petr napísal:
Můj osobní názor podložený zkušenostmi mými i cizími ... od Renaultu raději dále ... je to hezké a levné auto ... to levné se týká bohužel jen kupní ceny ... ne provozu (tím mám na mysli cenu náhradních dílů) s řadou "netradičních" technických řešení (např. když hučí jedno zadní ložisko, tak se mění komplet ložisko + kotouč + destičky samozřejmě pár) apod. Auto na okrasu a pro sváteční ježdění ... ale rozhodně ne auto pro denní ježdění s požadavkem na spolehlivost. Po ujetí 100 tis. km aby se mě...
Na Renaultech mám za posledních 15 let najeto přes 500 tis. km, Vystřídal jsem R30, R21, Fuego, dvě R25, dvě laguny, a Scénica. Všechno ojetiny, některé měly i přes 200 tis, km, většina přes 100. Mezitím jsem měl V70, Mazdu Premacy, Felicii, Fiata Mareu, Opla a Forda Skorpio. Daleko nejhorší zkušenosti byly s Mazdou, kterou jsem kupoval novou, a kde problémy prakticky nepřestaly (prodával jsem ji v 220 tis. km), pak následuje Fiat a kupodivu Volvo. S Renaulty obecně nebyly větší problémy než s ostatními auty, spíš šlo vždy o běžnou údržbu nebo následky občasných řidičských "nepřesností".