0
späť

diskuze k tématu: Výběr vozu do 200 000 Kč

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 04.12.2013 23:24, Výběr vozu do 200 000 Kč
Dobrý den,

ačkoliv jsme se snažil se dopátrat řešení mého problému svépomocí, přeci jen bych si rád vyslechl ještě rozbor mého problému/řešení z pohledu povolanějších.

Do nedávna jsem měl v užívání Škoda Octavia 1.9 TDI 66kW r.v. 2003. Auto po prvním majiteli, vždy v autorizovaném servise na malém městě. Až na spotřební materiál (kotouče brzd, silentbloky předních ramen), jsem dolíval pouze naftu a auto jsem si chtěl ještě pár let hýčkat. Bohužel jsem od 4.11. účastníkem statistik kráděže vozidel s šedivou metalízou.

Vzhledem k tomu, že budu přibližně od nového roku potřebovat řešit dopravu do 25km vzdáleného pracoviště, kde se střídá městský okruh s dálnicí cca 50/50, tak jsem již na těsném pomezí mezi tím kdy se vyplatí koupě naftového motoru. Po městě se pohybuji/hodlám pohybovat velice zřídka. Při víkendovém cestování budeme jezdit minimálně 2, při pravidelných cestách za rodiči na víkend ale povětšinou již 4 dospělí a v tomoto případě se již hodí větší zavazadlový prostor.

Na pořízení nového vozu mám vyčleněno cca 170 000 + další nutné výdaje (rozvody, olej ...).

Jakožto ex-majitele škoda octavia mě to jasně táhne opět k této značce i modelu, ale nyní již spíš k mladšímu modelu s konfigurací, která je typická pro Čechy: Combi s 1.9TDI 77kW, z komfortní výbavy tempomat, klimatizace, el. okna, nejlépe i parkovací sensory (kvůli přítelkyni).

Je možné navrhnout ekvivalent k této volbě, při stejných užitných vlastnostech a stejné ceně?

Velice děkuji za odpověď!
reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Štvrtok 05.06.2014 17:16, re:
Dobrý den. Se Škodou Octavia II v motorizaci 1.9 TDI byste neměl udělat chybu. Oproti své předchůdkyni je Octavia II prostornější, má lepší jízdní vlastnosti a přeplňovaná devatenáctistovka je stále velmi spolehlivá, byť má asi o půl litru vyšší spotřebu. Alternativou k Octavii může být například Ford Focus s benzínovým motorem, se kterým také nebývají žádné vážnější problémy.
reagovať
nahlásit

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všetky práva vyhradené.