citácia:
reakce na: smates, 18.06.2019 23:10 (Zdravim mam dilema chtel bych ...)
Ahoj motory 1.2 TSI první generace ve Fábii 2 i Roomsteru jsou vstupenkou do problémů. Daleko spolehlivější je klasická atmosféra 1.4 MPI.
Oba vozy jsme měli v rodině a narovinu Roomster deklasuje podvozkem i využitelností Fábii II kombi, která se mi docela kazila, byť jsem koupil jako novou, nejčastějšími problémy jsou
- voda v kufru(dá se opravit)
- přelomený kabel vedoucí do předních dveří
- odvařený potenciometr regulace teploty vzduchu
- ne moc odolné díly přední nápravy
- podprůměrná životnost výfukové soustavy
- chabé brzdy
-problémové motory HTP, 1.4 TDI, 1.6 TDI a 1.2 TSI
U Roomsteru nám odešel startovací modul a někde ve stropě se přeřušila hadička ostřikovače zadního okna - mor všech Roomsterů
Originál zadní parkovací senzory nám několikrát opravovali, protože vybíjely baterku při státní
Jako dobrá alternativa je pro mě Peugeot 207 kombík s 1.4 - ale pozor musí to být ten slabší původní motor od Peugeotu NE VTI
Kdybys nehledal velký kufr, tak doporučím Hondu Jazz 1.3, či VW Polo a VW Golf s 1.4 MPI motorem, ale také Opel Merivu II 1.4, či Ford C-MAX II 1.6 Ti-VCT, protože malé MPV je příjemné i na nákupy i na popojíždění v koloně.
Moji rodiče jsou také velmi spokojení s Suzuki SX4 1.6 88kw 2010, porucha žádná a vyšší posez je příjemný do města, vyšší světlá výška zase na chalupu