citácia:
reakce na: Fatty, 01.06.2020 18:42 (Ahoj lidi, sháním nějaké zkuše ...)
Řešit rozdíl ve spotřebě u vrány,l co má bambilion km na hrbu (ale na tachu poctivých 125.000km) je lehce úsměvné. z dané množiny bych se vyhnul všemu od VW (už jen z principu díky dýzlgejt) a zaměřil se na Mondeo 2,0TDCI nebo pežot 508 HDI 2,0.Důvodem je, že tohle jsou prostě držáky a kdo s esvezl v oktávce a mondeu, tak pokud to není ignorant, pozná maličkej rozdíleček úplně ve všem. Mondeo je dosělý auto z vyšší třídy, než oktáfka a jeho projev tomu přesvědčivě odpovídá. Řízením, brzdami, prostorme, motorem zejména, komfortem jízdy, výbavou atd. pokud, tak snad ješt Superb, ale za 300 bude předposlední generace a i v tomto případě je Mondeo lepší a navíc i hezčí, což ocení paní domu. Já s evyjádřím pouze k motoru, protože s HDI (což je TDCI) jsem jezdil kupu let: s 2,0HDI lze za 5,5/100, po 360.000km turbo původní, vstřiky původní, EGR původní, výfuk původní, katalyzátor původní. měněno: baterie 2x, jinak na autu jako celek jen tlumiče, brzdy. Moje volab: P508 nebo Mondeo 2,0TDCI. Jo - a koroze - nula.