viac zerie. Kombi by sa uz dal nazvat aj autobusom. Do ceny by ste sa mali zmestit, len je treba auto pred kupou poriadne preklepnut. Ludi na to najdete napr. na c5clube. Ako bonus uz len uvediem, ze po okreskach je pekne tiche a makke, takze moj dvojrocny syn zaspi asi po 2 kilometroch a vstane vacsinou ked vystupujeme. Mam ho rok a pol, najazdene 205t km, nic neocakavane som zatial neriesil, len sa vozim. Ak chcete novsi, pozerajte od r.v. 2005, je to 2.0i 103kw s variabilnym casovanim. U mna spotreba na manual nejakych 7.5, co je na 1.5 tony vaziace auto podla mna vyborne. Idealne auto pre rodinu.
Vzhledem k dané cenové hladině a roku výroby tak to taky vidím na C5,. Benzínový 2 litry maj 4 rychlosti,, 3l a nafty 6 rychlostí. Vzhledem k tomu,že chcete vozit rodinku tak chci taky upozornit, že dané auto ve střední třídě bylo jedno z nejbezpečnějších...(mraky airbargů,kolenní standart) a ptž nejsem zaslepenej jen do c5 tak nabízím alternatvu -Mondeo-bouhužel je nízky,není tak stavěný na naše cesty jako c5,která v nejvyšší poloze má vyšši průjezdnost než třeba yetti nebo jině pseudoSUV

Moj alias moze navadzat k tomu,ze poznam len citroeny,ale nie je tomu tak.Len ma jednoducho lepsie rodinne auto nenapadlo. taktiez je to vyborne auto pre rybara,ktory obcas potrebuje do terenu. Ja uz ale s dalsim autom pojdem k inej znacke.

reagovať
nahlásit
toskey
počet príspevkov19
dátum registrácie28.05.2010
Nedela 18.05.2014 22:17, RE: automat
Petr S napísal:
toskey napísal:
A k těm automatům, proč do prdele pořád někdo vnucuje debilní manuály? jestli si chce někdo honit každej den klacek at si ho honí..., my co jezdíme denně se na nějaký jebání s tyčí můžem vysrat. Je mi jasný, že ten kdo jednou za měsíc sedne do auta si rád zašaltuje, pro mě je to denodenní otrava,už aby byl autopiloty... Když si budu chtít zařádit tak si pořídím nějakou manuální sportovní víkendovku ale na dennodenní jezdění jedině automat. -jo a když chci tak taky můžu řadit u manuálu to obráceně nejde
Neunavuje tě taky kroutit volantem, šlapat na plyn, brzdu a koukat na silnici? To je taky docela dřina. Ideální je asi Google auto co řídí samo.

Dyt píšu,že se těím na autopilota ale určitě ne tolik jako když jsem měl ještě manuál stál jak kretén v kolonách a po hodině popojíždění neutrál,spojka,jedna,spojka,neutrál,spojka,jedna atd. mě bolela levá noha tak,že jsem myslel,že tam to auto nechám..., každýmu co jeho jest... , tedy někdo at si užívá sadomaso s manuálem, mě auto slouží a ne já jemu...já mám rád pokroky v technice a automat tím je tak ho využívám...
reagovať
nahlásit
Petr S
počet príspevkov1250
dátum registrácie28.11.2008
Nedela 18.05.2014 22:51, RE: automat
toskey napísal:
Petr S napísal:
toskey napísal:
Neunavuje tě taky kroutit volantem, šlapat na plyn, brzdu a koukat na silnici? To je taky docela dřina. Ideální je asi Google auto co řídí samo.
Dyt píšu,že se těím na autopilota ale určitě ne tolik jako když jsem měl ještě manuál stál jak kretén v kolonách a po hodině popojíždění neutrál,spojka,jedna,spojka,neutrál,spojka,jedna atd. mě bolela levá noha tak,že jsem myslel,že tam to auto nechám..., každýmu co jeho jest... , tedy někdo at si užívá sadomaso s manuálem, mě auto slouží a ne já jemu...já mám rád pokroky v technice a automat tím je tak ho využívám...

Dřív jsem jezdil zkrz centrum Prahy většinou až kolem 9:30h ráno to už se většinou dalo (kolem 8:30 se to nedá). Dnes radši auto zaparkuju na kraji města a 20 minut jedu metrem kde si cestou něco přečtu nebo jen relaxuju se sluchátkama v uších. Autem jsem někdy jel tu samou trasu i přes hodinu.

Pokud nelpím jezdit každý den autem zkrz centrum města pak si myslím že se bez automatu obejdu.
reagovať
nahlásit
capslock
počet príspevkov355
dátum registrácie28.07.2007
Pondelok 19.05.2014 00:04, tři plnohodnotná sedadla vzadu
Kolega se třemi dětmi používá k velké spokojenosti Fiat Multipla - do cenového limitu i s rezervou, spolehlivé, prostorné a praktické auto se šesti sedadly, bohužel zřejmě jen s manuální převodovkou.
Soused taktéž se třemi dětmi jezdí v C4 Picasso - vzadu tři sedadla, možno mít i s automatem.
reagovať
nahlásit
Rendysek
počet príspevkov2
dátum registrácie19.05.2014
Pondelok 19.05.2014 08:29, Honda FRV 1.8 AT
Zdravím,
kupte si Hondu FR-V s motorem 1.8 iVTEC s automatem. Výbava parádní, automat taky, spotřeba 7 litrů. Interiér je krásně variabilní a pro rodinu se dvěma dětmi paráda. Podvozek je více než komfortní a jde sehnat s krásným nájezdem. Já ji mám a kupoval jsem ji s 40.000 km r.v. 2009 a spokojenost. A jdou dát dozadu na isofix dvě sedačky a mezi ně si sedne i jeden dospělý a další tři vpředu. A ani se moc nemačkají, díky posunu prostředních sedaček dozadu. Ideální rodinné MPV pro 6 lidí.A je to Honda, tudíž se nic nekazí.
DOPORUČUJI
reagovať
nahlásit
Rendysek
počet príspevkov2
dátum registrácie19.05.2014
Pondelok 19.05.2014 08:37, RE: tři plnohodnotná sedadla vzadu
capslock napísal:
Kolega se třemi dětmi používá k velké spokojenosti Fiat Multipla - do cenového limitu i s rezervou, spolehlivé, prostorné a praktické auto se šesti sedadly, bohužel zřejmě jen s manuální převodovkou.Soused taktéž se třemi dětmi jezdí v C4 Picasso - vzadu tři sedadla, možno mít i s automatem.

C4 piccaso je dobré auto, až na automatickou, robotizovanou převodovku, která je nic moc, bohužel.
reagovať
nahlásit
sgt
počet príspevkov32
dátum registrácie19.11.2008
Pondelok 19.05.2014 09:07, RE: tři plnohodnotná sedadla vzadu
Rendysek napísal:
capslock napísal:
Kolega se třemi dětmi používá k velké spokojenosti Fiat Multipla - do cenového limitu i s rezervou, spolehlivé, prostorné a praktické auto se šesti sedadly, bohužel zřejmě jen s manuální převodovkou.Soused taktéž se třemi dětmi jezdí v C4 Picasso - vzadu tři sedadla, možno mít i s automatem.
C4 piccaso je dobré auto, až na automatickou, robotizovanou převodovku, která je nic moc, bohužel.

C4 picasso sa vyrábalo s dvoma verziami automatu:
- robotizovaná automatická prevodovka
- hydromenič (japonský AISIN) - pozná sa podľa polohy "P" na automate.

Tá robotizovaná nie je žiaden výkrik techniky, ale ako účel automatu splní.
reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Štvrtok 22.05.2014 22:25, RE:
Dobrý den. Vzhledem k velmi malému ročnímu nájezdu doporučuji benzínový motor. Vyhovovat by Vám mohl nějaký hatchback nebo kombi nižší střední třídy. Velmi dobrou služby udělá Ford Focus s benzínovou šestnáctistovkou, případně Škoda Octavia. U ní nešlápnete vedle ani s velmi dobrým dieselem 1.9 TDI. Nabízela se také jako čtyřkolka.
reagovať
nahlásit
1 2

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všetky práva vyhradené.