0
späť

diskuze k tématu: prosím o radu: spolehlivý šestiválec do 120 000 kč.

kategórie zaradenia témy: poradna, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 21.09.2015 17:39, prosím o radu: spolehlivý šestiválec do 120 000 kč.
Už si nevím rady.
Chtěl bych si koupit nějaké auto do cca 100-120 tisíc kč, a jak pořád hledám a čtu recenze a fora tak už nevím co vybrat.

Mám mnoho kandidátů, ale pořád nevím, který by byl ten pravý.

Požadavky: spolehlivost, bezpečnost, rozumné provozní a servisní náklady, vzhled, praktičnost, pohodlí.
roční nájezd cca 8-10 tisíc km.

Rád bych kdyby to byl šestiválec, nebo aspoň pětiválec, ani ne kvůli síle ale kvůli zvuku a pohodě za volantem.

Prosím o rady co vybrat. díky
reagovať
nahlásit
Joshuax
počet príspevkov1
dátum registrácie22.09.2015
Utorok 22.09.2015 11:41, Vice info
bez toho, aniz bys napsal, jak chces auto provozovat, je to dost slozite neco navrhnout.
Zadne auto s V6tkou za 100k nebude mit levne dily, spise bych resil jejich dostupnost. na rozsirenejsi auta se shaneji dily lepe. Spolehlivost je u auta s V6 za ty penize taky dost relativni pojem. Dost zalezi na tom, jaky model / rok / vyrobce zvolis.
Zalezi jestli chces jezit kratke trate, nebo dalky, mesto, nebo okresky / dalnice a podobne.
Kazdy vyrobce ma sve lepsi a horsi motory, takze nekde je lepsi volit to, jinde ono.

Ja treba ted vybiral kombika okolo 150 000, abych nahradil starsi X5 (E53). Najit auto s obdobbnou vybavou a komfortem se zdalo jako neresitelny problem. Vsude neco chybelo, nebo to v tom nikdy nebylo. Nakonec ac jsem toho prolezl docela dost, skoncil jsem zase u BMW, protoze jina cesta snad ani neni. Snad mozna Passat, na ten se mozna i lepe shani dily, ale nez bych resil jine ovladani a problemy s prechodem na jinou znacku, radeji jsem zvolil to, co uz znam. Takze E61 530d. Podle nekterych nejhorsi auto, co kdy bmw vyrobilo, podle jinych neskutecne vdecne auto. Ma sve chyby, ale maji je vsechna auta. Neni to novy vuz, nestal me milion, takze musim pocitat s tim, ze si to neco za udrzbu a opravy vezme, ale tak to proste je.

Pokud chces komfortni V6tku, zkus kouknout po nejake E39tce. Za 100k se da koupit relativne krasne auto.

Jinak ale V6 + komfort + levne dily + spolehlivost + 100 000 = nesmysl. To by bylo totiz idealni auto a takova se koupit nedaji Z meho pohledu k tomu ma BMW ale dost blizko. Ale mel jsem treba Opel Omega Caravan, pravda s 525TDS od BMW :D a taky to byl drzak.

http://www.tipcars.com/magazin-bmw-rada-5-e39-jakou-je-ojetinou-4158.html

Ale diesel na 10 000km za rok, nebude to prave, vybral bych benzin, i pres vetsi spotrebu, porad je tam moznost jit pripadne do plynu.
reagovať
nahlásit
Zdeny60
počet príspevkov1249
dátum registrácie08.09.2009
Utorok 22.09.2015 12:04, japonsky drzak-spravna volba
Spolehlivy za 100 tisic? Snad jen nissan maxima,jehoz motor se stal zakladem pro dnesni generaci nissanu 350/370 a infiniti 35/37.lety proverena konstrukce,vychytana,se spolehlivym retezovym rozvodem. Da se vybrat. Vypleneny bawo po xtem majiteli bude vsechno,jen ne spolehlivy a levny.
reagovať
nahlásit
tomaskrtek
počet príspevkov983
dátum registrácie18.03.2008
Utorok 22.09.2015 12:43, RE: japonsky drzak-spravna volba
Zdeny60 napísal:
Spolehlivy za 100 tisic? Snad jen nissan maxima,jehoz motor se stal zakladem pro dnesni generaci nissanu 350/370 a infiniti 35/37.lety proverena konstrukce,vychytana,se spolehlivym retezovym rozvodem. Da se vybrat. Vypleneny bawo po xtem majiteli bude vsechno,jen ne spolehlivy a levny.

přesně tak, třílitrovou Maximu v manuálu, bohužel novější než 2003 nebude, a potom si jen užívat. jenže aktuálně žádná na českém trhu není. pro reálné ceny náhradních dílů doporučuji auto-pilot, zadní tlumiče Nipparts za 750/kus, přední kotouče i s deskama 3.000,-, olej Castrol 5W-40 měnit po 10-15tis. km, cena i s filtrem do 1.000,- . gumy jsou 215/55 R16 což je dnes už hojně rozšířený rozměr, značkové 1500+. a když bude potřeba něco speciálního tak vrakáč na Kutnohorské, ceny lidové, na jaře jsem sháněl čidlo ABS na LP kolo, kdysi Nissan 20.000,-, dnes se dá sehnat za 2-3.000,- nové ale na levé kolo neměli tak jsem tam vzal celou těhlici i s čidlem za 1500. a má jich tam ještě pár.
reagovať
nahlásit
Petr16
počet príspevkov9
dátum registrácie01.04.2015
Utorok 22.09.2015 16:44, drobné upřesnění dotazu
No, jezdit budu hlavně kratší trasy +- 20 km tam a 20 zpět , takže určitě benzín, jsem mladší ročník, takže i vzhed není nezanedbatelnej. Bmw E39 by se mě líbilo z hlediska zábavnosti a radosti z řízení, nebo superb, passat s 2.8 V6 z lediska servisu. Ještě se mi moc líbí audi A4 b6 s benzínovým V6. Jaký jsou rozdíly u těchto aut finančně v servise?

Maxima musí být dobrá, ale šance na sehnání v dobrém stavu se blíží nule, ferrari je vidět častěji.

Nebo ještě jiné typy? Co volvo s60? Nebo jiné na návrhy?

PS: benzínový šestiválec chci taky zduvodu kvality a trvanlivosti, žádná turba, drahé vstřiky, čerpadla, filtry pevných částic atd.

Díky za reakce
reagovať
nahlásit
Citroenak
počet príspevkov728
dátum registrácie13.04.2012
Utorok 22.09.2015 18:26, Dalsie auta
V6 by si mohol najst este v citroene c5, ten ale sportovy nebude, je tam ale vyborny automat a vie dvihat podvozok. Mam 2.0 benzin, ale keby som si teraz vyberal auto, idem do kombi V6. Dalej myslim peugeot 407, starsie alfy GTA 156 a ich vynikajuci 3.2 alebo 2.5, z lodi je tu lancia thesis, dalej mozes vyberat z mondea 2.5 a 3.0 jaguar. Opel mal tiez nejake v6, ale myslim ze nie moc podareny. Alfa 159 ma tiez 3.2 benzin, ale je hrozny, nejde a zerie. Mozes este vyberat medzi lexysmi a ich motor zo supry. Osobne by som si za tu cenu kupil citroen, ak chces kludnu jazdu, alebo peugeot, ten je o nieco sportovejsi. Niekto by mohol namietat, ale vyberat medzi 2007 citroenom a 2002 maximou by mi nerobilo problem. A este jedna vec. Vymenovat tie auta je sice pekne, ale myslim ze aby si nasiel aspon jedno z nich v rozumnom stave, musis sa pozriet niekde na zapad. U nas je ich zufalo malo. Napr. ja ked som kupoval citroen c5 2.0i po facelifte, bol na slovensku k dispozicii jeden :D
reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Utorok 22.09.2015 20:41, RE: Vice info
Joshuax napísal:
bez toho, aniz bys napsal, jak chces auto provozovat, je to dost slozite neco navrhnout.Zadne auto s V6tkou za 100k nebude mit levne dily, spise bych resil jejich dostupnost. na rozsirenejsi auta se shaneji dily lepe. Spolehlivost je u auta s V6 za ty penize taky dost relativni pojem. Dost zalezi na tom, jaky model / rok / vyrobce zvolis. Zalezi jestli chces jezit kratke trate, nebo dalky, mesto, nebo okresky / dalnice a podobne.Kazdy vyrobce ma sve lepsi a horsi motory, takze nekde je lepsi volit to, jinde ono.Ja treba ted vybiral kombika okolo 150 000, abych nahradil starsi X5 (E53). Najit auto s obdobbnou vybavou a komfortem se zdalo jako neresitelny problem. Vsude neco chybelo, nebo to v tom nikdy nebylo. Nakonec ac jsem toho prolezl docela dost, skoncil jsem zase u BMW, protoze jina cesta snad ani neni. Snad mozna Passat, na ten se mozna i lepe shani dily, ale nez bych resil jine ovladani a problemy s prechodem na jinou znacku, radeji jsem zvolil to, co uz znam. Takze E61 530d. Podle nekterych nejhorsi auto, co kdy bmw vyrobilo, podle jinych neskutecne vdecne auto. Ma sve chyby, ale maji je vsechna auta. Neni to novy vuz, nestal me milion, takze musim pocitat s tim, ze si to neco za udrzbu a opravy vezme, ale tak to proste je. Pokud chces komfortni V6tku, zkus kouknout po nejake E39tce. Za 100k se da koupit relativne krasne auto. Jinak ale V6 + komfort + levne dily + spolehlivost + 100 000 = nesmysl. To by bylo totiz idealni auto a takova se koupit nedaji Z meho pohledu k tomu ma BMW ale dost blizko. Ale mel jsem treba Opel Omega Caravan, pravda s 525TDS od BMW :D a taky to byl drzak.http://www.tipcars.com/magazin-bmw-rada-5-e39-jakou-je-ojetinou-4158.htmlAle diesel na 10 000km za rok, nebude to prave, vybral bych benzin, i pres vetsi spotrebu, porad je tam moznost jit pripadne do plynu.

Dobrý den, popiště prosím jaké máte zkušenosti s Vaším autem http://www.tipcars.com/#vlozit-zkusenost
reagovať
nahlásit
cubec
počet príspevkov92
dátum registrácie28.04.2010
Utorok 22.09.2015 22:12, Ford, Volvo
Co takhle Ford Mondeo 2,5 V6? Případně Volvo S60 s pětiválcem? Spolehlivost dobrá, dostupnost dílu taky, cenově se vejdeš a podvozkově to taky není nic, na co by si měl člověk stěžovat...
Co na to místní komunita?
reagovať
nahlásit
eTeflon
počet príspevkov173
dátum registrácie04.11.2008
Streda 23.09.2015 00:01, VW??
Před x lety jsem měl tehdy hodně populárního Passata B5 sedan 2,8i V6 Syncro Tiptronic HighLine v krémové kůži + nějaké příplatky. V té době to bylo to nejlepší, co se od koncernu dalo koupit a opravdu to bylo dobré auto. Kupoval jsem ho jako 5let staré od soukromníka v Německu se cca 180tkm + serviskou. Auto jsem měl 2,5 roku a pak jsem o něj díky havárii přišel. Kromě standardní údržby jako oleje filtry svíčky atd. jsem z hlavních věcí nedělal nic. I výfuk po 7 letech téměř bez rzi, všechno fungovalo, auto nikdy nestávkovalo. A při nehodě mi zachránilo život, protože je ještě "poctivě" udělané, jen ta přední náprava na CZ cestách trpí. V době havárie mělo cca 250tkm a za mě můžu doporučit, navíc dneska krásné kusy najdete kolem 120-130tkč.

Ještě jako varianty:
1) Honda Legend KA7 - fakt problémy s karosařinou při nehodě, opravdu dost žrala, ale měla mega pohodlné sedačky. Bohužel vypadá jak starý Mercedes.
2) Jeep Grand Cherokee - za ty peníze se dá sehnat pěkný kousek, ideálně V8 a LPG, jen to není nic moc sportovního

Osobně mám již několikáté BMW a jiné auto už nechci, ale je prostě potřeba počítat, že tato auta když byla nová, tak stála klidně i 3,5-4 milióny a tomu bohužel i po letech odpovídají ceny originálních ND. Ovšem síť vrakáčů a pomoc na klubech umí dost ušetřit peníze. Ale pokud nejste ochoten nějakou tu korunu fakt pravidelně pouštět na servis, tak BMW radši nekupujte.

To je tak všechno co mě napadá
reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Streda 23.09.2015 00:22, RE:
Dobrý den. Velmi spolehlivý je například šestiválec ve Fordu Mondeo. Rozvody jsou poháněné bezúdržbový řetězem. Výborný je také třílitrový šestiválec od BMW.
reagovať
nahlásit
tomaskrtek
počet príspevkov983
dátum registrácie18.03.2008
Streda 23.09.2015 08:08, RE: drobné upřesnění dotazu
Petr16 napísal:
No, jezdit budu hlavně kratší trasy +- 20 km tam a 20 zpět , takže určitě benzín, jsem mladší ročník, takže i vzhed není nezanedbatelnej. Bmw E39 by se mě líbilo z hlediska zábavnosti a radosti z řízení, nebo superb, passat s 2.8 V6 z lediska servisu. Ještě se mi moc líbí audi A4 b6 s benzínovým V6. Jaký jsou rozdíly u těchto aut finančně v servise? Maxima musí být dobrá, ale šance na sehnání v dobrém stavu se blíží nule, ferrari je vidět častěji. Nebo ještě jiné typy? Co volvo s60? Nebo jiné na návrhy? PS: benzínový šestiválec chci taky zduvodu kvality a trvanlivosti, žádná turba, drahé vstřiky, čerpadla, filtry pevných částic atd. Díky za reakce

na Mobile se dá koupit Maxima 3.0 2001/2 s nájezdem do 200k kolem 3.000 Euro, tedy cca 80.000,-. a dají se tam objevit i kusy po prvním majiteli s podstatně nižším nájezdem, známý z fóra si dovezl minulý týden 2001 3.0 A/T po prvním majiteli ročník 39 najeto 48.000 km každoročně servisovanou u prodejce. ale to je něco jako malý zázrak, za tu má smysl dát klidně i 200.000,-.
reagovať
nahlásit
danet - redakce TipCars
počet príspevkov551
dátum registrácie16.11.2012
Streda 23.09.2015 10:16, RE: VW??
eTeflon napísal:
Před x lety jsem měl tehdy hodně populárního Passata B5 sedan 2,8i V6 Syncro Tiptronic HighLine v krémové kůži + nějaké příplatky. V té době to bylo to nejlepší, co se od koncernu dalo koupit a opravdu to bylo dobré auto. Kupoval jsem ho jako 5let staré od soukromníka v Německu se cca 180tkm + serviskou. Auto jsem měl 2,5 roku a pak jsem o něj díky havárii přišel. Kromě standardní údržby jako oleje filtry svíčky atd. jsem z hlavních věcí nedělal nic. I výfuk po 7 letech téměř bez rzi, všechno fungovalo, auto nikdy nestávkovalo. A při nehodě mi zachránilo život, protože je ještě "poctivě" udělané, jen ta přední náprava na CZ cestách trpí. V době havárie mělo cca 250tkm a za mě můžu doporučit, navíc dneska krásné kusy najdete kolem 120-130tkč.Ještě jako varianty: 1) Honda Legend KA7 - fakt problémy s karosařinou při nehodě, opravdu dost žrala, ale měla mega pohodlné sedačky. Bohužel vypadá jak starý Mercedes.2) Jeep Grand Cherokee - za ty peníze se dá sehnat pěkný kousek, ideálně V8 a LPG, jen to není nic moc sportovníhoOsobně mám již několikáté BMW a jiné auto už nechci, ale je prostě potřeba počítat, že tato auta když byla nová, tak stála klidně i 3,5-4 milióny a tomu bohužel i po letech odpovídají ceny originálních ND. Ovšem síť vrakáčů a pomoc na klubech umí dost ušetřit peníze. Ale pokud nejste ochoten nějakou tu korunu fakt pravidelně pouštět na servis, tak BMW radši nekupujte.To je tak všechno co mě napadá

dobrý den, prosím popište zkušenost s Vaším vozem zde: http://www.tipcars.com/#vlozit-zkusenost
reagovať
nahlásit
PetrT
počet príspevkov1076
dátum registrácie24.05.2009
Streda 23.09.2015 19:50, korea
I když tu značku jinak nemám rád bylo by možná dobré se podívat i na Hyundai Sonata a Grandeur. Ty auta se ve světě dost prodávají a nejvíc právě s V6, takže průser to asi nebude.
Rozhodně bych se toho bál méně než vylítaného mondea, ty auta většinou mají mnohem lehčí život.
Taky Chevrolet Epica je za slušné peníze a poměrně nové auta.
reagovať
nahlásit
David V
počet príspevkov2076
dátum registrácie16.05.2007
Streda 23.09.2015 21:23, RE: korea
PetrT napísal:
I když tu značku jinak nemám rád bylo by možná dobré se podívat i na Hyundai Sonata a Grandeur. Ty auta se ve světě dost prodávají a nejvíc právě s V6, takže průser to asi nebude.Rozhodně bych se toho bál méně než vylítaného mondea, ty auta většinou mají mnohem lehčí život.Taky Chevrolet Epica je za slušné peníze a poměrně nové auta.

Upřímně řečeno i já po nich pokukuji. Motor Lambda 3.3 má rozvodový řetěz a výkon 173 kW by mi stačil. Rozměrově je Sonata prakticky stejně velká jako Mondeo III a bývají za slušné peníze. Sonata by se do rozpočtu vešla, a Grandeur asi nee. Grandeur je poměrně těžký a ve městě prý "žere" brzdy.
Myslím, že s V6 se dělaly do roku 2009, kde se mi interiér líbí více.
reagovať
nahlásit
spiteful
počet príspevkov71
dátum registrácie18.06.2015
Štvrtok 24.09.2015 07:23, BMW 3ier klasse
E46 s motorem M52TU, nikdy jsem s tim žádnej problem neměl, když šel pryč, tak to byla jen a jen moje blbost, že jsem se nechal ukecat a to to auto mělo přes 600.000km. Obsahy to jsou buď 2.0i nebo 2,5i nebo 2.8i. Nejlepší poměr cena-výkon-spolehlivost je 2,8i. Hlavně kup bavora v benzinu, ne naftu !!!!!!!! U E46 je na servis srovnatelnej s dvojkovou oktávkou, ale bavo je neskutečně lepší. Ale zkus najít 2.8i s anatomama, klidně i kupé.
reagovať
nahlásit
Petr16
počet príspevkov9
dátum registrácie01.04.2015
Piatok 25.09.2015 07:38, superb passat nebo neco jiného
Díky za komentáře, myslíte že superb nebo passat s 2.8 v6 by byl dobrej/ špatnej, resp proč ano a proč ne, a jestli by bylo vhodnější jít do něčeho jinýho?
Díky
reagovať
nahlásit
Reno
počet príspevkov1352
dátum registrácie30.03.2010
Piatok 25.09.2015 08:59, RE: superb passat nebo neco jiného
Petr16 napísal:
Díky za komentáře, myslíte že superb nebo passat s 2.8 v6 by byl dobrej/ špatnej, resp proč ano a proč ne, a jestli by bylo vhodnější jít do něčeho jinýho? Díky

Docela v pohodě, jen počítat s vyšší spotřebou hlavně v městském provozu.

reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Piatok 25.09.2015 19:50, RE: BMW 3ier klasse
spiteful napísal:
E46 s motorem M52TU, nikdy jsem s tim žádnej problem neměl, když šel pryč, tak to byla jen a jen moje blbost, že jsem se nechal ukecat a to to auto mělo přes 600.000km. Obsahy to jsou buď 2.0i nebo 2,5i nebo 2.8i. Nejlepší poměr cena-výkon-spolehlivost je 2,8i. Hlavně kup bavora v benzinu, ne naftu !!!!!!!! U E46 je na servis srovnatelnej s dvojkovou oktávkou, ale bavo je neskutečně lepší. Ale zkus najít 2.8i s anatomama, klidně i kupé.

Dobrý den, podělte se prosím o Vaše zkušenosti s vozem i tady http://www.tipcars.com/#vlozit-zkusenost
reagovať
nahlásit

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všetky práva vyhradené.