0
späť

diskuze k tématu: Motory pro Ducato/Boxer/Jumper

kategórie zaradenia témy: poradna, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 29.06.2015 00:03, Motory pro Ducato/Boxer/Jumper
Dobrý den, chci koupit jedno z trojčat Ducato/Boxer/Jumper. od roku výroby 2010 .Ideálně L4H2,nebo L5H2.Zajímají mě motory do daného vozu.Na trhu jsem zjistil výkonové varianty 2,3 JTD 88kw a 3,0JTD 116,respektive 130 kw, obě snad pochází od výrobce Iveco,jejichž spolehlivost je prý slušná.2,3 JTD s 96 Kw je taktéž od Iveca?Montovaly se tyto motory pouze do Ducata,nebo i do Jumperu/Boxeru?Je ještě nějaká jiná výkonová alternetiva s dobrou spolehlivostí a servisní nenáročností?Děkuji předem za odpověď, s pozdravem Honza.
reagovať
nahlásit
Pepe
počet príspevkov1143
dátum registrácie09.05.2007
Pondelok 29.06.2015 09:04, RE: Motory pro Ducato/Boxer/Jumper
nepřihlášený uživatel napísal:
Dobrý den, chci koupit jedno z trojčat Ducato/Boxer/Jumper. od roku výroby 2010 .Ideálně L4H2,nebo L5H2.Zajímají mě motory do daného vozu.Na trhu jsem zjistil výkonové varianty 2,3 JTD 88kw a 3,0JTD 116,respektive 130 kw, obě snad pochází od výrobce Iveco,jejichž spolehlivost je prý slušná.2,3 JTD s 96 Kw je taktéž od Iveca?Montovaly se tyto motory pouze do Ducata,nebo i do Jumperu/Boxeru?Je ještě nějaká jiná výkonová alternetiva s dobrou spolehlivostí a servisní nenáročností?Děkuji předem za odpověď, s pozdravem Honza.

Záleží na tom, jak bude auto váhově vytížené, resp. jakou porci km bude muset zvládat. Jestliže uvažujete o maxíku a budete ho používat na časté dlouhé trasy, je pro Vás nejvhodnější 3,0 JTD, montovaný do všech trojčat Ducato/Boxer/Jumper (motor SOFIM od Iveca). Pokud jezdíte méně naložen a/nebo kratší trasy, bude ideální 2,3 JTD montovaný pouze do Ducata (opět motor Iveco). PSA (Jumper/Boxer) to řešilo spoluprácí s Fordem a dodáním její PUMy (2,2 HDI, 88kW), což není úplně doporučeníhodná varianta, zvláště před rokem 2010. Časté byly fatální závady (klika ven, potkaný motor, závady na EGR). Po 2010 už k problémům nedocházelo tolik - pokud motor přežil prvních 100-120 tkm, přežije už leccos. Mám na Boxeru 2,2 HDI (2010) najeto cca 132tkm (převážně příměstský provoz + dálnice), zatím OK...ťuky ťuk...
reagovať
nahlásit
kamil321
počet príspevkov70
dátum registrácie19.01.2012
Pondelok 29.06.2015 11:35, oboje dobrá volba
Mám variantu 88kw a je to dobrý motor. Prázdný v L3H2 jezdí do 7 litrů naložený do 1,5 tuny cca 8,5 litrů, spolehlivé auto a motor nenáročný na provoz. Na dálnici se dá jezdit taky za 8,5 a paradoxně i při vyšších rychlostech, ale musí se to už hodně umět s velmi citlivým pedálem plynu. 88kw je EU4, 96kw EU5 s naklápěním lopatek. Víc věřím tomu svému. Závady za dobu provozu: tekoucí chladič a je k němu blbý přístup, palivový filtr, respektive obal je z plastu a praskl, to jsem ještě nikdy neviděl, jinak vůbec ni a absolutně spolehlivé auto a rozhodně se vyplatí. Dal bych si pozor na stav okolo vstřiků, zatíká tam ráda voda, to vymyslel fakt imbecil s odtokem hadic za kolo a pod., a kabeláže jednotky. To také trápí 3,0 JTD snad víc než 2,3JTD a celkově je 2,3JTD o trochu spolehlivější. Nevím jak u 2010, ale ikdyž nikde nic nerezaví, olupuje se na mém starším lak při vyšších rychlostech na podklad. Podle mne je to poslední dost dobrá dodávka. Jinak ta Ford Puma v PSA je sebevražda, to bych doporučil jen otrlým nebo majiteli autoservisu, kde jsem ji v Chorvatsku viděl s najetými 430 tisíci kilomtery a nevěřil jsem vlastním očím, jenže jim nezateče voda na alternátor a nezmrzne tam a pod.:)
reagovať
nahlásit
HoNZA
počet príspevkov248
dátum registrácie28.04.2008
Pondelok 29.06.2015 14:11, 3.0 JTD
rozhodně bych bral třílitr, konstrukčně má blíž k náklaďáku než k osobáku a spolehlivostí taktéž . Dával se do všech tří aut, ale u nás se myslím v Peugeotu nenabízel /tím si ale jistý nejsem/ . Dříve roztrháte karoserii, než dobijete tenhle motor.
reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Pondelok 29.06.2015 16:16, RE: oboje dobrá volba
kamil321 napísal:
Mám variantu 88kw a je to dobrý motor. Prázdný v L3H2 jezdí do 7 litrů naložený do 1,5 tuny cca 8,5 litrů, spolehlivé auto a motor nenáročný na provoz. Na dálnici se dá jezdit taky za 8,5 a paradoxně i při vyšších rychlostech, ale musí se to už hodně umět s velmi citlivým pedálem plynu. 88kw je EU4, 96kw EU5 s naklápěním lopatek. Víc věřím tomu svému. Závady za dobu provozu: tekoucí chladič a je k němu blbý přístup, palivový filtr, respektive obal je z plastu a praskl, to jsem ještě nikdy neviděl, jinak vůbec ni a absolutně spolehlivé auto a rozhodně se vyplatí. Dal bych si pozor na stav okolo vstřiků, zatíká tam ráda voda, to vymyslel fakt imbecil s odtokem hadic za kolo a pod., a kabeláže jednotky. To také trápí 3,0 JTD snad víc než 2,3JTD a celkově je 2,3JTD o trochu spolehlivější. Nevím jak u 2010, ale ikdyž nikde nic nerezaví, olupuje se na mém starším lak při vyšších rychlostech na podklad. Podle mne je to poslední dost dobrá dodávka. Jinak ta Ford Puma v PSA je sebevražda, to bych doporučil jen otrlým nebo majiteli autoservisu, kde jsem ji v Chorvatsku viděl s najetými 430 tisíci kilomtery a nevěřil jsem vlastním očím, jenže jim nezateče voda na alternátor a nezmrzne tam a pod.:)

Dobrý den,
prosím ohodnoťte vaše auto ještě blíže http://www.tipcars.com/#vlozit-zkusenost

reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Piatok 03.07.2015 00:13, RE:
Dobrý den. Motorizace 3.0 i 2.3 pochází od Iveca. Obzvláště, pokud jezdí auto častěji vytížené, doporučuji třílitr. Při správné údržbě a zacházení je prakticky neunavitelný.
reagovať
nahlásit

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všetky práva vyhradené.