nepřihlášený uživatel napísal:
Dobrý den, potřebuji z rodinných důvodů rychle pořídit spolehlivé ekonomické kombi (max 1,8) do 50tis - víc nemohu aktuálně investovat. Především na běžné popojíždění po městě s dcerou a psem, tu a tam delší výjezd (max. 10-15tis.km ročně). Uvažuji o Mondeu, Passatu, ev. Golfu. Benzín, nebo diesel? K francouzským a italským autům nemám moc důvěru.Mám možnost nechat přivézt z DE. V této cenové relaci se dá asi novější pořídit Mondeo (á 2003), WV max 2000. Co byste mi doporučili? Jaký motor?Já bych raději benzín na který jsem zvyklá, někdo zase tvrdí že jedině diesel ...??? Děkuji
za tyhle peníze nehledejte konkrétní auto ale vezměte to co bude v aktuálně nejlepším stavu, nejlépe po známé, kamarádovi, rodině. jinak máte celkem slušnou šanci koupit kasičku do které budete jen a jen sypat peníze. zavrhl bych diesely, nízká spotřeba bude vykoupená pravděpodobností drahé závady. ideálně kupte něco jako Astru G, Stilo, Fábku, podle toho jestli máte v okolí dostupného mechanika (nikoliv autorizovaný servis) který se zaměřuje na danou značku, ale maximálně do 35 tisíc pokud máte 50, aby jste měla rezervu na základní servis, rozvody, filtry, oleje, gumy... a něco nechte bokem pro strýčka Příhodu, u patnáctiletého či ještě staršího vozu s nejasným nájezdem se může stát cokoliv. samozřejmě, koupíte za 50 Mondeo 2003 TDCi, v kombíku, ale vězte že repase čerpadla a vstřiků stojí 30...