0
späť

diskuze k tématu: Passat, nebo Laguna?

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, německá vozidla, francouzská vozidla
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 03.11.2005 08:35,
Toyotu Avensis koupíte do 300tis v klidu, v annonci jsem viděl r.v. 2002, 2,0 nafta, 71tis km, klima, kůže, prostě plnná výb., 1. majitel, serviska, cena 299tis. /dohoda/
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 03.11.2005 09:42, jedině VW
Já bych si koupil jedině VW.Náš rodinný Passat najel kolem 250.000 bez jediné závady.O auto se samozřejmě moc dobře staralo (nepřetahování oleje byl základ,pravidelný servis v značkovém servisu také).První model který sloužil,byl 1.9 TDi 96 kW najel oněch zmíněních 250.000.Nyní novější ten má najeto už 201.000 a zatím jezdí bez problémů (2.5 V6 TDI).Jaká bude budoucnost nevím ale po těchto zkušenostech můžu Passaty jenom doporučit
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 03.11.2005 11:57, RE: bez předmětu
Jarek napísal:
Toyotu Avensis koupíte do 300tis v klidu, v annonci jsem viděl r.v. 2002, 2,0 nafta, 71tis km, klima, kůže, prostě plnná výb., 1. majitel, serviska, cena 299tis. /dohoda/
Vím, ale jsou to ty starší (nekulaté) s 81 KW a ne 85 KW, které jsou k mání většinou od 12 tisíc Euro a výše.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 03.11.2005 13:56, RE: jedině VW
Passat napísal:
Já bych si koupil jedině VW.Náš rodinný Passat najel kolem 250.000 bez jediné závady.O auto se samozřejmě moc dobře staralo (nepřetahování oleje byl základ,pravidelný servis v značkovém servisu také).První model který sloužil,byl 1.9 TDi 96 kW najel oněch zmíněních 250.000.Nyní novější ten má najeto už 201.000 a zatím jezdí bez problémů (2.5 V6 TDI).Jaká bude budoucnost nevím ale po těchto zkušenostech můžu Passaty jenom doporučit
Rozhodne bych volil renault. Rozdil v kvalite (je zanedbatelny)nevykompenzuje rozdil v cenach. S lagunou 88kW je paradni svezeni (motoricky). Znamy ma passata B6 TDi a uz se tesi jak se ho zbavi. Kdyz reknu ze je v servise kazdych 14 dnu, tak nebudu prehanet (motor 74kW). Naposledy odeslo turbo-oprava 10000, nove 50000Kc.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 03.11.2005 14:38, Mitsubishi galant
Mám galanta r.v.1996 1.8l jsem sním velice spokojený .Teď si chci pořídit galanta od roku 2000.Může mi to někdo rozmluvit nebo naopak schválit?
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 03.11.2005 17:49, RE: jedině VW
Radek napísal:
Rozhodne bych volil renault. Rozdil v kvalite (je zanedbatelny)nevykompenzuje rozdil v cenach. S lagunou 88kW je paradni svezeni (motoricky). Znamy ma passata B6 TDi a uz se tesi jak se ho zbavi. Kdyz reknu ze je v servise kazdych 14 dnu, tak nebudu prehanet (motor 74kW). Naposledy odeslo turbo-oprava 10000, nove 50000Kc.
Tady je to tvrzeni proti tvrzeni.Nekdo by nic jineho nez VW nekoupil a jiny jej zase nesnasi.Takhle by jsme se tu mohli dohadovat do nekonecna,berme to tak:zadne auto neni 100% nejlepsi kazde ma sve mouchy.A z kazdeho modelu byly vyrobeny jak dobre tak spatne kusy.Nevim proc nas Passat najel tolik bez problemu a Vas znamej jej ma kazdou chvilku v servise.Jestli se o auto spravne stara urcite by nemel byt problem.A ty same problemy muze klidne met i Laguna.
PS:Omlouvam se ze pisu bez hacku a carek,ale naraz me proste nejdou napsat
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 03.11.2005 19:43, C5
jedině C5, ve srovnání s Passatem a Lagunou nemá konkurenci...
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 03.11.2005 20:12, RE: jedině VW
Passat napísal:
Tady je to tvrzeni proti tvrzeni.Nekdo by nic jineho nez VW nekoupil a jiny jej zase nesnasi.Takhle by jsme se tu mohli dohadovat do nekonecna,berme to tak:zadne auto neni 100% nejlepsi kazde ma sve mouchy.A z kazdeho modelu byly vyrobeny jak dobre tak spatne kusy.Nevim proc nas Passat najel tolik bez problemu a Vas znamej jej ma kazdou chvilku v servise.Jestli se o auto spravne stara urcite by nemel byt problem.A ty same problemy muze klidne met i Laguna.
PS:Omlouvam se ze pisu bez hacku a care...
Samozrejme. Mozna trefil na spatny kus. Auto je 4 roky stare a ma najeto 100tkm coz by nemel byt problem. Auto jezdi pouze do servisu. Majitel s nim sam nic pokoutne nedela. Faktem je ze s nim jezdi velmi svizne a auto to zrejme nezvlada. Passat bude vymenen opet za nemecke auto ovsem z trochu jine sfery. Je fakt, ze jsem asi trochu zaujaty, ale automobily VW a Skoda opravdu nemam moc rad.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 04.11.2005 17:01, RE: jedině VW
Radek napísal:
Samozrejme. Mozna trefil na spatny kus. Auto je 4 roky stare a ma najeto 100tkm coz by nemel byt problem. Auto jezdi pouze do servisu. Majitel s nim sam nic pokoutne nedela. Faktem je ze s nim jezdi velmi svizne a auto to zrejme nezvlada. Passat bude vymenen opet za nemecke auto ovsem z trochu jine sfery. Je fakt, ze jsem asi trochu zaujaty, ale automobily VW a Skoda opravdu nemam moc rad.
Abych se přiznal,já zase moc nemiluju korejské,čínské a rumunské auta.I když už třeba korejci nejsou tak špatní,nikdy bych si takové auto nekoupil.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 04.11.2005 18:25, motor Laguny
ja myslim ze 2.2dCi je v pohode motor,uz rok ho mame v Espace a bez problemu,ma teda zatim asi 30tisic,ale spotreba 8l,coz je na 150 koni a temer 2 tuny v pohode a je nesrovnatelne tissi nez TDIcka
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 04.11.2005 20:12, RE: jedině VW
Passat napísal:
Abych se přiznal,já zase moc nemiluju korejské,čínské a rumunské auta.I když už třeba korejci nejsou tak špatní,nikdy bych si takové auto nekoupil.
To je zajimave. Jake znacky mate na mysli? Cinskych a rumunskych aut u nas moc nejezdi. Jinak korejce take moc nemusim (spatna zkusenost predevsim s lantrou).
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 05.11.2005 15:30, RE: jedině VW
Radek napísal:
To je zajimave. Jake znacky mate na mysli? Cinskych a rumunskych aut u nas moc nejezdi. Jinak korejce take moc nemusim (spatna zkusenost predevsim s lantrou).
Z těch číňanú tu skoro nic nejezdí,ale jestli bude,tak bych si určitě žádného nekoupil (viz Mao Landwind-u mě vítěz ceny "nový křáp roku 2005")V rumunsku se vyrábí Dacia Logan,i když její výrobu má pod palcem Renault,pořád to není nic extra (malá bezpečnost).A u korejských aut tam měl zase problémy se Sonatou a poté s Santa Fe můj zákazník.Hlavně ta Santa Fe byla opravdu hrozná.....6x měl na opravě klimu a z toho 3x měl měněnou celou jednotku.A klima prostě pořád nejela.Dále mě připadá,že se Santa Fe příliš do zatáček naklání a má špatně jede do prodších stoupání spojeného se zatáčkami (třeba Alpy).......Když člověk jede do serpentýn na 1 tak to moc řve a žere a když zase zařadí 2 tak to vůbec nejede.Nevím asi proto bych si korejce nekoupil.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 05.11.2005 17:16, Laguna vs. Passat
"...trpěl řadou nejrůznějších a často přesně nespecifikovatelných problémů..." - ano, tak to je typicke pro Renault. Uz nekolik mych znamych i ja osobne jsem se na Renaultu spalil a to se jednalo o auta 15 let stara, i zcela nova. Jak se neco na Renaultu zacne kazit, tak je to zrale na vymenu pulky auta, stoji to strasne penize a jeste ke vsemu nikdo poradne nevi, co tomu vlastne je. Uz kvuli tomu bych doporucil VW, i kdyz tomuto koncernu pro jeho rozsirenost take moc neholduji, ale to je vec osobniho vkusu. Ale zkusenosti s nekolika kombiky Passat 1,9 TDI PD (96kW) hovori jasne pro - vynikajici spotreba pri solidnich jizdnich vykonech. Renault dela take velmi pekna auta (i kdyz zrovna posledni facelift Laguny snad vyhrabali v second-handu). Holt kdyz je Laguna stejneho stari vyrazneji levnejsi, tak asi lidi vi proc tomu tak je.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 12.11.2005 14:36, Passat,nebo Laguna

Ford Mondeo ,bez komentáře.
Né Však Dovezené po DN anebo silně ojeté.
Nejlépe koupit v Dealerství
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.11.2005 13:37, RE: Passat,nebo Laguna
Pilot napísal:

Ford Mondeo ,bez komentáře.
Né Však Dovezené po DN anebo silně ojeté.
Nejlépe koupit v Dealerství
za 300 tis sezenete velmi pěkné bmw 320d - 100kw a to je jiná káva - žádné vadnutí jako u tdi... a ten podvozek...proste bomba.
osobne bych ale šáhnul po 330i - šestiválec nemá chybu a je nezničitelný a v podstatě bezúdržbový... a bmw opravdu umí - jezdit s ním za 8,5l není vůbec problém...
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 25.11.2005 09:41, RE: jedině VW
Radek napísal:
...a doufám že ani nikdy jezdit nebudou...
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Nedela 15.01.2006 16:26, RE: jedině VW
Radek napísal:
Ha-Ha, Renault ma hned po japoncich nejdrahsi nahradni dily!
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 18.01.2006 20:56, RE: motor Laguny
anonym napísal:
ja myslim ze 2.2dCi je v pohode motor,uz rok ho mame v Espace a bez problemu,ma teda zatim asi 30tisic,ale spotreba 8l,coz je na 150 koni a temer 2 tuny v pohode a je nesrovnatelne tissi nez TDIcka
Můžu jen potvrdit. Moje Laguna dnes překročila hranici 90000km a motor je to proč bych ji nevyměnil za žádné jiné auto (snad jen za BMW). Parametry skvělý a nevím kde přišel autor článku na tu hlučnost. Nevím jestli se v tom autě svezl - rád ho svezu a myslím že změní názor. Spotřeba léto do 7l/100, zima 8l/100. Jinak Laguna má samozřejmě spoustu drobných nedostatků, ale které auto ne?!
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 09.02.2006 01:39, Laguna, Passat dobrý, ale přechválen
Lagunu jsme si koupili loni na jaře. Měla několik drobností na kráse kombi s motorem 1,6 a rok 2001. Někdo by řekl, že to je málo, navíc je to předěláno na LPG, ale mě osobně to stačí. Spotřeba se drží i s LPG v těhle mrazech na 8,6-8,8 l/100 a to navíc při krátkých vzdálenostech, většinou s autem plně naloženým a do kopců. V létě se mi podařilo jet i za 6 l/100 km. Jinak pokud si vyberete Lagunu, tak si dejte pozor na čtečku karet. Pokud to bude karta, kterou stačí mít jen v kapse, tak ještě větší. U nás to začlo tak, že když se nastarovalo a otevřelo poté dveře, tak osvětlení svítilo dál tak půl hodiny a pokud jsem chtěl poslouchat rádio aniž bych startoval, tak jsem kartu musel strčit nadoraz a svítilo mi celá palubka. Pokračovalo to tím, že po strčení karty ji čtečka vůbec nezaregistrovala až na několikátý pokus, pak už skoro vůbec a byli jsme rádi za každý kladný pokus. Za opravu si zaúčtovali u Renaultu 4000 a od té doby vše OK. Co se týče dipleje, tak já mám manuál, ale někdo tu psal, že stačí přiletoval diodu, která to osvětluje a ne platit 40 000 za nový. Jinak jsem spokojen a tolik místa a takový luxus na děravých cestách Passat neumí. No a vzhled je jasný, Passat se může schovat. Jo a někteří si stěžují na měřiče tlaku v pneumatikách, mě to i v zimě funguje naprosto bezvadně a už mi zachránily hliníkové kolo při defektu na zadním kole. Někdo taky nadával na elektricky sklapovací zrcátka, já je sklapuju neustále (jinak se do futer, které jsem dělal na Š105 nevlezu) a no problemo. A díly nejsou na Lagunu tak drahé.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 15.03.2007 12:29, osvětlení panelu klimatizace
Osvětlení panelu klimatizace umíme opravit za 1000 Kč vč. DPH. Stačí vymontovat panel z vozu a zaslat na adresu HSI com, Čelakovského 10, 30100 Plzeň.
reagovať
nahlásit
1 2
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všetky práva vyhradené.