0
späť

diskuze k tématu: totalka vyhlášení likvidace

kategórie zaradenia témy: poradna, ostatní, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 15.08.2015 14:22, totalka vyhlášení likvidace
Dobry den ja potrebujem informacie ohladom vyhlasenia likvidatora na moje auto -totalky.ako mam postupovat aby som mala suma sumarum priblizny objem penazi na kupu auta ake som mala pred nehodou .Nehodu som nezapricinila nedal mi prednost v jazde.ja fakt neviem ake mam kroky podniknut pretoze podla vyjadrenia likvidatora to bude zalostne malo.Preco mam byt potrestana zato ze dodrzujem zakony nesposobim skodu,jazdim podla pravidiel.Citala som doteraz na internete o znevyhodneni poskodenich,ale preco nikdy som nemala havariu,chcem len aby kupa auta bola na urovni predchadzajuceho a poistovne s tym maju problemy preco. Taktiez mi poradili aby som si uplatnila zo svojho havarijneho ze oni budu vymahat od poistovne vinnika ....urobila som vobec dobre ,prosim poradte mi ale ma nasmerujte ...nevyznam sa v tomto vobec verila som poistovni aj poistke kde je vlastne pravda....nechcem nic len auto priblizne ako som mala..a kedze pracujem v zahranici mne vzniklo vela skodi tymto a problemov do prace mam daleko od bytu auto potrebujem poistovna mi vraj moze zapozicat len po dbu troch dni a co dalej vinik isiel po nehode na dovolenku a ja nic som nespravila kto mi aj ostatne skodi uhradi.......
reagovať
nahlásit
Zvirak
počet príspevkov459
dátum registrácie09.09.2012
Sobota 15.08.2015 15:21, pojišťovny
Tak jestli jsi nehodu nezavinila, tak máš nárok na náhradní vozidlo od pojišťovny. Co se týká tvého auta, tak pojišťovna se z principu snaží vykrucovat atd. Nesmíš se nechat, musíš si dupnout. Tady to chce drzý čelo, Z havarijka NIC NEPLAŤ. Cenu tvého auta vymáhej z pojišťovny viníka nehody, klidně jim pohroz soudama a mediálním zveřejněním, na to uslyší.
Nenech se ukecat pohadkama o amortizaci atp, ty prasata z pojišťoven vezmou tvůj typ auta, najdou na netu nevylítanější vraždu a vezmou jeho cenu, kterou se ti snaží vnutit jako prodejní cenu tvého auta. V tom se prostě nesmíš dát. Vždycky když to likvidátoři na někoho takhle zkusí, mělo by bejt uzákoněný, že by měli dostat přes držku.
Sám jsem se takhle musel hádat. A jde to, jen se člověk nesmí nechat
reagovať
nahlásit
kristian2
počet príspevkov273
dátum registrácie31.03.2015
Sobota 15.08.2015 17:26, k
jednoznačně jít tvrdě po, pojištovně .osobní skušenost pojištovna nasadí cenu vozu a to tak že je těžce pod cenou a z toho vychází.můj případ s českou pojištovnou a havarijkem hned na druhý den po nehodě sem měl ohledané auto a přidělené číslo vyhodnocené jako totálka po nějakém čase nečinosti ze strany české pojištovny a naší snaze kontaktovat se snima se ukázalo že se k tomu stratili papíry a pojištovna nic neví.trvalo to půl roku než se to vyřešilo a dodnes lituji žš jsem se s nima nesoudil ale nakonec jejich jednání bylo v takovém stilu že jsem měl dojem že to schválně zdržují a já jsem na to už neměl chut naštěstí to byli jen plechy takže dobré.

takže moje rada tvrdě po nich klidně se poradit s právníkama a do nich. slibují nemožné a když prijde na věc tak dělají caviky
reagovať
nahlásit
Roman AX
počet príspevkov134
dátum registrácie09.12.2011
Sobota 15.08.2015 18:39, RE: totalka
nepřihlášený uživatel napísal:
Dobry den ja potrebujem informacie ohladom vyhlasenia likvidatora na moje auto -totalky.ako mam postupovat aby som mala suma sumarum priblizny objem penazi na kupu auta ake som mala pred nehodou .Nehodu som nezapricinila nedal mi prednost v jazde.ja fakt neviem ake mam kroky podniknut pretoze podla vyjadrenia likvidatora to bude zalostne malo.Preco mam byt potrestana zato ze dodrzujem zakony nesposobim skodu,jazdim podla pravidiel.Citala som doteraz na internete o znevyhodneni poskodenich,ale preco nikdy som nemala havariu,chcem len aby kupa auta bola na urovni predchadzajuceho a poistovne s tym maju problemy preco. Taktiez mi poradili aby som si uplatnila zo svojho havarijneho ze oni budu vymahat od poistovne vinnika ....urobila som vobec dobre ,prosim poradte mi ale ma nasmerujte ...nevyznam sa v tomto vobec verila som poistovni aj poistke kde je vlastne pravda....nechcem nic len auto priblizne ako som mala..a kedze pracujem v zahranici mne vzniklo vela skodi tymto a problemov do prace mam daleko od bytu auto potrebujem poistovna mi vraj moze zapozicat len po dbu troch dni a co dalej vinik isiel po nehode na dovolenku a ja nic som nespravila kto mi aj ostatne skodi uhradi.......

Jak totálka? Je naser a nech si to spravit. Ty přeci nemůžeš bez svého miláčka být a spravit se dá všechno! Trvej na opravě a uvidíš. Schválně, co to s pojišťovnou udělá! Likvidátor je jen člověk a nemusíš s jeho rozhodnutím souhlasit. Pojišťováci jsou hajzlové, mají to genech, tak se drž!
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
dátum registrácie23.11.2007
Sobota 15.08.2015 19:00, reklama
osobně mám zkušenost s zastoupením (opakovaným při mých nezaviněných nehodách jako poškozený s službou,která zapůjčuje náhradní vozidlo a vymáhá veškeré právní nároky.
Vždy mi zapůjčili vozidlo na nezbytně dlouhou dobu (u totálky to bylo do konečného prohlášení o totální škody,taky jsme se s pojištovnou tahali jestli to pujde na totálku nebo ne,cena auta v tu dobu 200 000 na trhu..cena opravy 170 000.-kč¨) a podařilo se jim to zlomit,aby se to opravilo.

Těchto firem je velké množství,ale jen málo je opravdu,že v tom umí chodit a nepodrazí klienta.
reagovať
nahlásit
Zvirak
počet príspevkov459
dátum registrácie09.09.2012
Sobota 15.08.2015 20:35, pomoc
No jo, ale pro hezký oči to nedělaj..
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
Sobota 15.08.2015 21:35, RE: pomoc
Zvirak napísal:
No jo, ale pro hezký oči to nedělaj..

ono,když má taková firma cca 5 aut,které má nonstpo pujčené během měsíce za cca min.1500 denně,tak už je to slušný vývar....který ty firmy dokáže živit....

reagovať
nahlásit
spiteful
počet príspevkov71
dátum registrácie18.06.2015
Nedela 16.08.2015 00:29, Totalka
Pokud dosáhne poškození auta 70 procent ceny vozu,nebo pokud jsou poškozené nosné části vozu,pak nemá cenu auto opravovat.pokud je auto opravitelne,tak ho nechte opravit na náklady pojišťovny viníka. Pokud se bude pojišťovna cukat,tak pohrozte televizí. Co ma viník za pojišťovnu?
reagovať
nahlásit
tomaskrtek
počet príspevkov983
dátum registrácie18.03.2008
Pondelok 17.08.2015 11:02, jednoduché
okamžitě kontaktovat dobrou asistenční službu-to jste měla udělat bezprostředně po nehodě. samozřejmě nějakou serióznější, ne supy co z vás stáhnou kůži. odvezli by vrak, přistavili náhradní vozidlo které máte nárok používat do zaplacení škody pojišťovnou viníka, zajistili by ohodnocení vraku-resp. prodali ho formou aukce atd. reálná zkušenost kamarádky kterou sestřelila buchta před kruháčem, celkem 4 auta v sobě. ona Hyundai coupé z roku nebreč, předek zadek mínus, auto před nehodou prodejné podle mě tak max. za 20k, dostala celkem 47k, 37 škodu a 10 za vrak prodaný v aukci. měla okamžitě k dispozici náhradní Fábii, pojišťovna zaplatila cenu ne podle nejlevnějšího ale průměrnou z toho co bylo v danou chvíli na trhu, do 14ti dnů peníze doma. firma si vzala 20%. ještě jí pomohli s odškodněním za zranění. s jednotlivcem se pojišťovna bude hádat, s asistenční službou těžko.
reagovať
nahlásit
Petr S
počet príspevkov1250
dátum registrácie28.11.2008
Utorok 18.08.2015 00:18, RE: jednoduché
tomaskrtek napísal:
okamžitě kontaktovat dobrou asistenční službu-to jste měla udělat bezprostředně po nehodě. samozřejmě nějakou serióznější, ne supy co z vás stáhnou kůži. odvezli by vrak, přistavili náhradní vozidlo které máte nárok používat do zaplacení škody pojišťovnou viníka, zajistili by ohodnocení vraku-resp. prodali ho formou aukce atd. reálná zkušenost kamarádky kterou sestřelila buchta před kruháčem, celkem 4 auta v sobě. ona Hyundai coupé z roku nebreč, předek zadek mínus, auto před nehodou prodejné podle mě tak max. za 20k, dostala celkem 47k, 37 škodu a 10 za vrak prodaný v aukci. měla okamžitě k dispozici náhradní Fábii, pojišťovna zaplatila cenu ne podle nejlevnějšího ale průměrnou z toho co bylo v danou chvíli na trhu, do 14ti dnů peníze doma. firma si vzala 20%. ještě jí pomohli s odškodněním za zranění. s jednotlivcem se pojišťovna bude hádat, s asistenční službou těžko.

To jsem netušil že asistenčni služba zajišťuje prodej vraku v aukci. To je snad práce pojišťovny ne?

Moje vlastní zkušennost s likvidací totálky je tato. Asistenční službu jsem objednal přes vlastní pojišťovnu a nechal auto dopravit do mnou vybraného autorizovaného servisu a ne do noname servisu jak doporučovala pojišťovna. Aukci totálky zajistila pojišťovna viníka a doplatila zbytek ceny auta. Za 6 roků starého Yarise šlo z aukce 37 tisíc a 108 tis. doplatila pojišťovna. Podle cen na Tipcars jsem čekal cca 130 tis. a oni poslali 145 tis. Zřejmě do ceny započítali, že auto mělo vyšší výbavu a bylo servisované v autorizáku (serviska je zřejmě výhoda při prodeji opraveného vraku). Nic jsem neplatil ze svého, ani odvoz do servisu. Dostal jsem o 15 tis. víc než jsem čekal.

Ad jak píšeš firma si vzala 20%. Tak to mi přijde jako dost draze zaplacená práce asistenční služby.

Jinak by bylo dobré vědět, co že vlastně tazatelka měla za auto, a kolik jí pojišťovna poslala. Možná má jen nerealistické představy o ceně svého auta.
reagovať
nahlásit
tomaskrtek
počet príspevkov983
Utorok 18.08.2015 09:19, RE: jednoduché
Petr S napísal:
tomaskrtek napísal:
To jsem netušil že asistenčni služba zajišťuje prodej vraku v aukci. To je snad práce pojišťovny ne?Moje vlastní zkušennost s likvidací totálky je tato. Asistenční službu jsem objednal přes vlastní pojišťovnu a nechal auto dopravit do mnou vybraného autorizovaného servisu a ne do noname servisu jak doporučovala pojišťovna. Aukci totálky zajistila pojišťovna viníka a doplatila zbytek ceny auta. Za 6 roků starého Yarise šlo z aukce 37 tisíc a 108 tis. doplatila pojišťovna. Podle cen na Tipcars jsem čekal cca 130 tis. a oni poslali 145 tis. Zřejmě do ceny započítali, že auto mělo vyšší výbavu a bylo servisované v autorizáku (serviska je zřejmě výhoda při prodeji opraveného vraku). Nic jsem neplatil ze svého, ani odvoz do servisu. Dostal jsem o 15 tis. víc než jsem čekal.Ad jak píšeš firma si vzala 20%. Tak to mi přijde jako dost draze zaplacená práce asistenční služby.Jinak by bylo dobré vědět, co že vlastně tazatelka měla za auto, a kolik jí pojišťovna poslala. Možná má jen nerealistické představy o ceně svého auta.

20% mi přijde v kontextu kolik mělo auto cenu a kolik ve finále dostala jako slušná provize. peníze za dva týdny, náhradní auto jí přivezli k nehodě, to si normální občan nevyběhá. samozřejmě pokud máš čas chuť náladu tak si vše uděláš sám a bez provize komukoliv. aukci dělala pojišťovna viníka, to máš pravdu, v součinnosti s asistenční službou od které si výherce auto převzal. nevím jestli klesá provize se vzrůstající cenou auta, to jsem nezjišťoval, osobně bych si to taky raději vyřešil sám. ale pro holku která pracuje, má dvě děcka a přítele pořád někde po republice na montážích to byla rozumná volba.
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
Utorok 18.08.2015 10:28, a
20% provize mi zní trochu divně.
Pokud si asistenční služba účtuje jakékoliv provize či jakýkoliv poplatek tak to není asi zcela v pořádku.
Korektní je pokud za Vás vyřeší všechny věci a vy nemusíte doplatit ani korunu (ať už za opravu či Vám není nic pokráceno).
Nerozumí tedy tomu slovu "provize".Jejich příjem je z proplacení jejich služeb (zapůjčení vozu,právní poradenství) pojišťovnou viníka.Pokud pokrátili jakýkoliv Váš nárokovatelný příjem,tak se v tomto kontextu jednalo o neprávněné obohocaní ať se Vám vaše oprava zdála být jakkoliv výhodná.
reagovať
nahlásit
Pepe
počet príspevkov1143
dátum registrácie09.05.2007
Utorok 18.08.2015 10:44, RE: a
stréc od piva napísal:
20% provize mi zní trochu divně.Pokud si asistenční služba účtuje jakékoliv provize či jakýkoliv poplatek tak to není asi zcela v pořádku.Korektní je pokud za Vás vyřeší všechny věci a vy nemusíte doplatit ani korunu (ať už za opravu či Vám není nic pokráceno).Nerozumí tedy tomu slovu "provize".Jejich příjem je z proplacení jejich služeb (zapůjčení vozu,právní poradenství) pojišťovnou viníka.Pokud pokrátili jakýkoliv Váš nárokovatelný příjem,tak se v tomto kontextu jednalo o neprávněné obohocaní ať se Vám vaše oprava zdála být jakkoliv výhodná.

Provize je dle mých zkušeností blbost. Asistečka se hojí na předraženém půjčovném (sice dle tabulek, ale když si od té samé společnosti půjčíte auto na své náklady, je cena nižší) a na rozdílu ceny servisu realizovaného a fakturovaného pojišťovně. Tam to klidně těch 20% udělá, ale poškozený není o nic krácen.
reagovať
nahlásit
tomaskrtek
počet príspevkov983
Utorok 18.08.2015 11:47, RE: a
Pepe napísal:
stréc od piva napísal:
20% provize mi zní trochu divně.Pokud si asistenční služba účtuje jakékoliv provize či jakýkoliv poplatek tak to není asi zcela v pořádku.Korektní je pokud za Vás vyřeší všechny věci a vy nemusíte doplatit ani korunu (ať už za opravu či Vám není nic pokráceno).Nerozumí tedy tomu slovu "provize".Jejich příjem je z proplacení jejich služeb (zapůjčení vozu,právní poradenství) pojišťovnou viníka.Pokud pokrátili jakýkoliv Váš nárokovatelný příjem,tak se v tomto kontextu jednalo o neprávněné obohocaní ať se Vám vaše oprava zdála být jakkoliv výhodná.
Provize je dle mých zkušeností blbost. Asistečka se hojí na předraženém půjčovném (sice dle tabulek, ale když si od té samé společnosti půjčíte auto na své náklady, je cena nižší) a na rozdílu ceny servisu realizovaného a fakturovaného pojišťovně. Tam to klidně těch 20% udělá, ale poškozený není o nic krácen.

no a pokud není oprava realizována-třeba právě v případě totálky-tak to budou dělat pro krásné oči? nehodnotím způsob jakým se došlo k výsledku-hodnotím výsledek. pokud za auto které podle mého poměrně kvalifikovaného názoru mělo hodnotu 20k dostane po odečtení provize za vše téměř 40k je to úspěch. pokud to dostane 14 dní od nehody je to úspěch. pokud do zaplacení má zapůjčené náhradní vozidlo je to úspěch. dopředu nezaplatila ani ň, auto jí přivezli k nehodě, její vrak odvezli a ustájili, podepsala smlouvu a plnou moc, posléze auto vrátila (přijeli si pro něj) a tím to haslo. kdysi jsem řešil nehodu (´´totálku´´) svého auta kdy mě pojišťovna dala xy což se mi nelíbilo a teprve po dopisu od právníka dali dalších 20k bez toho že by poslali jakékoliv vysvětlení bych takové jednání jaké zažila zmíněná kamarádka kvitoval s povděkem. za to těch pár tisíc stojí, ne? kdyby mě někdo- poté co pojišťovna vyčíslí že mi dá třeba 50-řekl že za 20% vymůže 100 tak rozhodně neřeknu ne.
reagovať
nahlásit
Pepe
počet príspevkov1143
dátum registrácie09.05.2007
Utorok 18.08.2015 14:33, RE: a
tomaskrtek napísal:
Pepe napísal:
stréc od piva napísal:
no a pokud není oprava realizována-třeba právě v případě totálky-tak to budou dělat pro krásné oči? nehodnotím způsob jakým se došlo k výsledku-hodnotím výsledek. pokud za auto které podle mého poměrně kvalifikovaného názoru mělo hodnotu 20k dostane po odečtení provize za vše téměř 40k je to úspěch. pokud to dostane 14 dní od nehody je to úspěch. pokud do zaplacení má zapůjčené náhradní vozidlo je to úspěch. dopředu nezaplatila ani ň, auto jí přivezli k nehodě, její vrak odvezli a ustájili, podepsala smlouvu a plnou moc, posléze auto vrátila (přijeli si pro něj) a tím to haslo. kdysi jsem řešil nehodu (´´totálku´´) svého auta kdy mě pojišťovna dala xy což se mi nelíbilo a teprve po dopisu od právníka dali dalších 20k bez toho že by poslali jakékoliv vysvětlení bych takové jednání jaké zažila zmíněná kamarádka kvitoval s povděkem. za to těch pár tisíc stojí, ne? kdyby mě někdo- poté co pojišťovna vyčíslí že mi dá třeba 50-řekl že za 20% vymůže 100 tak rozhodně neřeknu ne.

Přímo tenhle případ jsem neřešil. Řešil jsem nehodu zaviněnou protistranou - opravitelnou. Zavolal jsem odtahovku, nechal odvézt do autorizáku, fakturu zaplatil, nechal vystavit rozpočet na opravu, poslal na pojišťovnu i s fakturou za odtah, vyfasoval náhradní (podotýkám, že šlo o dodávku), nechal spravit (i v autorizáku umí použít použité díly, dokonce je umí i sami sehnat, ale pssst, nikde to neříkej ), po kontrole opravy likvidátorem pojišťovny dostal peníze dle rozpočtu, zaplatil opravu a "vydělal" zhruba 20%. Řeči o amortizaci jsem utnul návrhem na odškodnění, neboť opravované auto má nižší hodnotu . 2. případ byla totálka vlastní vinou (řekněme dobrá kamarádka, auto psané na mě), dražba, kde byla daná cena + doplacená výše do obecné ceny. Servisák, ke kterému jezdím, za vrak nabídl o 5 tis víc, navíc obecná cena byl střed, takže na autě za cca 40tKč byla výsledná kompenzace kolem 48 tis.. Nechápu, proč bych měl někomu strkat desítku za to, že dělá svojí práci, kterou už má zaplacenou od zaměstnavatele...
reagovať
nahlásit
Petr S
počet príspevkov1250
Utorok 18.08.2015 15:55, RE: a
Pepe napísal:
tomaskrtek napísal:
Pepe napísal:
stréc od piva napísal:
Přímo tenhle případ jsem neřešil. Řešil jsem nehodu zaviněnou protistranou - opravitelnou. Zavolal jsem odtahovku, nechal odvézt do autorizáku, fakturu zaplatil, nechal vystavit rozpočet na opravu, poslal na pojišťovnu i s fakturou za odtah, vyfasoval náhradní (podotýkám, že šlo o dodávku), nechal spravit (i v autorizáku umí použít použité díly, dokonce je umí i sami sehnat, ale pssst, nikde to neříkej ), po kontrole opravy likvidátorem pojišťovny dostal peníze dle rozpočtu, zaplatil opravu a "vydělal" zhruba 20%. Řeči o amortizaci jsem utnul návrhem na odškodnění, neboť opravované auto má nižší hodnotu . 2. případ byla totálka vlastní vinou (řekněme dobrá kamarádka, auto psané na mě), dražba, kde byla daná cena + doplacená výše do obecné ceny. Servisák, ke kterému jezdím, za vrak nabídl o 5 tis víc, navíc obecná cena byl střed, takže na autě za cca 40tKč byla výsledná kompenzace kolem 48 tis.. Nechápu, proč bych měl někomu strkat desítku za to, že dělá svojí práci, kterou už má zaplacenou od zaměstnavatele...

Když nechal opravit poškozené auto na havarijko, tak jsem ho dal do autorizáku, se kterým měla moje pojišťovna dohodu a autorizák mohl nafotit škody sám místo likvidátora. Dal jsem servisu plnou moc, aby za mne komunikovali s pojišťovnou a proplacení faktury si vyřešili mezi sebou. Jediné co jsem platil, byla spoluúčast na škodě a tu jsem platil přímo v servisu a ne pojišťovně. S pojišťovnou jsem prakticky nic neřešil, pohoda...

reagovať
nahlásit
Petr S
počet príspevkov1250
Utorok 18.08.2015 16:04, RE: jednoduché
tomaskrtek napísal:
Petr S napísal:
tomaskrtek napísal:
To jsem netušil že asistenčni služba zajišťuje prodej vraku v aukci. To je snad práce pojišťovny ne?Moje vlastní zkušennost s likvidací totálky je tato. Asistenční službu jsem objednal přes vlastní pojišťovnu a nechal auto dopravit do mnou vybraného autorizovaného servisu a ne do noname servisu jak doporučovala pojišťovna. Aukci totálky zajistila pojišťovna viníka a doplatila zbytek ceny auta. Za 6 roků starého Yarise šlo z aukce 37 tisíc a 108 tis. doplatila pojišťovna. Podle cen na Tipcars jsem čekal cca 130 tis. a oni poslali 145 tis. Zřejmě do ceny započítali, že auto mělo vyšší výbavu a bylo servisované v autorizáku (serviska je zřejmě výhoda při prodeji opraveného vraku). Nic jsem neplatil ze svého, ani odvoz do servisu. Dostal jsem o 15 tis. víc než jsem čekal.Ad jak píšeš firma si vzala 20%. Tak to mi přijde jako dost draze zaplacená práce asistenční služby.Jinak by bylo dobré vědět, co že vlastně tazatelka měla za auto, a kolik jí pojišťovna poslala. Možná má jen nerealistické představy o ceně svého auta.
20% mi přijde v kontextu kolik mělo auto cenu a kolik ve finále dostala jako slušná provize. peníze za dva týdny, náhradní auto jí přivezli k nehodě, to si normální občan nevyběhá. samozřejmě pokud máš čas chuť náladu tak si vše uděláš sám a bez provize komukoliv. aukci dělala pojišťovna viníka, to máš pravdu, v součinnosti s asistenční službou od které si výherce auto převzal. nevím jestli klesá provize se vzrůstající cenou auta, to jsem nezjišťoval, osobně bych si to taky raději vyřešil sám. ale pro holku která pracuje, má dvě děcka a přítele pořád někde po republice na montážích to byla rozumná volba.

Ono teda tu aukci může vlastně dělat kdokoliv, protože v pojišťovně mi tehdy řekli, že mám garantováno těch 37 tisíc z aukce, nebo si auto můžu prodat sám. Tzn. by teoreticky odtahovka (nebo někdo jiný) mohla auto do jiné aukce dát taky. Ale nejspíš by se dostali na podobnou vydraženou částku, protože na těch aukcích je předpokládám volná soutěž.
reagovať
nahlásit

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všetky práva vyhradené.