citácia:
reakce na: Jacu, 14.08.2019 22:07 (Souhlasím, že volbou z rozumu ...)
Ahoj, je to tak, volba rozumu
Moje úvaha byla prostá, mladá rodina potřebuje řešit bydlení, děti a ne reklamace v servisu, zejména po pěti letech, kdy končí záruka "záhadně" začnou přibývat
Ale to asi přeháním..
Můj kamarád ještě z HTP klubu(ano hodně nás naletělo na tenhle aušus
) má Leon s motorem 1.4 TSI a nic s vozem nemá. Dle mého Leon je super volba a motor 1.5 TSI letí vedle jakékoliv atmoséfery 1.6
akorát ta cena, snad to má alespoň pětiletou záruku. Leon neklesá na ceně jako Megane, takže katastrofický scénáč je po záruce prodat no :-S
Jinak moje kamarádka má právě Peugeot 308 1.6BlueHDI 2015 - najeto cca 140tis.km a mě se ten vůz řídíl dobře, nic se nekazí, spotřeba famózních 5,3l nafty(+močovina). Kupodivu vidím dobře na ciferníky i s 180cm výškou, kámoška má dokonce cca 170cm. No a ta klimatizace ovládána přes LCD - 1. tlačítka jsou veliká, vše je přehledné 2. K 308 je vždy klima automatická a funguje dobře 3. Už i Scala má částečné ovládání přes LCD a záhadně to tolik novinářům nevadí(vyjma SM)
Mě je sympatický motor i v benzínu 1.2 Puretech, ale musíš zkusit projet. Já nikdy nechtěl Rapid, měl jsem v roce 2015 spadeno jistojistě na Citroen C4 s tímhle motorem, jenže Citroen propásl šanci a dával tam snad nejgumovější spojku všech dob a to by mi u ženy neprošlo, přitom v 308, kterou jsem tehdy také projel byla spojka ok, jenže cenově tehdy 308 letěla vysoko nad 400tis.kč a já mám Slezský plat, takže Rapid
Držím palec při výběru!