0
späť

diskuze k tématu: Auto do 200tis pro rodinu

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, servisní náklady, automobilky, japonská vozidla, ostatní, typ vozidla, osobní
cobo
počet príspevkov43
dátum registrácie05.03.2015
Štvrtok 05.03.2015 12:02, Auto do 200tis pro rodinu
Zdravím,
poprosil bych o radu. Sem v životní fázi (dítě na cestě, psy...a tak) kdy sháním kombi. Po důkladných úvahách jsem dospěl k tomuto:
-ideálně něco do 200tis Kč
-nájezd tak do 20tis Km, často kratší cesty, jednou za čas dovolená nebo tak, ale žádný pravidelný dálkový lety, takže preferuji benzín
-Výkon řekněme min 90kW aby to naložený nebylo nebezpečně líny a rád se i svezu
-výbava nic extra snad jen klima (nejlépe automatická) a tempomat (vím že píšu hlavně kratší trasy ale jsem na něj zvyklý a používám i po městě na průběžných radarech)

Chtěl jsem od roku 2009 a nejvíc se mi zamlouval Avensis 3.gen 1.8 108kw, ale to je cenově výš. Nakonec jsem došel k Mazdě 6 1.gen (po faceliftu cca od 2006) 2.0i 108kw. Našel jsem ale že rezne (byť ty ke konci už tolik ne) a má na opravu dost nákladnou přední nápravu. Můžete mi někdo napsat nějaký zkušenosti s její trvanlivostí a servisem popřípadě tipy na levnější díly (druhovýroba prý moc není). Anebo máte tip na zcela jiný vůz?

Předem díky
reagovať
nahlásit
Petr S
počet príspevkov1250
dátum registrácie28.11.2008
Štvrtok 05.03.2015 21:54, RE: Auto do 200tis pro rodinu
cobo napísal:
Zdravím, poprosil bych o radu. Sem v životní fázi (dítě na cestě, psy...a tak) kdy sháním kombi. Po důkladných úvahách jsem dospěl k tomuto: -ideálně něco do 200tis Kč -nájezd tak do 20tis Km, často kratší cesty, jednou za čas dovolená nebo tak, ale žádný pravidelný dálkový lety, takže preferuji benzín -Výkon řekněme min 90kW aby to naložený nebylo nebezpečně líny a rád se i svezu -výbava nic extra snad jen klima (nejlépe automatická) a tempomat (vím že píšu hlavně kratší trasy ale jsem na něj zvyklý a používám i po městě na průběžných radarech) Chtěl jsem od roku 2009 a nejvíc se mi zamlouval Avensis 3.gen 1.8 108kw, ale to je cenově výš. Nakonec jsem došel k Mazdě 6 1.gen (po faceliftu cca od 2006) 2.0i 108kw. Našel jsem ale že rezne (byť ty ke konci už tolik ne) a má na opravu dost nákladnou přední nápravu. Můžete mi někdo napsat nějaký zkušenosti s její trvanlivostí a servisem popřípadě tipy na levnější díly (druhovýroba prý moc není). Anebo máte tip na zcela jiný vůz? Předem díky

Mazdy 6 bych se nebál. Měl jsem ji 6 let, kombi 2.0L benzín, r.v. 2002, koupená v roce 2008. Ad rez, problém můžou být zadní lemy. V jakém jsou stavu u konkrétního kusu poznáte snadno sám. Od roku 2008 by tento problém měl být vyřešený. Ad přední náprava, i u 12 letého auta jsem měl přední nápravu OK (STK byla vždy bez problémů). A to manželka na díře na silnici prorazila ALU disk, ale přední nápravu to nepoškodilo. Jinak pro jistotu nechte přední nápravu zhodnotit mechanikem. Díly jsem moc během 6 let nepotřeboval, krom zadních destiček a kotoučů. V Auto Kelly ale seženete téměř vše a nejsou ani drahé. Porovnejte si tam kotouče na Mazdu 6 a např. Mondeo nebo Passat. Ceny jsou podobné. Auto jsem servisoval v autorizáku, ale prakticky jsem řešil jen garančky.
reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Štvrtok 05.03.2015 23:31, re:
Dobrý den. Mazda 6 je velmi dobrou volbou, poměrně dlouho sice bojovala s korozí (u některých vozů blatníky prohnily ještě během záruky) a dá se říci, že problém se výrobci podařilo účinně vyřešit až v roce 2007 aplikací speciálního ochranného nástřiku. Mechanický základ je ale odolný, včetně podvozku. Ceny dílů jsou přijatelné, nijak se nevymykají od ostatních vozů střední třídy.
reagovať
nahlásit
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všetky práva vyhradené.