citácia:
reakce na: Jimmy1986, 06.02.2020 22:05 (Zdravím moc děkuji za rady uva ...)
Ahoj, můžu napsat, co Koobas, stará dobrá 406 je ještě z doby, kdy Peugeot dělal skvělá auta, pak přišla doba, kdy bojoval s "elektrikou", ale už poslední ročníký 307 jsou v pořádku a benzinové motory naštěstí byly spolehlivé vždy, dokud nepřišla spolupráce s BMW
*slavné VTI motory z té doby jsou jeden velký problém.
Tebe omezuje rozpočet. Moderní pocit bys měl právě ve 207 SW, ale je to menší kombík, není tak malý jako Fábie, ale může Ti to vadit. Bezpečnost je také dobrá myslím a naštěstí je dostupný původní motor 1.4i 54kw.
Pak jak jsem psal, poslední ročníky Renaultu Megane II kombíku jsou pořád pěkné! Když si dáš práci, najdeš tak vybavené vozy, že zahanbí novou Fábii Ambition
, teda vyjma Front Assistu. Navíc ty Renaultí benzíny jezdí velmi dobře. Pořád se dá na kombík M2 v pěkné metalíze a litými koly koukat s potěšením. Když uvážíš 1.6 81kw - má šestikvalt, tempomat, ESP, 6xairbag, aut. klimu, tak jsi vlastně za nízkou cenu na úrovni mnohem dražších aut.
Servis u Renaultu beru takto - věšinu dílů podovzku jsem nahradil kvalitní druhovýrobou, a lebedím si.
Pak mě napadá ještě pohledat Peugeot 307 SW poslední ročníky 2008+, motory 1.6i jsou původní dobré od Peugeotu. Výhodou 307 je prostornost a antikorozní ochrana - ta je vynikající.