0
späť
 

diskuze k tématu: Biely dym z výfuku Škoda Octavia III 1,6TDI

kategórie zaradenia témy: poradna, technické dotazy
Octavia III pred facelift
počet príspevkov1
dátum registrácie11.10.2022
Utorok 11.10.2022 14:45, Biely dym z výfuku Škoda Octavia III 1,6TDI
Ahojte, obraciam sa k vám po radu. Mám 9 ročnú oktáviu, pred dvomi rokmi menené rozvody, celkový nájazd 265 tis km, vozidlo používam aj na cestu po meste aj na dlhé vzdialenosti.

pri studenom motore si dávam pozor na otáčky.
diagnostika vyhadzuje servis oleja, inak žiaden chybový kód. napriek tomu po zahriatí motor.oleja na 50 stupňov, začne motor olej spaľovať a z výfuku a čiastočne aj z motora(oblasť medzi motorom a karosériou bližšie ku kokpitu) vychádza hustý biely až sivastý dym.
Pod vozidlom nie je fľak od oleja, chladiaca kvapalina je ok, nenachádzajú sa v nej žiadne "mastné oká" a taktiež na pohľad okom( bez demontáže motora) nie je vidieť ani biele slizké ani iné olejové povlaky okolo hadíc a tesnení. myslíte, že to môže byť prasknuté tesnenie na hlavách valcov alebo niečo s turbodúchadlom, alebo PCV klapkou? chybu EGR ventilu nevyhadzuje a po kontrole mechanikom, je ten údaje v poriadku, píšem sem, pretože si nemôžem dovoliť demontáž motora aby zistili príčinu a vyrubili mi opravu na viac ako 2tis€. myslíte, že sa dá vozidlo ešte zachrániť?
nie som si vedomá žiadneho zásahu do motora. vopred Vďaka za odpovede.
reagovať


aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

podobné vozidlá v ponuke:




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.