bez toho, aniz bys napsal, jak chces auto provozovat, je to dost slozite neco navrhnout.
Zadne auto s V6tkou za 100k nebude mit levne dily, spise bych resil jejich dostupnost. na rozsirenejsi auta se shaneji dily lepe. Spolehlivost je u auta s V6 za ty penize taky dost relativni pojem. Dost zalezi na tom, jaky model / rok / vyrobce zvolis.
Zalezi jestli chces jezit kratke trate, nebo dalky, mesto, nebo okresky / dalnice a podobne.
Kazdy vyrobce ma sve lepsi a horsi motory, takze nekde je lepsi volit to, jinde ono.
Ja treba ted vybiral kombika okolo 150 000, abych nahradil starsi X5 (E53). Najit auto s obdobbnou vybavou a komfortem se zdalo jako neresitelny problem. Vsude neco chybelo, nebo to v tom nikdy nebylo. Nakonec ac jsem toho prolezl docela dost, skoncil jsem zase u BMW, protoze jina cesta snad ani neni. Snad mozna Passat, na ten se mozna i lepe shani dily, ale nez bych resil jine ovladani a problemy s prechodem na jinou znacku, radeji jsem zvolil to, co uz znam. Takze E61 530d. Podle nekterych nejhorsi auto, co kdy bmw vyrobilo, podle jinych neskutecne vdecne auto. Ma sve chyby, ale maji je vsechna auta. Neni to novy vuz, nestal me milion, takze musim pocitat s tim, ze si to neco za udrzbu a opravy vezme, ale tak to proste je.
Pokud chces komfortni V6tku, zkus kouknout po nejake E39tce. Za 100k se da koupit relativne krasne auto.
Jinak ale V6 + komfort + levne dily + spolehlivost + 100 000 = nesmysl. To by bylo totiz idealni auto a takova se koupit nedaji

Z meho pohledu k tomu ma BMW ale dost blizko. Ale mel jsem treba Opel Omega Caravan, pravda s 525TDS od BMW :D a taky to byl drzak.
http://www.tipcars.com/magazin-bmw-rada-5-e39-jakou-je-ojetinou-4158.html
Ale diesel na 10 000km za rok, nebude to prave, vybral bych benzin, i pres vetsi spotrebu, porad je tam moznost jit pripadne do plynu.