citácia:
reakce na: Rejnok, 07.08.2020 13:55 (Dobrý den.Příští rok mi končí ...)
Ahoj, tohle je věčné dilema a podle mě i Shakespeare by o tom psal, kdyby v té době auta byly
Rozum nebo cit?
Motor 1.33Tce je na trhu asi rok a stížnosti na forech zatím nejsou. Teoreticky je konstrukčně dotáhnutý na to, aby tolik nekarbonoval a tak má šanci se nekazit. Ono i ten katastrofální 1.2 TCe odcházel lidem, co s ním jezdili krátké trasy v zimě a dokonce v Autobuildu po 100tis.km po dálnicích neměl motor známku opotřebení a olej nebral ani neředil s benzínem - paradox.
Výkonově a hlavně projevem je 1.33Tce lepší, než jakýkoliv litrový turbomotor, včetně objemnějšího 1.2 Puretech, ale na 1.4TSI a 1.5TSI nedosáhne. Otázkou je k čemu mít více, jet 210km/h je už tak mimo mísu, pokud mám zdravý rozum
Na obranu, motor 1.5 TSI je také mladým motorem a nikdo neví, jaký bude po 250 000km. Starší 1.4 TSI EA211 je odzkoušený a seká dobrotu. Navíc nemá filtr pevných částic. Na druhou stranu mám subjektivní důvěru i v 1.5 TSI
Rozhodně bych se projel v obou vozech a bedlivě sledoval, co mi vadí a co mi sedí. Golf VII bych hledal mezi ročními vozy na koncernových stránkách:
https://www.skodaplus.cz/list?make=brand_2&model=model_43&carsOrderBy=PRICE_ASC&fuelTypes=fuel_type_1Megane bych určitě zkusil štěstí u skladovek a nebo smlouval.Je pravda, že skladovek za léto ubylo neuvěřetelné množství
Velké plus u nového vozu bude mít pětiletá záruka.
https://bezcekani.renault.cz/?page=2&order_by=final_price&order_dir=ascCo se týká jistoty na 15let , tu bych asi hledal za sebe u roční Toyoty Auris 1.6 VVT nebo Hybridu 1.8, protože 15 let je dost i pro Golf
Musíš ale zkusit projet, Auris nesedí každému holt..
Megane IV jsem bohužel řídil jen v dieslech a se stařičkým dýchavičným 1.6 Sce. Mě dostal komfort,interiér a odhlučnění od povozku,sednul mi i volant a kupodivu řazení. Vše jde velmi lehce, což kvitují ženy. Trochu mi vadilo méně místa na chodila pod sedadly, když sediš v druhé řadě. Sedadla jsou perfektní a novinářká kachna, že Megane je jen na komfort už snad definitivně padla. Ostatně v různých testech SM by se to dalo dohledat.
To držím palec!
PS: Chlapi jestli někdo máte 1.33Tce tak tu prosím poraďte, ja ho znám jen z Dusteru...