0
späť

diskuze k tématu: Golf IV vs. Focus - který koupit?

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, německá vozidla, americká vozidla
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 09.09.2008 19:42, No tak jenom ze slušnosti :-)
Obě auta jsou velice populární a i po letech poměrně moderní. Když Golf, tak s motorem 1,8 T (nebo rovnou Gti), když Focus, tak po dodatečných protikorozních opatřeních a nejlépe rovnou II. generaci s 1,6. Jinak panu tazateli jakožto bezdětnému mladému člověku doporučuji cca 5 min. hledání na zdejším serveru nebo 1 min. v Google a informací získá nepřeberně (klubové stránky to jistí).
PS: Už se těším na další článek (PECKU!), který vyjde zítra a bude se týkat auta zahaleného aurou tajemna a nebezpečí. Z vysokooktanového závoje vystrčí růžky Škoda Fabia 1,4 Mpi. Nemám slov a asi nedospím.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 09.09.2008 20:22, RE: No tak jenom ze slušnosti :-)
i napísal:
Obě auta jsou velice populární a i po letech poměrně moderní. Když Golf, tak s motorem 1,8 T (nebo rovnou Gti), když Focus, tak po dodatečných protikorozních opatřeních a nejlépe rovnou II. generaci s 1,6. Jinak panu tazateli jakožto bezdětnému mladému člověku doporučuji cca 5 min. hledání na zdejším serveru nebo 1 min. v Google a informací získá nepřeberně (klubové stránky to jistí).
PS: Už se těším na další článek (PECKU!), který vyjde zítra a bude se týkat auta zahaleného aurou tajemna a neb...
Fakt bomba komentář s těma vystrčenýma růžkama......
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 09.09.2008 22:13, Když se někdo ptá na motor 1.6
proč do toho odborník motá váhy vzduch u TDI ? Ví ten člověk o čem vůbec píše ?
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 09.09.2008 22:56, RE: tato poradna už mi připadá následovně:
anonym napísal:
hlavně bych vybíral podle toho, jestli má nebo nemá křídlo - zelená bez křídla je sice ekologičtější, zato modrá s křídlem jede o 1.258488Km/hod rychleji a přitom má spotřebu vyšší jenom o 0,0005842 litru.

no a úplně nejlepší je (copyright Osel) stříbrná f tédéíčku na hlínách a s křídlem
Ta modrá s křídlem jede NIKOLI rychleji, ale pomaleji (a spotřebu vyšší opravdu má).
Zdraví Kylie
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 09.09.2008 22:58, Rozhodnuto
Já bych si mezi golfem a Focusem vybrala Mazdu 3. To není hloupý vtip, ale fakt. Z obou si bere to lepší, má "focusovsky" výborné jízdní vlastnosti a je výrazně spolehlivější, než její evropští (ne)konkurenti.
Kylie
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 01:40, RE: Tato recenze je zajíměvější než ta výše uvedená
anonym napísal:
Dobrý den, mám doma vůz značky Trabant 601S sedan, je to opravdu dokonalý vůz s perfektními jízdními vlastnostmi. Jeho obutí 145/80/13 sedí jak přibyté. A volant má vůli pouhé čtvrt otáčky. Má perfektní akceleraci a z nuly na 100 zrychlí už za 24 sekund. Maximální rychlost kulminuje nad hranicí 105 km/h. Jeho dokonalý kroutící moment 51 N.m. při 2750 ot./min. udává výkon plných 26 koní. Spotřeba se pohybuje od 5 do 10 litrů na 100 km (záleží na stylu jízdy). Jezdím na technický benzín, který mám...
To je pěkná recenze! Ale Onkel Wolfgang (chudák skoro celý život prožil v NDR) mi o Trabantech vyprávěl a bývala to VELKÁ vzácnost. Když se s Tante Inge vzali, o vůz zažádali a již za šest let ho dostali. I pečovali o něj a pečovali, miminko si pořídili, čas běžel a oni o svého tráboše stále pěkně pečovali i nadšel čas a další holčičku Sabine si pořídili (a tak o další nový model Trabant zažádati mohli).
A to NENÍ pohádka, tak to opravdu bylo (Brrrrr).
Kylie
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 10:01, RE: tato poradna už mi připadá následovně:
anonym napísal:
Ta modrá s křídlem jede NIKOLI rychleji, ale pomaleji (a spotřebu vyšší opravdu má).
Zdraví Kylie
no Kylie, máš částečně pravdu. Ano jede pomaleji, ale to jenom v případě, že má pod kapotou poslední výkřik na poli benzinových nepřeplňovaných motorů - 1.4MPI s famózními 59Kw.
Ale v případě kombinace TDI+křídlo+modrá barva je více než rovným soupeřem i pro stříbrnou Octávku v tédéí s křídlem. Ta je však samozřejmě na hlínách a díky tomu vítězí!
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 10:15, RE: Tato recenze je zajíměvější než ta výše uvedená
anonym napísal:
To je pěkná recenze! Ale Onkel Wolfgang (chudák skoro celý život prožil v NDR) mi o Trabantech vyprávěl a bývala to VELKÁ vzácnost. Když se s Tante Inge vzali, o vůz zažádali a již za šest let ho dostali. I pečovali o něj a pečovali, miminko si pořídili, čas běžel a oni o svého tráboše stále pěkně pečovali i nadšel čas a další holčičku Sabine si pořídili (a tak o další nový model Trabant zažádati mohli).
A to NENÍ pohádka, tak to opravdu bylo (Brrrrr).
Kylie
Děkuji tak váženému člověku jako je paní Kylie za poklonu na mou recenzi. Ano tak to s Trabanty v NDR opravdu bylo.
Petr
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 13:50, Viva Octavia!
A proč se v česku vlastně vůbec prodávají jiné vozy než Octavia, když jse stejně ve všem nejlepší?
Nebylo by lepší se vrátit před listopad ´89 a mít v nabídce zase jen jedno auto ve 4 odstínech (když už je nejlepší na světě?) Není to teď pro ty ubohé nakupující příliš komplikované?
Kylie
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 13:52, RE: Tato recenze je zajíměvější než ta výše uvedená
anonym napísal:
Děkuji tak váženému člověku jako je paní Kylie za poklonu na mou recenzi. Ano tak to s Trabanty v NDR opravdu bylo.
Petr
Děkuji Petře za takovou poklonu za má slova (je to mnohem mnohem mnohem příjemnější, než ta kr. a .., s kterými se tu také občas setkávám).
Pěkný den, a i když s Trabanty byla legrace, ať už se takové časy nikdy nevrátí
Kylie
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 15:06, RE: Tato recenze je zajíměvější než ta výše uvedená
anonym napísal:
Děkuji Petře za takovou poklonu za má slova (je to mnohem mnohem mnohem příjemnější, než ta kr. a .., s kterými se tu také občas setkávám).
Pěkný den, a i když s Trabanty byla legrace, ať už se takové časy nikdy nevrátí
Kylie
No to doufám že se nevrátí .
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 15:31, RE: Diskuze
anonym napísal:
Verze Trend se vyznačuje tužším odpružením, anatomičtějšími předními sedadly a kratšími převody. Převody u verze Trend se rovnají verzím ST RS.
Jo o těch sedadlech vím, pružiny tužší ale nejspíš nejsou, prý jen zkrácené o 15 mm, ale co ty převody? Nějaký důkaz? Standartní mají prý na 3. r.stupeň max. 147 km/h, tak by to chtělo nějaké číslo Trendu do placu kde je ten rozdíl, např. při motoru 1.6/1.8/2.0.
U ST,RS těžko soudit, tam už je to zavádějící tím vyšším výkonem.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 18:33, RE: Proč zase Golf vs. Focus?
anonym napísal:
treba by me zajimalo, proč nenanpišou nic o opel astra bertone na ktery jsem se také ptal
Astra Bertone, mít hezčí interiér - palubku, tak už ji mám....dokonalé auto za pakatel
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 18:34, RE: tato poradna už mi připadá následovně:
anonym napísal:
Kupte zelenou, protože je o 0,00001 % lepší, než modrá.

Zdraví Martin Vaculík, tč. PS Bohnice, automobilní pacient.
Zelená má v přírodě lepší jízdní vlastnosti, zapadá do okolí a je tišší.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 18:50, RE: tato poradna už mi připadá následovně:
anonym napísal:
no Kylie, máš částečně pravdu. Ano jede pomaleji, ale to jenom v případě, že má pod kapotou poslední výkřik na poli benzinových nepřeplňovaných motorů - 1.4MPI s famózními 59Kw.
Ale v případě kombinace TDI+křídlo+modrá barva je více než rovným soupeřem i pro stříbrnou Octávku v tédéí s křídlem. Ta je však samozřejmě na hlínách a díky tomu vítězí!
Ano v kombinaci s hi-tech motorem 1.4 MPi bych obří přítlačné křídlo vskutku doporučila (že bude pak mít maximálku o trochu nižší opravdu nehraje roli, protože tenhle motor je určen zřejmě tak pro důchodce po dosažení 75 let věku - a teď doufám, že jsem nikoho neurazila, protože já doufám, že až mi bude tolik, stále ještě budu schopná jezdit svižněji, než umožňuje tento (hrůza)motor)
Kylie
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 20:40, RE: Proč zase Golf vs. Focus?
anonym napísal:
Páni redaktoři asi opravdu neznají jiná auta, než Golf/Octavia/Focus, protože znám spoustu lidí, co mělo jiné dotazy, které tady určitě nebyly. A jak vidím, ani nebudou. Na co ty články tady archivujete, když na tu samou věc odpovíte i po desáté... Opravdu nechápu. Dříve to byla docela dobrá poradna, ale v poslední době to je pořád dokola.
Neznají jiná auta, srovnávají pořád totéž!!! Již několikrát jsem psal dotaz týkající se Audi S6 s motorem 2,3 turbo. (Bývalé Audi 100.)
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 11.09.2008 12:21, RE: Když se někdo ptá na motor 1.6
anonym napísal:
proč do toho odborník motá váhy vzduch u TDI ? Ví ten člověk o čem vůbec píše ?
Neví o čem píš!!! Nebýt tady těch hlášek v diskuzi považoval bych za ztrátu času číst ještě něco na Tipcarsu!!!
Ale diskuze jsou fakt někdy parádní!
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 11.09.2008 12:23, RE: Proč zase Golf vs. Focus?
anonym napísal:
já sem zvědav, kdy tady bude něco napsáno o motorech D5, o které jsem psal už mnohokrát...
Nebude nikdy nic. Protože D5 není od VW. A odborníci Tipcarsu jiné značky ani neznají!!!
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 11.09.2008 12:25, RE: Proč zase Golf vs. Focus?
anonym napísal:
já sem zvědav, kdy tady bude něco napsáno o motorech D5, o které jsem psal už mnohokrát...
Psal jsem také již opakovaně o recenze na Volva, ale zatím nic. Zkuste napsat na VW a máte jí tam hned zítra!!!
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 11.09.2008 17:11, Mazda 3
hele co tu řešíte? Kylie povídala, že nejlepší je Macda 3 s motorem od citroenu ropáček 1.6 HDi a evidentně ví vo čem mluví!
Marťan - Martin
reagovať
nahlásit
1 2
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všetky práva vyhradené.