0
späť

diskuze k tématu: Poradíte nějaký spolehlivý vůz okolo 40 tisíc?

kategórie zaradenia témy: poradna, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 06.07.2015 11:05, Poradíte nějaký spolehlivý vůz okolo 40 tisíc?
Dobrý den, pročítám už několik dnů inzeráty a vůbec si nevím rady jaký vůz si pořídit. Najedu měsíčně odhadem 1100-1300km takže jsem uvažoval i nad naftovým vozem. Na druhou stranu mně zas hodně lidí odrazovalo že stím musím najet ještě víc km aby se mi vyplatil ten ,,dražší,, servis. Kdybych mněl jít do nafty šel bych do osvědčené motorizace 1.9Tdi 66,81kw. Ale bojím se že neseženu pěkný kousek za 40 000Kč. A pokud bude vypadat hezky tak nebude mít najeto místo 250 tisíc km na tachometru ale 600 tisíc km. Dále jsem přemýšlel nad Golf iv 1.6 74kw,Renault Megane 1.4 16v 70kw,1.6 16v 79kw. Máte ještě nějaký jiný tip? Nejsem vyloženě závodník abych mněl 1.8T. Ale nechci být ani brzdou provozu, nerad bych aby pro mně předjížděním v 90km/h kamionu bylo dobrodružstvím. U Francouzských aut se mi líbí že za stejné peníze seženete auto o 2-4 roky mladší než u Golfa či Škodovky a navíc má i mnohdy lepší výbavu jako klimatizace,palubní počítač a o dost méně najeto. Někdo na Francouze nadává někdo si je chválí, co člověk to názor proto už jsem neštastný z toho do čeho bych mněl jít. Na druhou stranu se třeba Megane pořídí mnohem lépe zachovalejší a vybavenější kus, ale Golf má pak o hodně levnější díly a podle mnoha lidí vydrží o dost déle. Děkuji moc za radu Děkuji Ondra.
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
dátum registrácie23.11.2007
Pondelok 06.07.2015 11:23, a
odpověděl jste si skoro sám.
Naftové auto za 40 000.-kč..opravdu si chcete koupit 15 let staré naftové auto,kde budete jezdit možná o 1 litr méně než s benzínovým a čekat kdy vybuchne časovaná bomba a pak takové auto už rovnou dáte na náhradní díly protože oprava bude nerentabilní ?

Ano koncern drží cenu podstatně více než jakákoliv jiná evropská či japonská značka.Pro většinu čechů je totiž Octavia modlou,a Passat uplným ztělesněním jejich snu,natož pak jakékoliv (staré) AUDI.

Pokud opravdu nepotřebujete jezdit v koncernu a pokud ano,tak si odpovězte v čem je tak lepší..

a zkuste kouknout i na vozy japonské produkce,či třeba Fiat Stillo v 1,4 by pro vás mohla být zajímá volba

reagovať
nahlásit
KoobaS
počet príspevkov1068
dátum registrácie23.04.2014
Utorok 07.07.2015 07:52, Re:
Za 40 tisíc je nemožné koupit funkční koncernový vůz. Maximálně tak felicii po faceliftu...

Máte odložených dalších několik tisíc na prvotní servis a přihlášení?

Zrovna řeším nákup auta pro kamarádku okolo 60 tisíc. Naštěstí jí stačí malé auto a tak jsme se shodli na puntu. Doporučil bych vydat se cestou neněmeckou. U japonců v téhle cenové hladině bych se bál koroze. Nákup ojetiny za tyhle peníze mi trochu připomíná ruskou ruletu s pistolí...

Přeju hodně zdaru.
reagovať
nahlásit
Citroenak
počet príspevkov728
dátum registrácie13.04.2012
Utorok 07.07.2015 13:00, Rady
Fiat stilo, Citroen xsara, renault megane (starsi, nie ten v tvare zehlicky), popripade toyota corolla (myslim tu skaredu s okruhlymi svetlami). Mozno sa podari aj opel astra. Vyssiu triedu by som neriesil. Z nizsej by som hladal asi punto, mozno nejaky yaris, ale da sa najst aj fabia 1.4. Z tychto aut vyberat podla stavu a vsetko benzinove verzie, u stila nebrat 5 valce a xsara motor 1.8i moze casom zrat viac oleja. Ale obavam sa ze takto stare auta budu zrat olej vsetky. Nechajte si ale tak aspon 10t kc na prvotny servis. Zalezi to samozrejme od toho, ci chcete aby auto len nejako jazdilo, alebo v nom aj vsetko fungovalo ako za nova. Poznam ludi co kupia auto, vymenia olej a jazdia. Nevadi ze im hrka naprava, pri zatoceni kvili poloos a pri rychlejsej jazde spievaju loziska. Za tieto peniaze by som ale urcite hladal punto. Kupit co najlacnejsie v rozumnom stave tak za 20t a za dalsich 20t zozeniete aj druhy motor, ak bude treba. Hlavne je aby nebolo cele prehrdzavene, inak sa da spravit vsetko pomerne lacno.
reagovať
nahlásit
Petr S
počet príspevkov1250
dátum registrácie28.11.2008
Utorok 07.07.2015 18:27, RE: Re:
KoobaS napísal:
Za 40 tisíc je nemožné koupit funkční koncernový vůz. Maximálně tak felicii po faceliftu...Máte odložených dalších několik tisíc na prvotní servis a přihlášení?Zrovna řeším nákup auta pro kamarádku okolo 60 tisíc. Naštěstí jí stačí malé auto a tak jsme se shodli na puntu. Doporučil bych vydat se cestou neněmeckou. U japonců v téhle cenové hladině bych se bál koroze. Nákup ojetiny za tyhle peníze mi trochu připomíná ruskou ruletu s pistolí...Přeju hodně zdaru.

Mrknul bys se příp. i na ojetý Avensis nebo Carinu, ty myslím nekorodují ač je to japonec.
reagovať
nahlásit
Akelaila
počet príspevkov2
dátum registrácie07.07.2015
Utorok 07.07.2015 18:30, Opatrně
Dejte si pozor na Bazoš a podobné inzeráty. Kámoš před časem narazil na podvodníka co mu chtěl prodat kradené auto.
http://www.sdruzeni-sova.cz/rizika-individualniho-nakupu-s9
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
dátum registrácie23.11.2007
Utorok 07.07.2015 19:28, RE: Rady
Citroenak napísal:
Fiat stilo, Citroen xsara, renault megane (starsi, nie ten v tvare zehlicky), popripade toyota corolla (myslim tu skaredu s okruhlymi svetlami). Mozno sa podari aj opel astra. Vyssiu triedu by som neriesil. Z nizsej by som hladal asi punto, mozno nejaky yaris, ale da sa najst aj fabia 1.4. Z tychto aut vyberat podla stavu a vsetko benzinove verzie, u stila nebrat 5 valce a xsara motor 1.8i moze casom zrat viac oleja. Ale obavam sa ze takto stare auta budu zrat olej vsetky. Nechajte si ale tak aspon 10t kc na prvotny servis. Zalezi to samozrejme od toho, ci chcete aby auto len nejako jazdilo, alebo v nom aj vsetko fungovalo ako za nova. Poznam ludi co kupia auto, vymenia olej a jazdia. Nevadi ze im hrka naprava, pri zatoceni kvili poloos a pri rychlejsej jazde spievaju loziska. Za tieto peniaze by som ale urcite hladal punto. Kupit co najlacnejsie v rozumnom stave tak za 20t a za dalsich 20t zozeniete aj druhy motor, ak bude treba. Hlavne je aby nebolo cele prehrdzavene, inak sa da spravit vsetko pomerne lacno.

řekl bych spíš 20 000,-kč
přihlášení auta 1000,eko poplatek 3000-5000 (pokud není), rozvody 6000, vyměna oleje,všechny filtry 3000,gumy zimní letní 8x1000...a sme na 20 000 a to je jen startup...+ pojištění ca 2000.-kč minmim.
reagovať
nahlásit
Werty.cz
počet príspevkov2
Utorok 07.07.2015 19:54, Golf IV 98 1.6 74kW
Budu prodávat Golfa. V zelené metalíze s černo-zeleným interiérem, koncem tohoto týdne za 45 tisíc, EKO zaplaceno, GO motoru ve 193t (veškeré faktury doložím) právě teď má 204t. klima, 4x el. okna, el. zrcátka, sedačky s bočním vedením, můžu slevit podle toho odkud jsi, mám ho i nafoceného, natočeného, vše pošlu, popř. víc, co budeš žádat. Jsem z Ostravy.

Abys nebyl překvapený, má dírku ve výfuku, vržou dorazy tlumičů, zadní stěrač má od zimy vylámané zuby, a zadní nárazník je poškrábaný (najel jsem na zmrzlou hromadu sněhu), ovšem nic vážného, vše na foto.

Máš li zájem, pošli maila na sladek0@seznam.cz a na ceně se dohodnem ;) určitě se na něj aspoň koukni.

Zapomněl jsem dodat že k tomu dodám zimní gumy 2x 90% a 2x 4mm, rádio s USB a CD a staré orig. rádio.
reagovať
nahlásit
Werty.cz
počet príspevkov2
Utorok 07.07.2015 20:14, Koncern
Fiat stilo - problémová elektrika v zapalovací liště do určitého věku, Citroen xsara - torzní tyče, renault megane a astra F, G koroze a problematické 16v. Ať si říkáte co chcete, při solidním výběru se VW stává vhodnějším kandidátem .. 1.4 v golfu je motor, který si někdo chválí a někdo ne, 1.6 SR(akl) žrala olej přes pístní kruhy, u mě vyřešeno.
reagovať
nahlásit

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všetky práva vyhradené.