citácia:
reakce na: Kromkamp, 22.06.2020 11:40 (Dobrý den,v nejbližší době nás ...)
Dobrý den/Ahoj
,.. v podstatě sis odpověl dle mého sám dobře. Jestli chceš nový vůz, tak těch možností tolik není.
- Fiat Tipo 1.4 má můj kamarád několik kusů ve flotile třetím rokem a sekají jen dobrotu. Ale jedna věc je pro mě otázkou a to je, jak bude vypadat za deset let karosérie, nevím prostě. Sousedka má Punto Grande a je ok, kamarád měl dlouho ve flotile Stilla(než přišly Tipa) a neměly problém s korozí. Jinak mě je Tipo velmi sympatické a bude mít levnější servis, než korejci. Tipo má také vzadu více místa a s trochou "presu" se tam vlezou tři dětské sedačky
- Nová i30/Ceed 1.4 CVVT seká dobrotu, interiér působí hodnotněji, než v Octávii III a skladovek je veliký výběr. Jen si ověř ceny servisních prohlídek, protože jsou povinné během celé záruky pět let a nebývají vždy ty nejlevnější
. Antikorozní ochrana byla spíše průměrná u předešlých generací, takže visí otazník, jaká bude i30 za deset let. Korejci mají občas dražší díly a druhovýroba není tak rozšířená jako u konkurence.
A proto mě napadá mladá ojetina z japonska a tím myslím jedině přímo od dealera s jasnou celou servisní historií: Toyota Auris 1.6 VVT cca 2017+, klidně automat, na popojíždění výborná věc za mě. Auris a Corolla se obecně dědí v rodině, není důvod takový vůz prodávat vůbec
Možná by stalo za námahu vyzkoušet skladovku Fiat 500L Lounge, rovněž s motorem 1.4i, protože děti mají rády vyšší posed a velká okna, vlastně i manželky
Tož držím palec!