tomaskrtek napísal:
Pepe napísal:
stréc od piva napísal:
20% provize mi zní trochu divně.Pokud si asistenční služba účtuje jakékoliv provize či jakýkoliv poplatek tak to není asi zcela v pořádku.Korektní je pokud za Vás vyřeší všechny věci a vy nemusíte doplatit ani korunu (ať už za opravu či Vám není nic pokráceno).Nerozumí tedy tomu slovu "provize".Jejich příjem je z proplacení jejich služeb (zapůjčení vozu,právní poradenství) pojišťovnou viníka.Pokud pokrátili jakýkoliv Váš nárokovatelný příjem,tak se v tomto kontextu jednalo o neprávněné obohocaní ať se Vám vaše oprava zdála být jakkoliv výhodná.
Provize je dle mých zkušeností blbost. Asistečka se hojí na předraženém půjčovném (sice dle tabulek, ale když si od té samé společnosti půjčíte auto na své náklady, je cena nižší) a na rozdílu ceny servisu realizovaného a fakturovaného pojišťovně. Tam to klidně těch 20% udělá, ale poškozený není o nic krácen.
no a pokud není oprava realizována-třeba právě v případě totálky-tak to budou dělat pro krásné oči? nehodnotím způsob jakým se došlo k výsledku-hodnotím výsledek. pokud za auto které podle mého poměrně kvalifikovaného názoru mělo hodnotu 20k dostane po odečtení provize za vše téměř 40k je to úspěch. pokud to dostane 14 dní od nehody je to úspěch. pokud do zaplacení má zapůjčené náhradní vozidlo je to úspěch. dopředu nezaplatila ani ň, auto jí přivezli k nehodě, její vrak odvezli a ustájili, podepsala smlouvu a plnou moc, posléze auto vrátila (přijeli si pro něj) a tím to haslo. kdysi jsem řešil nehodu (´´totálku´´) svého auta kdy mě pojišťovna dala xy což se mi nelíbilo a teprve po dopisu od právníka dali dalších 20k bez toho že by poslali jakékoliv vysvětlení bych takové jednání jaké zažila zmíněná kamarádka kvitoval s povděkem. za to těch pár tisíc stojí, ne? kdyby mě někdo- poté co pojišťovna vyčíslí že mi dá třeba 50-řekl že za 20% vymůže 100 tak rozhodně neřeknu ne.
Přímo tenhle případ jsem neřešil. Řešil jsem nehodu zaviněnou protistranou - opravitelnou. Zavolal jsem odtahovku, nechal odvézt do autorizáku, fakturu zaplatil, nechal vystavit rozpočet na opravu, poslal na pojišťovnu i s fakturou za odtah, vyfasoval náhradní (podotýkám, že šlo o dodávku), nechal spravit (i v autorizáku umí použít použité díly, dokonce je umí i sami sehnat, ale pssst, nikde to neříkej

), po kontrole opravy likvidátorem pojišťovny dostal peníze dle rozpočtu, zaplatil opravu a "vydělal" zhruba 20%. Řeči o amortizaci jsem utnul návrhem na odškodnění, neboť opravované auto má nižší hodnotu

. 2. případ byla totálka vlastní vinou (řekněme dobrá kamarádka, auto psané na mě), dražba, kde byla daná cena + doplacená výše do obecné ceny. Servisák, ke kterému jezdím, za vrak nabídl o 5 tis víc, navíc obecná cena byl střed, takže na autě za cca 40tKč byla výsledná kompenzace kolem 48 tis.. Nechápu, proč bych měl někomu strkat desítku za to, že dělá svojí práci, kterou už má zaplacenou od zaměstnavatele...