citácia:
reakce na: davca, 07.04.2024 17:59 (Zdravím, chtěl bych se zeptat ...)
odpovídám sice pozdě ale možná se to bude hodit někomu v budouncnu.. koupil jsem si twingo s D7F, dost vylítaný, bídnej stav(hodně koroze a majitelka 3 roky neměnila olej). i motor dostával určitě sodu protože po pár dnech jsem si všiml že uniká olej skrz těsnění pod hlavou, tak jsem si říkal že to je v pytli a půjde to do šrotu protože už tak tam bylo práce jak na kostele a dělat nový těsnění na takovym vraku by bylo moc. no o 10000km a 1,5 roku později těsnění pořád stejný, 0 oprav motoru (krom rozvodů a 2 výměn oleje, klasická údržba) a motor jezdí stále krásně. vodu to nebere ani nemíchá s olejem, kouř za autem není, diagnostika je čistá, jede jako z praku, do otáček jde hezky, startuje na poprvé (i při -12°C po 3 týdench stání!), jenom teda kvůli tomu úniku oleje párkrát do roka dolívám olej. takže si myslim že spolehlivost 10/10. mám kamaráda z francie co dělá na autech, podle něho je to jeden z nejspolehlivějších evropských motorů a když už se tam něco porouchá tak to je levná oprava kterou si šikovnější majitel opraví doma sám. ale jak psal někdo nade mnou, je to risk, není možný odhadnout u starý ojetiny jestli bude spolehlivá.