Dobrý den,
už delší dobu hledám spolehlivé ojeté auto do 200 tis které by splnilo poměrně hodně požadavků (které jsou jak už to bývá někdy proti sobě). Můžete prosím poradit kdo s tím má praktické zkušenosti?
Potřebuji se dostat s délkou auta ideálně max do 4,3m (kombíky kolem 4,6m jsou bohužel rovnou mimo výběr, kvůli parkovacímu místu). Zároveň využiji auto s vyšším podvozkem s náhonem pouze na jednu nápravu (není to nutnost ale mnohokrát jsem ocenil zvýšenou sv na horších cestách). Velikost kufru pro rodinu a občasné stěhování věcí na chatu/stavbu (kufr využiji i do výšky). Když auto bude mít tažné výhodou, ale klidně si dodatečně zařídím sám (pro tahání horských kol na nosiči a občas i vozíku na stavbu). Ročně najedu více jak 15 tisíc km. Auto by mělo být zároveň v rámci možností trochu reprezentativní a mít spolehlivou techniku, abych do něj nemusel investovat krom běžné údržby + slušnou spotřebu.
Pro představu teď mám Ford Fusion 1,6, benzín, 2007 (délka 4m). Technicky je auto v pěkném stavu. V tomto provedení na něj nedám dopustit (krom jiného oceňuji jeho strohý a nadčasový interiér i celkovou praktičnost vozu - kdo sám nevyzkoušel možná mu přijde úsměvné

). Morálně (reprezentativně) už auto bohužel nevyhoví.
Vypadly mi z toho modely jako Renault Captur (benzin 0,9 i diesel 1,5) a Cittroen C4 Aircross (ten se mi moc líbí ale nevím jak to má reálně se spolehlivostí, diesel), a auta s běžnou výškou podvozku jako Ford C-max (eco boost 1.0), Skoda Rapid Spaceback ("nějaký benzin") a Kia Ceed (diesel 1,6).
Jak to vnímáte? Předem děkuji za reakci