Dobrý den všem.
Poprosil bych vás o vaše názory,tipy, který motor vybrat.
Nejde mi o značku auta,ale o motor,který by vydržel co nejvíc při daném použití.
Oč jde, přestěhovali jsme se z města na vesnici a jelikož manželka musí dojíždět denně do práce,musí si pořídit auto.(11km)
Od domu to má k dálnici 800m, a po té po najetí musí ihned jet minimálně 100 km/h ,kvůli bezpečnosti,jelikož je tu velký provoz aut a kamionů,hlavně ráno, kdy bude jezdit.
Takže jsem ihned zavrnul naftu.
Jaký byste doporučili motor, který by mohl vydržet provoz - nastartovat, chvíli nechat běžet(stejně není dobré dlouho zahřívat na místě), a po ujetí 800m i když volnou jízdou, pak bude muset pracovat hned ve vyšších otáčkách - nájezd na tu rychlostní komunikaci je z nuly - žádný připojovací pruh, prostě Stopka a hned co nejdřív se dostat alesponˇ na 100 km/h ( v pravém velký provoz kamionů).
Asi bych vyloučil turbobenzíny ?
Napadá mě nějaký atmosferický benzín cca 1,6-2,4 Litru (pod 1,6 mi přijdou atmosféry né moc živé) , výkon ideálně kolem 100 KW, aby to mělo slušný rozjezd při najíždění ...
Jak říám, o značku auta mi ani tak nejde ( ale samozřejmě aby auto bylo celkově alesponˇprůměrně celkově spolehlivé), spíš jako o spolehlivý benzínový motor,který by snášel prudčí rozjezdy, i když není úplně prohřátý a u kterého by mohla být šance na nějakou
větší výdrž...
děkuji za tipy, rady ...
Petr