Ahoj, pokud nejsi závodník, máš menší auto a do práce jezdíš max ve dvou, tak i na dálnici stačí obsah 1.2. Samořejmě je pohodlnější motor s výkonovou rezervou, takže např. Suzuki Swift 1.3 je pro dálnici příjemnější než tříválec 1.0 v Toyotě Yaris, navíc mám pocit, že vůbec tento litrový tříválec není zrovna dobře odhlučněný, komfort sedadel také nic moc, interiér strohý jak japonský dům

Za sebe bych k výběru od Humususe jen přidal i Ford Fiesta 1.25, také už to jede trochu lépe, spotřeba stále dobrá, spolehlivost velmi dobrá. Bohužel cena je našponovaná, cca od 100tis.výše.
Do práce jsem měl teď pár let Peugeot 206 1.1 44kw, denně 2x38km a stačil mi, jezdil jsem normálně 130km/h. Auto bylo levné o to více jsem nešetřil na pneumatikách a kvalitním benzínu a každoroční výměně oleje a všech filtrů. Protože to do práce bylo prakticky jen po dálnici a já nejezdil na spotřebu, celkově jsem ji měl 6,5l na 100km. U zmíněných aut to bude pravděpodobně i lepší

Jinak mám velmi dobrou zkušenost s aditivem do palive Super VIF, dával jsem jej do Fábi HTP, P206 1.1 i Focusu II a vždy mi klesla spotřeba a hlučnost, ne nějak zázračně, ale citelně