citácia:
reakce na: filla, 06.07.2020 10:34 (Ahoj,nastal pro mne čas nákupu ...)
Ahoj, věc se má tak, že se nedá úplně věřit ničemu, dokonce u dealera může jít o "ohnuté" auto Takže je dobré mít kamaráda nebo firmu, co tomu rozumí a co z toho nijak neprofituje
Emise můžou prozradit hodně, takže jestli je možnost stojí za to. Pak diagnostika, také může prozradit něco nekalého. Cebia trošičku ukáže průběh provozu(podezřelé skoky v nájezdech už varují).
Auto důkladně projet a to i na dálnici, všímat si vibrací, nesouvislého tahu při akceleraci, vibrací pedálů, teploty chlad. kapaliny. Po příjezdu nechat vůz pět minut na volnoběh a sledovat, co se děje - kolísání otáček, přehřívání chlad. kapaliny? Pak na ten zvedák a hledat kapání oleje(vůz bývá před prodejem umytý wapkou). Podívej se kolem motoru na hadice s chlad. kapalinou - usazeniny by tam neměly být.
Renault Megane Grandtour III má povedené diesly 1.5 DCI, ale ty budou ve tvé cenové relaci už před investicí(zpravidla vstřiky), ostatní díly jsou odolné. Ten motor mám rád, protože je naladěný dobře i do města i na dálnici, neduní, neřve a umí jezdit do 6l celkově.
V benzínu mám základní 1.6 74kw a ten nemůžu doporučit na dálnici - od 110km/h je nepříjemně hlučný. Naopak silnější 81kw s 6kvaltem mi připadá cekově lepším motorem. Ale budeš jezdit za 7l, méně jen na okreskách s klidnou nohou.
Megane III má pár slabůstek - pružiny(ber KYB, originál jsou moc měkké), lupání pantů dveří(dá se vyměnit plastová pojistka dveří), zatékaní do plastové podlahy kufru(přetěsnit a je klid). U benzíňáků se ozve spojka do 200tis.km, já si dal Sachs, protože vydrží hodně a je příjemné "měkká". Dětem trochu vadí, že mají malé okna a jsou utopené v kabině, v tom je Fluence lepší, ale nemá kufr
Abych nepsal romány u mého M3 kombi se mi líbí:
+ Pohodlné sedačky
+ Pohodlný podvozek, snese i ostřejší jízdu bez reptání
+ Nerezne, ber metalízu, je to lepší lak
+ Sehnatelný levně v dobré výbavě(6xairbag, ESP, ASR, klima beru jak základ)
+ Zkus sehnat variantu se složitelnou spolujezdcouvou sedačkou - pak převezeš 2,5m desky
+ Snesitelné audio
+ Přes dálkové se zamnkou nejen dveře ale i okna
+ Starování tlačítkem
+ Pedály a řízení jdou lehce
+ Dobrý rejd, beru raději do města, než Rapid.
+ V dobré barvě stále neotřelý dizajn
- Cruze neznám, ale určitě si projeď VW Golf V 1.6 MPI a ještě lépe VW Golf VI 1.4/1.6MPI, to jsou za mě nejlepší kombíky do 150tis.kč. Skvělé jsou i Focusy II facelift 1.6 Ti-VCT, kde bych hledal poslední ročníky ve vyšší výbavě.
V dieslech nemám přehled, chlapi tu snad napíšou více