0
späť

diskuze k tématu: Výběr vozu neAotomobil pro manželku nemohu se rozhodnout (Fabia,Scenic,Corola,Golf,Focus)

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, japonská vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 27.04.2013 18:08, Výběr vozu neAotomobil pro manželku nemohu se rozhodnout (Fabia,Scenic,Corola,Golf,Focus)
Dobrý den,
Pro ženu hledám druhý automobil do rodiny.
Doposud jsme jezdili ve Fabii, octavii a mondeu (vše nafta) + Starý transortér 2.4 Diesel (to byl vážně držák) a klasicky felicia(benzin + nafta) a favorit.

Nyní máme Fabii combi 2001 1.9TDI PD a ta dle mého postačuje.

Žena ale bude potřebovat druhý automobil.
S automobilem se bude jezdit do 500km měsíčně.
Z toho důvodu mi přišel na mysl benzín už jen proto, že bude i jako rezerva fajn nemít obě nafty na zimu.

Cenová hladina je cca 55-65tisíc kč.

V automobilu tudíž bude jezdit žena + 2 děti a občasně pes. Z tohoto důvodu jsem volil vše ve verzi 5ti dveří.
Od Auta chci hlavně -posilovač,ABS a ASR, zbytek jsou již položky navíc. Rok výroby 2001-2003

Nejprve mi přišla na oko samozřejmě Fabia combi (1.4 16V 55Kw či 2.0) Tyto mi přijdou jako nejlepší motory pro verzi kombi. U Golfa 4 asi 1.6 55KW. Takto jsem uvažoval u koncernu.
Díly jsou zde asi OK a dají se dobře sehnat a opravit se dá skoro kdekoliv.

Jak je to ale se spolehlivostí a dostupností a dílů pro mne cizinců Toyota Corolola a renault scénic - lze je vůbec stavět jako konkurenci?

Ford mi přijde jako střední cesta a zde bych asi volil variantu 1.6 16V 74KW.

Jaký z víšě uvedených automobilů byste mi doporučil?

Zatím se asi přikláním nejvíce k Fabii, ale stále se nemohu rozhodnout.

Děkuji za radu a rozbor

Gorol

reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Štvrtok 06.06.2013 22:42, Re:
Dobrý den. Na post druhého auta do rodiny bych Vám doporučil Ford Focus s Vámi uvedeným benzínovým motorem 1.6 16V. Focus nabízí výborné jízdní vlastnosti, velmi dobrou spolehlivost, i základní šestnáctistovka umožňuje solidní dynamiku a nežádá si za své služby mnoho paliva. Co se týká koncernových vozů, Váš výběr víceméně schvaluji. Za stejné peníze jako Focus budou ale mít tato auta více najeto a také nejspíše budou v horším stavu. Vozy japonských značek, jako je třeba Toyota, jsou na to se spolehlivostí velmi dobře. Renaulty všeobecně trápily poruchy elektroinstalace.
reagovať
nahlásit

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

podobné vozidlá v ponuke:
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všetky práva vyhradené.