0
späť

diskuze k tématu: Renault Megane Scénic

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, technické dotazy, francouzská vozidla
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 02.12.2005 11:21, ANO
Mam Scenika 1.9 DCi a nemohu si ho vynachvalit.Pouzivam jej jako pracovne-rodinne auto a diky spotrebe kolem 6 l mi dela jen a jen radost.Koupil jsme jej jako ojetinu.Kdyz s nim zejedete do kterehokoli servisu renault, ochotne vam jej prohlednou a zdeli i historii vozu, kdy kdo jej opravoval a co .Behem tech 3 let co jej mam jsem menil jen cepy a desticky + zimni pneu, filtr atd- nic zasadniho! Zatim je to nejspolehlivejsi vuz jaky jsem mel.Pravidelne s nim jezdim do Italie a po dalnicich je to s nim velmi prijemne i kdyz jsem plne nalozeny.Stale slusny zatah a rychlost take vyborna, zadne loudani!Tohle auto muzu doporucit.Vnitrni prostor je naprosto bezkonkurencni a i design je slusivy.Preji stastnou ruku a ze sveho stanoviska doporucuji 1,9 DCi je to sporilek.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 02.12.2005 12:48, RE: ANO
TOMBA napísal:
Mam Scenika 1.9 DCi a nemohu si ho vynachvalit.Pouzivam jej jako pracovne-rodinne auto a diky spotrebe kolem 6 l mi dela jen a jen radost.Koupil jsme jej jako ojetinu.Kdyz s nim zejedete do kterehokoli servisu renault, ochotne vam jej prohlednou a zdeli i historii vozu, kdy kdo jej opravoval a co .Behem tech 3 let co jej mam jsem menil jen cepy a desticky + zimni pneu, filtr atd- nic zasadniho! Zatim je to nejspolehlivejsi vuz jaky jsem mel.Pravidelne s nim jezdim do Italie a po dalnicich je to ...
1,9 DCi je OK, ale spočítejte si kolik ročně najedete a jestli jen při studeném motoru necouráte po městě. V tom případě bych volil bezinový motor.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 02.12.2005 13:43, RE: ANO
Yeti napísal:
1,9 DCi je OK, ale spočítejte si kolik ročně najedete a jestli jen při studeném motoru necouráte po městě. V tom případě bych volil bezinový motor.
Měli sme 1.6 16v. Na delší cesty a po dálnici to nebylo ono. Při jízdě nad 110 stoupla spotřeba a auto bylo dost hlučné. Pokud benzín tak určitě 2.0.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 02.12.2005 15:44, RE: ANO
martin napísal:
Měli sme 1.6 16v. Na delší cesty a po dálnici to nebylo ono. Při jízdě nad 110 stoupla spotřeba a auto bylo dost hlučné. Pokud benzín tak určitě 2.0.
Na bežnou jízdu motor postačí, na dálnici je nutné volit dvoulitr, který je také hlučnější.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 02.12.2005 20:37, RE: ANO
martin napísal:
Motor 2.0 8V jsme měli rok, najezdili jsme asi 20 tkm. Takže zkušenosti: motor je pružný, zrychlení hodně slušné, ale ta spotřeba. Při dlouhých jízdách a lehké(hodně lehké) noze tak 7,5 - 8 l. Jinak kombinace tak 9,5 l. Krátké jízdy a těžší noha znamenají vždy přes 10l / 100 km . Jinak klasika výfuk rezne proklatě rychle a neoriginál stojí 10.000,- . Brzdové kotouče se kroutí cena asi 5.500,- . A ještě drobnost : topení je poddimenzované a proto v zimě dost mizerně topí. Naopak klima funguje bezvadně. Tolik pár postřehů.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 03.12.2005 23:11, RE: ANO
martin napísal:
Take si dovolim reagovat - a to varovanim pred Renaulty: z vlastnich zkusenosti i pomerne pocetnych zkusenosti sveho okoli musim Renaulty obecne (jak nove, tak i 15 let stare) hodnotit jako zajimava auta, s relativne dobrym designem i jizdnimi vlastnostmi, ale nespolehliva, s velice rozdilnou kvalitou zpracovani jednotlivych kusu a s mizernym servisem, ktery se muze zatracene prodrazit. Bohuzel auta teto kategorie maleho MPV jsou dost mlada a tak v pozadovane cene asi neni nic jineho, co by se dalo doporucit.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 06.12.2005 23:49, Citroen Berlingo a Renault Scenic
Dobrý den.
Obracím se na Vás s prosbou o Váš názor na auta Citroen Berlingo a Renault Scenic, od roku výroby 2000 do dnešních dnů. Mám na mysli jak spolehlivost motorů (benzín, diesel), tak všeho ostatního.
Děkuji Vám za Vaši odpověď.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 08.12.2005 10:05, RE: Citroen Berlingo a Renault Scenic
Ladislav napísal:
Dobrý den.
Obracím se na Vás s prosbou o Váš názor na auta Citroen Berlingo a Renault Scenic, od roku výroby 2000 do dnešních dnů. Mám na mysli jak spolehlivost motorů (benzín, diesel), tak všeho ostatního.
Děkuji Vám za Vaši odpověď.
Váš dotaz prosím směřujte na e-mail: poradna@tipcars.com.
Děkujeme.
reagovať
nahlásit
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 28.04.2007 22:58, startování
Do rodiny jsme si pořídili Renolta Scenica 1,6 v automatu. Čas od času si postaví hlavu a nestartuje .Baterie v pořádku ale přesto nechytí. Poradí mi někdo co s tím?
reagovať
nahlásit
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všetky práva vyhradené.