Citroenak napísal:
Motor 1.2 TSI ma tolko vypisanych chyb, ze nepochopim, ako o nom moze este niekto uvazovat. Boli (su?) tam problemy s rozvodmi, nejaka podlozka pod turbo, ale najviac by som sa bal spotreby oleja. Dvaja moji kolegovia ho mali od nova, pred koncom zaruky obaja chodili s 5l bandaskou oleja a ten olej tam pocas vymenneho cyklu vymenili dolievanim este raz. Obe auta behali po meste. To iste sa docitate v clanku, kde je popisane, ze holandske poistovne uz tieto motory ani nepoistuju, lebo sa zadieraju. 1.6 TDI do mesta ani neriesim, poviem len filter pevnych castic. A to vsetko dostanete v obale, ktory sa kradne len taka radost (v ba posledny mesiac 3 zmiznute nove fabie napr...). Takze, prosim vas, kto vas donutil o niecom takom vobec uvazovat?
Zvláštní že každý má kamaráda nebo známého co má s TSI problém, ale přímý majitelé se zas až tak nestěžují...
Já mám OSOBNÍ zkušenost s TSI a to 1,2 v Caddy. Ve 3 kusech. U prvního (2009) se dělali rozvody při sevisní prohlídce ve 30t km a od té doby vůbec nic. Olej se dolébval tak litr do výměny (20t km), tedy pokud to kluci nedolévali za svoje a nenechali si to proplácet. Což jak jistě uznáš je nesmysl. Obě další Caddy jsou po roce 2011 kdy byla provedena modifikace řetězu a podle vyjádření servisu není známo že by se někdy modifikovaný řetěz musel předčasně měnit. U Caddy se ale s řetězovou 1,2 pod 7,5l nedá dostat ani omylem, jsem ted zvědavej na novou s řemenem. V Golfu to jezdí kolem 6l, dá se i za méně. Řemenové TSI je jediné které jde koupit jako nové, staré řetězové už nikde nejsou
1,2 TSI s řetězem je velmi jednoduchý motor a krom těch rozvodů neměl žádné chronické problémy. U 1,4 už toho může podělat víc, ale rozhodně to neni pravidlem. O zadřeném TSI jsem tedy ještě neslyšel, jen u 1,8 prý jeden čas odcházely vačkové hřídele.
Řemenové TSI je jediné které jde koupit jako nové, staré řetězové už nikde nejsou.
Jako TSI rozhodně nejsou mtory co najedou milion, s více jak 200t km bych to nekoupil a chtít auto na více jak 5 let koupím si Toyotu nebo Mazdu. Ale zase takvej průser už to TED neni, spolehlivost je stejná jak u konkurence.
1,6 TDI sice nemá žádné problémy ale v oktávce kterou jsem jel to nejelo a spotřeba na pc byla 6,7l což mi moc smysl nedává. 1,6 HDI jede lépe.