citácia:
reakce na: karmej, 22.09.2025 11:42 (Dobrý den, děkuji za reakci, p ...)
Zkusím reagovat na Vaše myšlenky.
Antikorozní ochrana u koncernu a škodovek nikdy nebyla hitparáda. Tyhle octavie budou dnes hnít možná i více než zachovalá P406.
Kombi s velkým kufrem - tady mají octavie výhodu. Jenom ty litry nahání v hloubce kufru - mě osobně třeba vyhovuje víc kufr s větším půdorysem.
Velmi dostupný servis - souhlasím, opraví to každý aspoň trochu zručný mechanik protože to má pod rukama pořád. navíc na internetu bude spousta návodů na samoúdržbu v češtině. náhradní díly jsou dnes bezproblémů dostupné na většinu běžných aut po roce 2000. Tady není nutné se upínat zrovna na škodu.
Atmo benzín - dnes nejjednodušší spalovací pohon. Volbu chápu, jenom dodám, že VW touhle dobou zrovna kvalitou atmo benzínů neoplýval. Chápu i to, že by mělo jít o starší, emisemi neuškrcený motor.
Osobně bych se spíš než na škodu díval jinam. Jak jsem psal dříve, ta auta si nesmyslně drží cenu, a to i naprosto vylítané vrány před smrtí.
Kam se dívat jinam s rozpočtem do 100kkč: Peugeot 406 - větší, pohodlnější, ale dnes už přecejenom staré auto, které je lepší servisovat u někoho se znalostí modelu.
Renault Megane II nebo Laguna II. Skvělá odolnost proti korozi, skvělé benzínové motory. Vrtochy a nedokonalosti modelů jsou dneska známy a jdou snadno řešit.
Ford Mondeo - větší, pohodlnější, lepší benzínové motory, ale přinejlepším stejná odolnost proti korozi
Fiat croma - těch ale bude s benzínovým motorem jako šafránu
Napadá mě i Volvo V70 generace P2, ale to už je přecejenom opravdu velké auto "prémiového" výrobce a odpovídají tomu provozní náklady - tedy vyšší spotřeba a dražší díly.
Za zvážení určitě stojí i Honda accord nebo toyota avensis s mnohem lepšími benzínovými motory.