citácia:
reakce na: Pepe, 28.08.2025 19:15 (No dlouho jsem tu nebyl, ale a ...)
Zkusím reagovat na věci, které tě zaujaly.
Rád se svezu, proto mám focus v benzínu. Protože pro mě ke svezení patří benzín a ne nafta. A taky protože focus má v rámci kompaktů pravděpodobně nejlepší podovozek. Minimálně po stránce jízdních vlastností a komunikací s řidičem. Bezpochyby existují jízdně zajímavější motory, než 1,5 se 150 koňmi. Bohužel se nepojí s dobrým podvozkem, a pokud ano, tak stojí výrazně víc. Já neříkám, že focus je sportovní auto, ale v v rámci kompaktů a rodinných aut je podle mě z těch nejzábavnějších. Ne nutně nejrychlejších.
Nedolévám adblue, zabere to 10 sekund 1x do roka. Pepe, tomuhle ani ty sám nevěříš. Dolíváš každých cca 10kkm, u některých aut mám zkušenost že i častěji. Infrastruktura na benzínkách se výrazně zlepšila, ale i tak je pořád celkem mizerná. Navíc oba víme, že celej ADblue systém je v moderních autech z těch poruchovějších částí.
A naftou se obyčejně nezliju. Ani sebe, ani auto. A stejně mi smrdí ruce v okamžiku, kdy na tu pistoli sáhnu...
Svůj vlastní ocas chválím, to je docela logický, a bráním ho před někým, kdo neseděl v ničem jiným než VW a vše ostatní haní. Já si taky docela dobře pamatuju, jak si chválil francouze, hlavně 406 a pak jsi přešel na Superby a chválil superby... Taky vím, že ti nafta vyhovuje víc než benzín. To nic nemění na tom, že i moderní a složitý benzíny jsou furt o dost jednodušší než stejně stará nafta...
To, že mají některý dodávky milion na původním a některý měněnej motor po 50tkm? Řidič, údržba?
Já nechci paušálně hanit naftu, případně VW protože mám rád benzínový auta a naftový VW jsem viděl přes výlohu. Ale máme ty auta na firmě, jezdím v tom, vidím jak to po pár letech vypadá. Proto jsem tu hájil kvality relativně maloobjemovýho benzínu, protože prapůvodní téma bylo ojetej naftovej kodiaq nebo novej benzínovej espace...