citácia:
reakce na: BobanHTP, 20.01.2020 11:05 (Ahoj, BMW neznám, ale mezi Sup ...)
S tou kvalitou Passatu jsem to již také četl. Bohužel se trochu obávám, že je to spíše jen zbožné přání majitelů těchto aut a samozřejmě to tak vyjde vždy v testech německých časopisů. V testech co vycházejí v britských časopisech to bývý často i naopak.
-Ano je tižší-ne o moc-ani ten Passat žádný zázrak.
-Teoreticky by měl mít lepší lak ten Passat-Supperb snad používá jiný postup lakování, cosi vynechává, už nevím co-jenže, když se podívám na staré modely, tak je to vše stejné-vše stejně poškrábané a nahouby-od té doby co se používají ty nové ekologické vodou ředitelné barvy, tak stačí po laku přejet nehty a je tam škrábanec :(. O prorezlém laku jsem zatím u max 5 letých aut neslyšel, aloupané na kapotě jsem viděl jak Passaty, tak Superby.
-Pohodlí sedaček je dost subjektivní záležitost a každý máme jinou postavu. V Passatu jdou snad jet ty alcanty sedačky v Highline(bohužel jsem je často viděl s prosezelými bočnicemí již při 100 tis. km)-i když i ty jsou dost úzké a je v nich vedro, ale zase dobře podrží v zatáčkách. V Superbu za něco stojí také jen ty alcantary a ty sportovní prošívané do kosočtverečků(ty bývávají povrchově často také brzy ošoupané)-Kvalita také nic moc u kůže a ancantary často poničené boky od nastupování. Obyč jsou moc tvrdé a kožené mají slabé boční vedení.
-Skla termická vícevrstvá(ty co má Passat silnější) má již Supperb III po faceliftě také, i tak zůstává o něco hlučnější.
-Prostornost, to není jen pár cm, to je rozdíl třídy.
Superb proti Passatu vnitřkem hrozně plastový. Passat zase šíleně staromódní. Kamarád co nakonec koupil Insignii tvrdil, že Passat je vevnitř jak Rapid z dob komunismu. Tak nevím Rapida jsem neměl :) Supperb s těmi plasty by se měla Škodovka stydět.
Bohužel se Passatu nepodařil standartní podvozek(s adaptivními tlumiči jsem nezkoušel) a již na 17 palcových kolech je moc tvrdý nepohodlný a nepříjemně bouchá na přejezdech nerovností.
Ani Passat a ani Superb nejsou moc povedená auta a ani to BMF F11 není bez chyby. Ale když si to vlastně tak vezmu, tak žádné z těch uváděných není žádná hitparáda a je to jen snaha o výběr toho lepšího z průměrných-a rozdíly jsou úplně minimální.
Škoda, že u nás jezdí převážně Supperby a Passaty a tak není moc zkušeností s ostatními. Navíc nevím proč tomu tak je, ale často jsou lidé u nás zaměřeni a vychvalují spíše jednu svoji oblíbenou značku, než aby kupovali auta od různých značek dle konkrétního modelu s konkrétní motorizací. Dnes nejsou povedené-kvalitní a nepovedé- nekvalitní značky. Spíše jde vždy o konkrétní model vozu, jaký je. A mimo to se musí často složitě vybírat i konkrétní motor, aby nestálo auto pořád v servise.
O tom, že jsem si to ztížil ještě tím, že požaduji manuální převodovku, o tom již raději psát ani nebudu. To je s každými novými modely aut stále těžší a těžší něco vybrat :(