0
späť

diskuze k tématu: Spolehlivé auto s dobrými jízdními vlastnostmi

kategórie zaradenia témy: poradna, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 07.07.2015 22:26, Spolehlivé auto s dobrými jízdními vlastnostmi
Zdravím, mám v plánu si koupit nějaký ojetý vůz do 130.000 Kč. Od auta očekávám zábavu, spolehlivost, nějak ne moc vysoké provozní náklady a nepříliš vysoký servis. Nejlépe by bylo, pokud by se jednalo o naftu, protože se bojím vyšší spotřeby u benzínu. Jsem student a peníze mám z různých brigád. Co už jsem se tak rozhlížel po různých recenzí, tak by mé požadavky měly splňovat tyto vozy: BMW 330D E46, BMW 530D E39, Seat Leon Cupra 110Kw. Zajímalo by mě, co si vy o těchto vozech myslíte a jestli by pro mě nebyla nějaká lepší alternativa. Určitě se nebráním jiným návrhům.
Děkuji za odpověď.
reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Streda 08.07.2015 23:26, re:
Dobrý den. Koupě ojetého dieselu je vždy více rizikové, než v případě benzínového vozu, pokud nenajedete ročně více než cca 25 tis. km, bude lepší volbou benzínový motor, který má sice vyšší spotřebu, jinak je ale spolehlivý. V případě BMW je takřka ideální motorizací šestiválec, Leon s motorem TDI je dobrou volbou, doporučit lze také Mazdu 3 nebo 6, Ford Mondeo či Focus.
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
dátum registrácie23.11.2007
Štvrtok 09.07.2015 07:42, a
zkuste si přečíst Vaše požaadvky ještě jednou a zamyslet se

"spolehlivost, nějak ne moc vysoké provozní náklady a nepříliš vysoký servis."

Vámi požadovaná auta jsou s pořizovavcí cenou přes 1Milion kč.

Za 130 000 tyto auta již budou ve formě min.2majitele,kdy někdo před Vámi je právě co nejvíc ojezdil,a málokdy se tyto auta kupují aby jezdili 50/90/130 a ty největší investice je právě čekají.

Uvědomte si,že to nejsou auta pro chudé co tak tak dají dohromady 130 000 a pak nebudou mít na opravy....
reagovať
nahlásit
Matthias6
počet príspevkov26
dátum registrácie01.09.2014
Štvrtok 09.07.2015 11:41, Na BMW apod. zapomen :)
Co takhle fiat stilo 1.9 JTD ? 103/110 KW ? Jede parádně.. :) A nějake Tdi se mužou bodnout těm to ujede :)
reagovať
nahlásit
Pavel Žižka
počet príspevkov2
dátum registrácie09.07.2015
Štvrtok 09.07.2015 12:45, re:
Dobrý den,
je to dva a půl roku, kdy jsem za o něco málo vyšší cenu sháněl spolehlivé auto s rozumnými provozními náklady a určitou porcí zábavy za volantem. Koupil jsem Mazdu 6. S dvoulitrovým benzinem jezdím s dlouhodobým průměrem 7,3 litru na 100 km (nejsem závodník a nebydlím ve velkém městě). Jízdní vlastnosti nemůžu srovnávat s BMW, ale vzhledem k přednímu pohonu Mazdy bych měl tip na vítěze . Naopak jízdně ji mohu srovnat s dvojkovou Octavií a tam zas je zas naopak velký rozdíl ve prospěch Mazdy. Každopádně šestka je naladěná dost civilně, neni to žádnej tvrdej kostitřas (čti sporťák). Naopak mě často překvapuje, jaký kompromis mezi komfortem a stabilitou v Japonsku našli. Co se závad týče, tak cca desetiletému autu může být leccos, ať je to Toyota (etalon spolehlivosti) nebo Renault, Fiat či Peugeot. Je třeba vybírat. Díval bych se po soukromých inzerátech, ideálně na fanouškovských webech. Mazdy z těchto let výroby kvetou (hlavně lemy blatníků). Když se sežene auto po fandovi, který chodil na předepsané prohlídky, může být karoserie stále v záruce. Mazda 6 má na karoserii 12 let, čili zdarma korozi opraví a pár let bude zas pěkná.
reagovať
nahlásit
driver111
počet príspevkov528
dátum registrácie13.03.2013
Štvrtok 09.07.2015 13:20, RE: a
stréc od piva napísal:
zkuste si přečíst Vaše požaadvky ještě jednou a zamyslet se"spolehlivost, nějak ne moc vysoké provozní náklady a nepříliš vysoký servis."Vámi požadovaná auta jsou s pořizovavcí cenou přes 1Milion kč.Za 130 000 tyto auta již budou ve formě min.2majitele,kdy někdo před Vámi je právě co nejvíc ojezdil,a málokdy se tyto auta kupují aby jezdili 50/90/130 a ty největší investice je právě čekají.Uvědomte si,že to nejsou auta pro chudé co tak tak dají dohromady 130 000 a pak nebudou mít na opravy....

Souhlasím ze Strécem - zadaná auta neodpovídají požadavkům na nízké náklady. Je potřeba si to trochu ujasnit, ale jako student bych do uvedených aut nešel. Může to být finanční sebevražda :)
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
Štvrtok 09.07.2015 14:15, RE: a
driver111 napísal:
stréc od piva napísal:
zkuste si přečíst Vaše požaadvky ještě jednou a zamyslet se"spolehlivost, nějak ne moc vysoké provozní náklady a nepříliš vysoký servis."Vámi požadovaná auta jsou s pořizovavcí cenou přes 1Milion kč.Za 130 000 tyto auta již budou ve formě min.2majitele,kdy někdo před Vámi je právě co nejvíc ojezdil,a málokdy se tyto auta kupují aby jezdili 50/90/130 a ty největší investice je právě čekají.Uvědomte si,že to nejsou auta pro chudé co tak tak dají dohromady 130 000 a pak nebudou mít na opravy....
Souhlasím ze Strécem - zadaná auta neodpovídají požadavkům na nízké náklady. Je potřeba si to trochu ujasnit, ale jako student bych do uvedených aut nešel. Může to být finanční sebevražda :)

pokud je tazatel navíc student,a takové vozidlo chce financovat pouze z brigád,nedokáži si představit co bude dělat,když dojde k nějaké fatální závadě...
Bude čekat s odstaveným vozidlem před domem,než našetří na opravu v řádu desetitísíců ?

Není lepší jít směrem např.jak je uvedeno 6kové Mazdy navíc benzínové,kde je riziko poruch minimální? Je jasné,že Mazda nevyvolá,žádný "wau" efekt ve Vašem okolí,ale určitě je lepší spolehlivé řidičsky funkční jednoduché auto,než říkat spolužákům,že je dnes nesvezete,protože nemáte na opravu drahého auta a čekáte až seženete brigádu,která to zafinancuje.
reagovať
nahlásit
kristian2
počet príspevkov273
dátum registrácie31.03.2015
Štvrtok 09.07.2015 14:23, k
tak teda muj názor je že za své těžce nabyté koruny z brigády vpodstatě spláchnu do kanálu.kupte si fábku za 50 000 a za zbytek sy užijte nějakou dovču a nebo ponechat na horší časy
reagovať
nahlásit
vlado1974
počet príspevkov9
dátum registrácie27.03.2015
Štvrtok 09.07.2015 14:57, taky
znám jednoho chtěl naftu že to málo žere, ale pro jeho styl jízdy brzda plyn mu byl doporučován benzín
že to spíše snene ale odpovědí byla že je velká spotřeba. Nyní je stav takový že autem jezdí cca 3-4 měsíce v roce jinak čeká na servis.
reagovať
nahlásit
Pavel Žižka
počet príspevkov2
dátum registrácie09.07.2015
Štvrtok 09.07.2015 19:28, nápad
Ještě mě napadla jedna myšlenka. Pokud by šel benzin a praktičnost auta něco, co nepotřebujete a stačilo by třeba dvoumístné auto nebo 2+2, poohlédl bych se třeba po nějakém kupátku nebo kabrioletu s hardtopem. Namátkou mě za cca 100-130 tisíc napadá Mazda MX-5, Toyota Celica, apod. Nebo miniaturní hot hatch Fiesta ST s dvoulitrovou atmosférou. Spotřeba bude odvislá od toho, jak se bude s autem "prasit" a spolehlivost bude, jako u všech aut v téhle ceně, závislá na stavu konkrétního kusu.
reagovať
nahlásit
PEPATOR
počet príspevkov4
dátum registrácie07.01.2015
Pondelok 03.08.2015 10:59, Nová Dacie Sandero nebo ojetý Ford C-max
Dobrý den, jsme rodina s dvěma dětmi 6 a 10 let a rozhodujeme se o náhradě za naši felicii. Ročně najedeme cca 5000 km, takže asi benzín. Líbil by se mi Ford C-max 1.8 nebo 1,6 - kolem roku 2008 - cena asi kolem 140000,-Kč. Jenže co už tak pár týdnů jezdíme po bazarech a inzerátech ,tak jsme ještě nenarazili na auto, které by bylo v pořádku a tak už začínám zvažovat jestli nakonec nekoupit Dacii Sandero ve výbavě arctica za cca 22000,-Kč (má klimatizaci,esp,abs, standartní záruka 3 roky). Co byste nám poradili ? Děkuji za odpovědi
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
Pondelok 03.08.2015 12:50, RE: Nová Dacie Sandero nebo ojetý Ford C-max
PEPATOR napísal:
Dobrý den, jsme rodina s dvěma dětmi 6 a 10 let a rozhodujeme se o náhradě za naši felicii. Ročně najedeme cca 5000 km, takže asi benzín. Líbil by se mi Ford C-max 1.8 nebo 1,6 - kolem roku 2008 - cena asi kolem 140000,-Kč. Jenže co už tak pár týdnů jezdíme po bazarech a inzerátech ,tak jsme ještě nenarazili na auto, které by bylo v pořádku a tak už začínám zvažovat jestli nakonec nekoupit Dacii Sandero ve výbavě arctica za cca 22000,-Kč (má klimatizaci,esp,abs, standartní záruka 3 roky). Co byste nám poradili ? Děkuji za odpovědi

uvažujete správně.určitě je lepší nové za 200 000 než 7 leté staré auto pochybného stavu a původu za 140 000.-kč
reagovať
nahlásit

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všetky práva vyhradené.