nepřihlášený uživatel napísal:
Dobrý den, chci koupit jedno z trojčat Ducato/Boxer/Jumper. od roku výroby 2010 .Ideálně L4H2,nebo L5H2.Zajímají mě motory do daného vozu.Na trhu jsem zjistil výkonové varianty 2,3 JTD 88kw a 3,0JTD 116,respektive 130 kw, obě snad pochází od výrobce Iveco,jejichž spolehlivost je prý slušná.2,3 JTD s 96 Kw je taktéž od Iveca?Montovaly se tyto motory pouze do Ducata,nebo i do Jumperu/Boxeru?Je ještě nějaká jiná výkonová alternetiva s dobrou spolehlivostí a servisní nenáročností?Děkuji předem za odpověď, s pozdravem Honza.
Záleží na tom, jak bude auto váhově vytížené, resp. jakou porci km bude muset zvládat. Jestliže uvažujete o maxíku a budete ho používat na časté dlouhé trasy, je pro Vás nejvhodnější 3,0 JTD, montovaný do všech trojčat Ducato/Boxer/Jumper (motor SOFIM od Iveca). Pokud jezdíte méně naložen a/nebo kratší trasy, bude ideální 2,3 JTD montovaný pouze do Ducata (opět motor Iveco). PSA (Jumper/Boxer) to řešilo spoluprácí s Fordem a dodáním její PUMy (2,2 HDI, 88kW), což není úplně doporučeníhodná varianta, zvláště před rokem 2010. Časté byly fatální závady (klika ven, potkaný motor, závady na EGR). Po 2010 už k problémům nedocházelo tolik - pokud motor přežil prvních 100-120 tkm, přežije už leccos. Mám na Boxeru 2,2 HDI (2010) najeto cca 132tkm (převážně příměstský provoz + dálnice), zatím OK...ťuky ťuk...