0
späť

diskuze k tématu: Spolehlivé auto do 280.000

kategórie zaradenia témy: poradna, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 15.01.2014 15:21, Spolehlivé auto do 280.000
Dobrý den,

právě přemýšlím o koupi ojetého vozu do ceny 280.000. Nejradši bych karoserii typu liftback (vzhled sedanu a snadnější přístup do kufru). Výběr jsem zúžil na Ford Mondeo (rok výroby cca 2010) a Mazdu 6 (r.v 2009). U obou bude najeto cca 100-140 tisíc km podle cen co jsem se koukal.

1) Jaké z těchto aut je lepší z hlediska spolehlivosti? Mám tím na mysli, abych co nejvíce snížil možnost, že budu pořád v servisu.

2) Při ročním nájezdu cca 15-17 tisíc km je pro mě u těchto aut vhodnější benzín nebo dieasel? Zároveň bych se chtěl zeptat, jaký motor platí u každého z těchto aut za kvalitnější? Z textů mám pocit, že v případě fordu je to benzinový motor a u mazdy je to fifty fifty plus minus.

3) Rád bych aby auto nebylo úplně líné, ale zároveň nepotřebuji maximální možný výkon. Podle toho co jsem si zjistil mi u obou aut vyšli dvoulitrové motory (jak banzin tak diesel). Je to správně?

4) Měli byste pro mě i nějaký další tip na auto při dodržení těchto parametrů?

Děkuji moc za pomoc,

Michal
reagovať
nahlásit
priusforever
počet príspevkov8
dátum registrácie16.01.2014
Štvrtok 16.01.2014 02:22, re:Spolehlivé auto do 280.000
Dobrý den,
co zkusit Toyota Prius III? Do 280 tis. se už dnes dá pořídit. V servisu rozhodně stát nebudete - jen údržba. Spotřeba super, 1,8 motor benzín plus k tomu se Vám přidává elektromotor (dohromady 100 kW), takže dynamika je slušná. Prostoru uvnitř je také dost. Snadný přístup do kufru - velké zadní víko.
V 1. stupni výbavy je spoustu věcí: automat (je vždy v Priusu), el. klima, bezklíčový přístup, el. okna atd.
reagovať
nahlásit
fricino
počet príspevkov2
dátum registrácie27.01.2014
Pondelok 27.01.2014 15:16, RE: re:Spolehlivé auto do 280.000
Dobrý den,

díky za názor, ale chtěl bych něco trochu většího než je Prius.

Neměl by pro mě někdo nějakou další radu? Zejména s ohledem na spolehlivost benzinového motoru u Mondea a Mazdy 6. Díky moc
reagovať
nahlásit
radek.slivaFB
počet príspevkov181
dátum registrácie16.03.2013
Pondelok 27.01.2014 18:14, ceed
zkuste kiu ceed SW nejlépe motor 1.6 benzin nebo diesel... 1.4 benzin není špatná ale musí se více vytáčet. U rok či dva starého auta budete mít jestě nějakých 5 let záruku.
reagovať
nahlásit
David V
počet príspevkov2075
dátum registrácie16.05.2007
Utorok 28.01.2014 08:47, RE: re:Spolehlivé auto do 280.000
fricino napísal:
Dobrý den, díky za názor, ale chtěl bych něco trochu většího než je Prius. Neměl by pro mě někdo nějakou další radu? Zejména s ohledem na spolehlivost benzinového motoru u Mondea a Mazdy 6. Díky moc

Benzínové motory montované do Mazdy 6 a Mondea patří mezi velmi spolehlivé agregáty. Chybu neuděláte ani s jedním vozem (samozřejmě nejpodstatnější je aktuální stav a znalost servisní historie).
reagovať
nahlásit
Paul
počet príspevkov773
dátum registrácie07.11.2008
Utorok 28.01.2014 09:23, RE: ceed
radek.slivaFB napísal:
zkuste kiu ceed SW nejlépe motor 1.6 benzin nebo diesel... 1.4 benzin není špatná ale musí se více vytáčet. U rok či dva starého auta budete mít jestě nějakých 5 let záruku.

Vážení, tazatel chce dvoulitr a střední třídu, prostě pořádné auto, a výběr zúžil už na 2 auta....

Za mně Mazda s benzínem. Mondeo taky nebude špatné, ale přijde mi takové bez emocí, aby se líbilo co největší mase.
reagovať
nahlásit
David V
počet príspevkov2075
dátum registrácie16.05.2007
Utorok 28.01.2014 09:45, RE: ceed
Paul napísal:
radek.slivaFB napísal:
Vážení, tazatel chce dvoulitr a střední třídu, prostě pořádné auto, a výběr zúžil už na 2 auta....Za mně Mazda s benzínem. Mondeo taky nebude špatné, ale přijde mi takové bez emocí, aby se líbilo co největší mase.

Z mého úhlu pohledu má největší vliv na emoce auta výkon motoru a kvality podvozku. Nějaký plechy a tvar světel mě nechávají naprosto chladným. Ale když přijde nějaká oblíbená pasáž (ani nemusí být technická, stačí plynulé zatáčky pěknou krajinou a sem tam nějaký horizontek) nebo stoupací pruhy s vyzyvatelem...
Třeba takový Súba taky nevypadají nic moc a jaký kopec zábavy s nimi je.
Takovýho Outbacka bych si s 3-litrem dokázal představit.
reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Štvrtok 05.06.2014 15:56, re:
Dobrý den. Jak Ford Mondeo, tak Mazda 6 je velmi spolehlivá, obzvláště s benzínovým motorem, který je podle mého názoru pro Váš roční nájezd jasnou volbou. Správně vybíráte dvoulitr, který je důstojnou motorizací pro oba vozy (navíc se obě jednotky liší jen minimálně, Mazda s Fordem totiž při vývoji spolupracovala). Ani s jedním vozem neuděláte chybu, ve své třídě se řadí spíše na vrchol.
reagovať
nahlásit

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všetky práva vyhradené.