Pepe napísal:
KoobaS napísal:
Pepe napísal:
Petr S napísal:
Petrdan napísal:
Lukiss napísal:
Zdravím . Měl jsem koncern , francouze a forda . Benzín i diesel . Teď dojíždím felicii . Tak se poohlížím po něčem v mých omezených finančních možnostech . Známý má Hondu civic a je spokojen , tak si říkám proč ne . Myslím nebo spíš doufám že japonci u nás nejsou takovým artiklem ke šmelení jako u nás oblíbené značky .Jezdím denně do práce 25 km tam a zpět ( 50 ) , jinak spíš popojíždění do 10 km delší trasy málo celkový roční nájezd bude tak kolem 25 tisíc . Chtěl bych něco s nízkými provozními náklady a nenáročným servisem . Velikosti minimálně nynější felicie . Za tipy předem děkuji .
Jestli můžu tvrdit, tak Japka se v autech fakt vyznaj, ale oproti něčemu z Evropy mají náročnější servis, hlavně co se ceny týče.
Ad servis. Furt dokola

Zkuste si porovnat náhradní díly z nějakého shopu jako Auto Kelly na různé značky a zjistíte, že ceny dílů jsou srovnatelné pokud se bavíme o běžných dílech, brzdy, čepy, výfuk, tlumiče. V případě benzínového motoru nic jiného na autě opravovat nejspíš nebudete.
Nooo. Je to tu každou chvíli, benzín, 1,6, nejlépe octa, nejede to, nevím proč... Když to označím ze srandy za fake dotaz, že to se benzínu přeci nemůže stát

, tak jsou na to docela alergický reakce

. Všecko, co se hejbe, se může pokazit
Pepe, chceš snad říct, že jsi viděl porouchané koncernové auto? Není možná.... Doufám že v rámci multikulti spravedlnosti bylo kolem několik porouchaných francouzů, italů a shnilých fordů

. Tak určitě. Benzínová auta (koncern nevyjímaje) těží z nižší poruchovosti díky nižšímu nájezdu, než je tomu u naftových sourozenců. U nových aut už stejně není pomalu co vybrat
Pepe, já bych to viděl v tom, že benzíny jsou blbuvzdornější a je těžší je zabít.. Ale fakt nechci spustit další flame nafta x benzin x plyn x elektrika x plachetnice x ezoenergie....
Měl jsem focusa, kterej měl najeto odhadem tak 300 - 500 tkm a ani nežral olej, baštil LPG a pohoda jazz.
Měl jsem P406 1,9Td, na kterým se teď po 5 měnily rozvody (Mají se měnit po 120tkm, na palubce obligátních 220tkm), měnily se žhaviče, opravovalo chlazenení a alternátor... To by se mohlo stát i na benzínu.
Teď mám služební zafiru 1,9Cdti s poctivejma 150tkm... Na autě je nový servo, opravovanej alternátor... Zase mohlo by se stát na benzínu. Převodovka je utahaná a čekám kdy umře, s ní se bude měnit i spojka a dvouhmota... A to už je drahá sranda... :D Jak dlouho vydrží hvízdající turbo...
Nejde o to, jestli benzín nebo naftu, ale o to jak se kdo stará a chová. Nafta jde většinou do firem, kde se sice dobře stará, ale taky dost často příšerně chová... Benzín jde většinou soukromníkům, kde se snad líp chová a jakž takž stará...
Jinak souhlas že dneska už není moc kde brát ani v naftě, ani v benzínu. Proto pomalu pokukuju po nějaké hybridní toyotě...