0
späť

diskuze k tématu: P308 1.6 VTi a ethanol

kategórie zaradenia témy: poradna, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 04.09.2015 12:34, P308 1.6 VTi a ethanol
Dobrý den,

před časem jsem byl firmou alokován na jiné pracoviště a jako jeden z \"motivačních bonusů\" k přesunu mi nabídli proplácení cestovních náhrad. Spočítal jsme si, že se mi vyplatí prodat své naftové auto a pořídit si benzinové auto a provozovat ho na ethanol (palivo, servis... vs. cestovní náhrady). Samozřejmě s patřičnou profesionální úpravou.
V rodině máme 4 Peugeoty 1.6HDi (207, 307, 2x 5008) a všechny šlapou navzdory kritickým recenzím absolutně bez problémů. Proto i moje další auto bude znova Peugeot. Nejvíce by mým požadavkům vyhovoval P308 SW po faceliftu tedy cca rok 2011 a novější. Vím že 1.6 bez turba měla problémy s rozvodovým řetězem, který se musí každých cca 50tis km měnit. Jak je nákladná tato výměna? Dále je pak citlivý tento motor na kvalitu paliva - tedy jak by se tento motor popral s případnou přestavbou na ethanol? Neproběhla po faceliftu vozu úprava i tohoto motoru, tzn. problémové řetězy už byly vyřešeny? Trpí motor ještě jinou kritickou poruchou?

Díky za odpovědi
Lukáš
reagovať
nahlásit
bulawaio
počet príspevkov62
dátum registrácie18.06.2013
Piatok 04.09.2015 16:13, něco vyřešeno bylo údajně
doporučuji si prohledat jedno slovenský článek o ojetinách k C4, kde jsou veškeré problémy výborně popsány. Autor v článku uvádí, že byl vyřešen problém s napínákem k rozvodu a problém se studenými starty. (Ne)Kvalita rozvodu zůstala zachována. Pokud se motor ale kontroluje tak by k nějakým fatálním následkům dojít nemělo. Výměna rozvodů by se mohla pohybovat kolem 3000 Kč, takže nic strašnýho. Výhoda je, že tyto auto se pohybují cenově velmi dobře.
reagovať
nahlásit
*autofans*
počet príspevkov159
dátum registrácie21.11.2008
Piatok 04.09.2015 16:51, Ethanol = nesmysl
Doporučuji si přečíst tento článek
http://www.nissanclub.cz/clanek/jak-to-je-s-palivem-e85-aneb-debilizace-spolecnosti-pokracuje-127
reagovať
nahlásit
Albi1
počet príspevkov91
dátum registrácie26.01.2009
Piatok 04.09.2015 17:46, E85
Není tady psáno, kolik měsíčně budete do zaměstnání jezdit km, ale nepředpokládám, že proplacením jízd nějak zbohatnete. Chápu že chcete zůstat věrný značce, ale proč se pouštět do tak rozporuplné motorizace a ještě do toho cpát palivo,o kterém zřejmě toho moc nevíte. Nebo se pletu? Např. kde je problém, že již nemůžete dále jezdit svým naftovým Peugeotem?
reagovať
nahlásit
LuCZiano
počet príspevkov19
dátum registrácie04.09.2015
Piatok 04.09.2015 23:33, RE: něco vyřešeno bylo údajně
bulawaio napísal:
doporučuji si prohledat jedno slovenský článek o ojetinách k C4,

šel by dát odkaz na zmiňovaný článek? Rád bych si to přečetl... díky moc

reagovať
nahlásit
LuCZiano
počet príspevkov19
Piatok 04.09.2015 23:47, RE: E85
Albi1 napísal:
Není tady psáno, kolik měsíčně budete do zaměstnání jezdit km, ale nepředpokládám, že proplacením jízd nějak zbohatnete. Chápu že chcete zůstat věrný značce, ale proč se pouštět do tak rozporuplné motorizace a ještě do toho cpát palivo,o kterém zřejmě toho moc nevíte. Nebo se pletu? Např. kde je problém, že již nemůžete dále jezdit svým naftovým Peugeotem?

Do práce to mám 2x35km tzn. 70km po okrskách. Spočítal jsem si, že pokud by 308 na ethanol žrala 8l na dálku - což předpokládám je reálný - tak na cestovních náhradách získám o cca 700,- měsíčně víc. A to už je, alespoň pro mně, zajímavé. Cestovní náhrady se vypočítávají z kombinované spotřeby, tedy já budu prokazovat 7,2l benzínu, ale budu jezdit za 8l ethanolu (odhad)
Další úspora by měla být v levnějším servisu benzínového motoru. A předpokládaná úspora v tom, že benzín nemá choulostivé čerpadlo, turbo, vstřiky.... Jak jsem psal v prvním příspěvku, Pažoutek slouží dobře, ale už má skoro 160tis naběháno.
Pomalu se dostávám k dotazu proč měním... Jednak má moje 207 už celkem naběháno (na můj vkus), jednak i přesto, že to je kombík nám přestane stačit co se do velikost týče, čekáme přírůstek do rodiny.
Poslední dotaz ohledně zkušeností s ethanolem. Lil jsem ho do Corsy, lil jsem ho do felicie a nikdy jsem neměl sebemenší problém. A to bez jakýchkoliv úprav. Tedy zkušenosti mám. V práci vím o dalších dvou kolegech, kteří jezdí na ethanol. Konkrétně přímo naproti mě v kanceláři sedí starší chlapík, co si nechal předělat BMW X3 na ethanol. Jezdí na to druhým rokem a je spokojen. Tedy já se ethanolu rozhodně nebojím.
reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Piatok 04.09.2015 23:55, re:
Dobrý den. Ethanol E85 je oproti klasickému Naturalu sice levnější, při jeho používání je ale nutné upravit řízení motoru na spalování tohoto paliva. Spotřeba vzroste cca o 20%, nepatrně také výkon, úspory jsou ale velmi malé. Jednotky VTi a THP trpí řadou chronických problémů, namátkou například vytahující se rozvodové řetězy, závady časování rozvodů nebo průnik chladící kapaliny do řídící jednotky. Stížnosti od zákazníků stále přicházejí, zda-li se výrobci povedlo na tomto problému zapracovat ale ukáže až čas a další zkušenosti uživatelů.
reagovať
nahlásit
bulawaio
počet príspevkov62
dátum registrácie18.06.2013
Sobota 05.09.2015 08:37, snad to nebude bráno jako reklama na konkurenční server
httpwww.autorubik.skclankycitroen-c4-2004-2010-recenzia-a-skusenosti

jsou tu řekl bych velmi dobře rozebrány veškeré motory
reagovať
nahlásit
tomaskrtek
počet príspevkov983
dátum registrácie18.03.2008
Sobota 05.09.2015 08:49, RE: P308 1.6 VTi a ethanol
nepřihlášený uživatel napísal:
Dobrý den,před časem jsem byl firmou alokován na jiné pracoviště a jako jeden z \"motivačních bonusů\" k přesunu mi nabídli proplácení cestovních náhrad. Spočítal jsme si, že se mi vyplatí prodat své naftové auto a pořídit si benzinové auto a provozovat ho na ethanol (palivo, servis... vs. cestovní náhrady). Samozřejmě s patřičnou profesionální úpravou.V rodině máme 4 Peugeoty 1.6HDi (207, 307, 2x 5008) a všechny šlapou navzdory kritickým recenzím absolutně bez problémů. Proto i moje další auto bude znova Peugeot. Nejvíce by mým požadavkům vyhovoval P308 SW po faceliftu tedy cca rok 2011 a novější. Vím že 1.6 bez turba měla problémy s rozvodovým řetězem, který se musí každých cca 50tis km měnit. Jak je nákladná tato výměna? Dále je pak citlivý tento motor na kvalitu paliva - tedy jak by se tento motor popral s případnou přestavbou na ethanol? Neproběhla po faceliftu vozu úprava i tohoto motoru, tzn. problémové řetězy už byly vyřešeny? Trpí motor ještě jinou kritickou poruchou?Díky za odpovědiLukáš

kupte si klasický atmo benzín bez přímovstřiku, dejte ho do plynu a skutečně ušetříte, s vaším nájezdem min. 1.500,-/měsíčně resp. 1Kč/Km. nevím do kdy dělal Peugeot dvoulitr co se dával mj. do 406, má ho v ní známý a 300.000km s LPG v pohodě. tedy motor, zbytek auta už moc ne tedy pokud chcete zůstat věrný značce...
reagovať
nahlásit
M.See
počet príspevkov40
dátum registrácie15.02.2014
Sobota 05.09.2015 09:32, RE: P308 1.6 VTi a ethanol
tomaskrtek napísal:
nepřihlášený uživatel napísal:
Dobrý den,před časem jsem byl firmou alokován na jiné pracoviště a jako jeden z \"motivačních bonusů\" k přesunu mi nabídli proplácení cestovních náhrad. Spočítal jsme si, že se mi vyplatí prodat své naftové auto a pořídit si benzinové auto a provozovat ho na ethanol (palivo, servis... vs. cestovní náhrady). Samozřejmě s patřičnou profesionální úpravou.V rodině máme 4 Peugeoty 1.6HDi (207, 307, 2x 5008) a všechny šlapou navzdory kritickým recenzím absolutně bez problémů. Proto i moje další auto bude znova Peugeot. Nejvíce by mým požadavkům vyhovoval P308 SW po faceliftu tedy cca rok 2011 a novější. Vím že 1.6 bez turba měla problémy s rozvodovým řetězem, který se musí každých cca 50tis km měnit. Jak je nákladná tato výměna? Dále je pak citlivý tento motor na kvalitu paliva - tedy jak by se tento motor popral s případnou přestavbou na ethanol? Neproběhla po faceliftu vozu úprava i tohoto motoru, tzn. problémové řetězy už byly vyřešeny? Trpí motor ještě jinou kritickou poruchou?Díky za odpovědiLukáš
kupte si klasický atmo benzín bez přímovstřiku, dejte ho do plynu a skutečně ušetříte, s vaším nájezdem min. 1.500,-/měsíčně resp. 1Kč/Km. nevím do kdy dělal Peugeot dvoulitr co se dával mj. do 406, má ho v ní známý a 300.000km s LPG v pohodě. tedy motor, zbytek auta už moc ne tedy pokud chcete zůstat věrný značce...

100% Souhlas - 2,0L benzín dávající se ještě do facelift 307 je old school, prověřená jednotka typu EW je víceméně evoluce starých 1,9 XU známých ze 405 a 205... Přežije i 500000km, přežije LPG, přežije i E85..
Na VTI i THP bych rozhodně zapomenul, rozvody mají pokud vím stejné, a zakarbonováváním i rozštelováním časování trpí taky oba. Jen u THP to přeplňování mnohonásobně urychlí.
Nehledě na to že si nejsem jist, zda se vyrábí solidní E85 sady pro přímý vstřik..

Jinak osobní zkušenost - Takovou lepší přestavbovou sadu, profesionálně nastavenou na emisní mašině, legálně zapsanou v TP, reagující na teplotní čidlo s 3 režimy obohacování na E85 mám v P206SW 1,6 16V přes 2,5 roku. Podle cen kupuju benzín v Benziny, nebo Shellu (spotřeba u Shellu vychází navzdory recenzím u obyč naturalu o 0,2L menší než u Benziny). Každopádně dlouhodobá spotřeba benzínu u tohoto motoru a těchto čerpacích stanic je 7-7,3L / 100km, při použití VIFu 6,8-7L / 100km.
U E85 je větší rozptyl podle čerpací stanice (po půlroce zkoušení jsem dospěl k jedné z Plánice u KT) - od 9,5L / 100km až k těm 8-8,5 L / 100km z Plánické. Při aditivaci VIFem klesla spotřeba u E85 na 7-7,5L / 100km.
Ceny benzínu i E85 během posledních 2,5 let docela kolísaly, při poklesu cen benzínu na cca 30kč E85 ztrácí smysl. Můžete si spočítat při těchto konkrétních spotřebách na kolik vychází 1km při různých palivech a jak moc a kdy vůbec se E85 vyplatí.

Nazávěr dodám, že vše je měřeno na tomto 1 konkrétním vozidle, každou nádrž podle počítadla km a podle načerpaného paliva (jestli u čerpaček nemají správně zkalibrováno, to nezaručím..). Palubní PC neřeším, proměřuje. Režim jízdy 2,5roku stejný, 20+20km práce, výlety, atd cca 19000km / rok.
reagovať
nahlásit
LuCZiano
počet príspevkov19
Nedela 06.09.2015 19:47, RE: snad to nebude bráno jako reklama na konkurenční server
bulawaio napísal:
httpwww.autorubik.skclankycitroen-c4-2004-2010-recenzia-a-skusenosti jsou tu řekl bych velmi dobře rozebrány veškeré motory

Díky, dobrý článek.

reagovať
nahlásit
LuCZiano
počet príspevkov19
Nedela 06.09.2015 19:48, RE: P308 1.6 VTi a ethanol
Chlapi díky za rady. Benzín tedy nechám plavat a koupím si znova motor 1.6HDi. Těch pár stovek měsíčně mi za ty možné problémy nestojí.

L

reagovať
nahlásit

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všetky práva vyhradené.