nepřihlášený uživatel napísal:
Dobrý den,protože dítko roste a občas je potřeba jet větší vzdálenost, tak mi stávající automobil přestává dostačovat, co se rozměrů týče.Chtěl bych proto poprosit o radu ohledně výběru automobilu. Nejčastěji jezdím do práce (2x30 km za den) převážně po silnicích nižších tříd - některé jsou rozbité, samá zatáčka... Astra F 1.6 55kW, kterou nyní vlastním toto zvládala velice obstojně při svižné jízdě s pěknou spotřebou (cca 6,8l/100km).Protože měřím rovné 2m, tak se mi výběr velice zužuje. Původně jsem přemýšlel nad Hondou HR-V a při návštěvě autobazaru jsem si zkusil i Fiat Stilo Multivagon. Ten mne oslovil především vnitřním prostorem, cenou a také užitností (nákladní hrana zároveň s hranou nárazníku, posuvné zadní sedačky a spoustu těchto hodících se drobností).Bojím se však, že na rozbitou cestu nebude vhodný a zvažuji spíš nějaké SUV, jenže za tu cenu...Otázka tedy je, jaký jiný automobil by ještě přicházel v úvahu, případně další doporučení pro nákup konktrétního typu automobilu.S díkyJan
SUV ačkoliv z venku vypadají a jsou velká, uvnitř je to bída. spíš bych doporučil nějaké MPV, nejlépe z tria SAG-Sharan, Alhambra, Galaxy. vzhledem k požadované ceně bude ale obecně záležet na stavu konkrétního kusu víc než na typu auta. a raději bych šel do nějakého kompromisu ale třeba po rodině nebo po známém-prostě auto s několik let nazpět doloženou servisní historií než koupit velkou neznámou z bazaru. a nebo potom něco za polovinu a druhou nechat na prvotní servis. aktuálně kamarád prodává nevyužitý sedmimístný Ford Galaxy 98 2.0i 85kW s LPG, za 30...