Piatok 07.12.2018 20:04,
Tiguan nebo Insignie
Zdravím vás všechny motoristy. Mám velké dilema. Asi před třemi měsíci jsme domů pořídili VW Tiguan 2.0 TDi, verze: Track and Field, 103kW, 4Motion a je v automatu. Je to r.v. 2010, koupeno bylo se 137.000 km, nyní má 145.000 km. Koupeno bylo za 310.000 Kč. Původ v ČR, po prvním majiteli, celou dobu pravidelný servis.
Tiguan má ve výbavě skoro vše, na co člověk pomyslí...panoramu, aut. stěrače, tažné, samoparkování, navi, vyhřívané sedačky, tempomat, bixenony, má taky nádhernou modrou metalízu. je to prostě hezké auto.
Nicméně po nějaké době ježdění, tedy asi po 4 měsících jsem z auta trošku zklamán. Před tím jsem neměl ještě automat a každý kolem mě, kdo ho má, to vychvaluje do nebes...tohle ale já nemůžu. Automat mi nesedl. Mám potřebu auto řídit a ne, aby dělalo všechno za mě. Prostě mi automat nevyhovuje. Stejně tak mi přijde u něj trošku vyšší spotřeba...za tu dobu mám spotřebu cca 7,6 litru a to je ještě před zimou. Myslím, že do konce zimy to vyleze klidně i na 8 litrů a to mi přijde na TDi taky moc. Dosud jsem měl jen benzín (vw passat 2.8 V6 4motion v lpg). Další věc je výměna všech olejů...motor, haldex, automat. přijde mi toho strašně moc a taky i vcelku nákladné...to mi před koupí nejak nedošlo.
Ještě než jsme pořídili Tiguana, měl jsem vyhlídnutou nádhernou Opel Insignii, 4x4, taky v dieslu, kombi, tažné, taky super výbava, r.v. 2013 a najeto 130.000 km. Byla za nějakých 270.000 Kč. Tehdy jsme ale čekali na prodej bytu a peníze a mezi tím jí někdo koupil.
Proto bych se chtěl zeptat na vaše názory k výše uvedenému, protože zvažuji prodej Tiguana a pořídit Insignii. Dáte mi nějaké rady, tipy nebo návrhy? Pro a proti? Případně čeho se vyvarovat nebo zda pořídit úplně něco jiného?
Určitě ale požadujeme verzi kombi, nájezd máme ročně tak 16-20.000 km. Určitě bych chtěl vyšší obsah než nějakou 1,4. A taky je podmínka pohon všech kol 4x4 s ohledem na místo, kde bydlíme. Díky.
reagovať