0
späť
 

diskuze k tématu: Jaký motor do Fiatu Stilo?

kategórie zaradenia témy: poradna, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, technické dotazy, italská vozidla
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 27.08.2007 23:46, RE: 1.9 JTD 85kw
anonym napísal:
Ty kokote, nauč se česky a pak si přečti, kdo vynalezl common rail, já jsem nenapsal, že Fiat, ale italové, a vymyslela ho AR a jako první ho namontovala do 156. Pak prodala licenci Boshi!
system Commonrail bol vyvinuti v Centro Ricerca Fiat (Centrum Výskumu Fiat) v Taliansku, ci uz tam boli inzinieri z Fiatu alebo Alfy je myslim si jedno. Motor 1,3 Multijet bol vo svojej kategorii Motor roku myslim 2005 alebo 6. Dnes pouzivaju motory JTD (Multijet) automobilky: Opel (Corsa 1,3MJ) Suzuki (Ignis 1,3MJ), Saab (1,9 MJ), Fiat,Alfa,Lancia, Iveco, technologiu kupili PSA,Mercedes,VW,Audi, myslim, ze najnovsie aj Subaru, atd...... Taliani boli a su dost velkym prinosom do vyvoja automobilov. Napr.: 4ventily na valec pouzivala Alfa uz pred 2.svetovou vojnou na zavodnych specialoch, Variabilne casovanie ventilov nevynasli Japonci! ale alfa uz velmi davno (akurat bolo zalozene na inom principe regulacie), Commonrail, zase Taliani,..... to len aby ste sa uz tolko nehadali.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 28.08.2007 00:02, RE: Punto
zigi napísal:
Takovych lidi jako jsi ty Martine by melo psat vic,pak mi ti ostatni pochopili,ze Fiat uz neni jednicka v nespolehlivosti!
Ted uz je to kus od kusu,nekdy se povede,jindy se kazi i kdejaky VW!
Chce to mit vzdy trosku toho stesticka
Konecne niekto rozumny, co si nemysli,ze ked si kupi japonca,ze sa mu nikdy nic nepokazi. kazia sa VSETKY auta a zalezi moc aj na stasti. o talianskych autach koluju famy,ktore siria ludia,ktory sa autam velmi nerozumeju a kupia "za par kacek" auto,preto ze ma nabehanych na tachometri len 100 000km a ma peknu farbu.Potom sa im zacne "stale" nieco kazit a cuduju sa ze preco sa to pekne, zanovne auto stale tak kazi. Ale oni nevedia,ze si kupili auto,ktore bolo dovezene skoro zadarmo,motor ma uz za sebou nelahkych 250 000km, bolo rozmlatene na cimprcampr, rychlo zlepene, nastriekane a este rychlejsie predane. Uz viete preco ludia nadavaju na Talianske auta?!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 02.06.2010 15:23, RE: Fiat
Kumano napísal:
Ja jsem byl zastancem Fiatu jen do doby nez jsem ho mel.. Itala uz NIKDY!!!!!!! Ale design umi to se jim musi nechat, bohuzel to je tak asi vsechno.
Svata pravda...
reagovať
kubinel
počet príspevkov1
dátum registrácie03.01.2013
Štvrtok 03.01.2013 12:56, Fiat Stilo
Mám Fiat Stilo 1.6,16V.,r.v.2004.
I když nejsem přílišným příznivcem značky,musím říci,že jsem s autem spokojen! Velký kombík,pohodlný,neunaví ani při dlouhých cestách. Má teď najeto již 210.000km a stále spolehlivě šlape motor jako hodinky a ani opravy nebyly zatím nijak drastické! Kromě běžných (brzdy) tak jen výměna silentbloků zadních ramen (jsou hydraulické).
Karoserie ani teď nikde nevrže a vše sedí,jak má,jen je potřeba občas namazat panty a stavěče dveří.
Auto mi slouží,t.zn.že jej nijak nerozmazluji,naložím mu co unese,tahám vlek a jedu tam,kudy projede bez ohledu na povrch cesty.Necourám se a když to jde,mám "cihlu na plynu".
Bez problémů a potíží si dá všechno líbit a navíc stále ještě dobře vypadá!
Doufám,že bude aspoň částečně tak dobrý,jako můj předchozí FORD Sierra 2.0 provedení Laser 3dvířko,r.v. 1984! Kdyby mi ho nenabořil jeden pobrkaný důchodce s Favoritem a následně po opravě nezrezavěl,jezdil bych s ním dodnes.Měl naježděno přes půl milionu kilometrů a stále šlapal jako za mlada. Měl nezničitelný motor!
Obě auta byla s přestavbou na LPG.
reagovať
1 2 3




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.