Utorok 24.03.2026 20:02,
Senzor tlaku DPF (P2456) - Škoda Octavia 3 RS
Zdravím, prosím o pomoc...
vlastním Octavii 3 RS TDi (CUPA), měl jsem zkušenost s roztaveným senzorem tlaku DPF. Po opravě originálnímy díly od té doby při velké zátěži motoru (třeba několika kick downech za sebou) pak auto spadne do nouze bez kontrolky. Při dalším zrychlení už ale nejede, mrtvé prostě jak bez turba. Na diagnostice je ale pokaždé vidět chyba P2456. Přibližně do poloviny plynu je vše v pořádku.
Motor má pouze jeden senzor a jen 1 přivedenou hadičku od DPF, která měří PŘED. Bylo mi řečeno že rozdíl ZA je měřen atmosférických tlakem.
Hodnoty v live datech ukazují ofset 120hpa a hodnoty na volnoběh -10hpa. Při zátěži pokračují dále do mínusu až -70hpa. Jako kdyby bylo něco naopak.
Bylo tedy vyzkoušeno prohození kabelů na konektoru do senzoru. V tu chvíli jsme se dostali na plusové hodnoty, ale vše bylo zase vysoko kolem 400 hpa. Hodnota zaplnění DPF pokaždé vyskočila přes 100% a regenerace se spouštěla při každé jízdě neustále.
Také podotýkám že DPF bylo současně s opravou čištěno, jestli nebyla možnost udělat chybu při montování zpět.
Řeším to již 7 měsícem a přijde mi, že jsem už vše zkusil. Budu rád za každý nápad.
Předem mockrát děkuji.
reagovať
nahlásit