Streda 04.12.2013 23:24,
Výběr vozu do 200 000 Kč
Dobrý den,
ačkoliv jsme se snažil se dopátrat řešení mého problému svépomocí, přeci jen bych si rád vyslechl ještě rozbor mého problému/řešení z pohledu povolanějších.
Do nedávna jsem měl v užívání Škoda Octavia 1.9 TDI 66kW r.v. 2003. Auto po prvním majiteli, vždy v autorizovaném servise na malém městě. Až na spotřební materiál (kotouče brzd, silentbloky předních ramen), jsem dolíval pouze naftu a auto jsem si chtěl ještě pár let hýčkat. Bohužel jsem od 4.11. účastníkem statistik kráděže vozidel s šedivou metalízou.
Vzhledem k tomu, že budu přibližně od nového roku potřebovat řešit dopravu do 25km vzdáleného pracoviště, kde se střídá městský okruh s dálnicí cca 50/50, tak jsem již na těsném pomezí mezi tím kdy se vyplatí koupě naftového motoru. Po městě se pohybuji/hodlám pohybovat velice zřídka. Při víkendovém cestování budeme jezdit minimálně 2, při pravidelných cestách za rodiči na víkend ale povětšinou již 4 dospělí a v tomoto případě se již hodí větší zavazadlový prostor.
Na pořízení nového vozu mám vyčleněno cca 170 000 + další nutné výdaje (rozvody, olej ...).
Jakožto ex-majitele škoda octavia mě to jasně táhne opět k této značce i modelu, ale nyní již spíš k mladšímu modelu s konfigurací, která je typická pro Čechy: Combi s 1.9TDI 77kW, z komfortní výbavy tempomat, klimatizace, el. okna, nejlépe i parkovací sensory (kvůli přítelkyni).
Je možné navrhnout ekvivalent k této volbě, při stejných užitných vlastnostech a stejné ceně?
Velice děkuji za odpověď!
reagovať
nahlásit