0
späť

diskuze k tématu: Kombi pro rodinu

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit
Radek-Z
počet príspevkov4
dátum registrácie27.07.2015
Pondelok 27.07.2015 21:03, Kombi pro rodinu
Dobrý den, potřeboval bych prosím poradit, jaké vybrat kombi auto pro rodinu (zatím 2 děti). Auto by mělo být střední velikosti (v současné době vlastním Felicia combi, ale rezne). Rozměrově tedy něco podobného nebo o něco málo většího než je Felicia combi, aby se mi vešlo do garáže. Kufr také podobně veliký jako Felicia combi. Ročník cca 2010 (plus mínus 1 rok). Určitě benzín. Ze škodovek je octavia combi už moc veliká, ale fabia combi zase skoro malá. Prostě něco mezi tím. Na značce mi nezáleží. Je některé auto v požadované velikosti, které je třeba i spolehlivější? Děkuji za rady. Radek
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
dátum registrácie23.11.2007
Pondelok 27.07.2015 22:07, RE: Kombi pro rodinu
Radek-Z napísal:
Dobrý den, potřeboval bych prosím poradit, jaké vybrat kombi auto pro rodinu (zatím 2 děti). Auto by mělo být střední velikosti (v současné době vlastním Felicia combi, ale rezne). Rozměrově tedy něco podobného nebo o něco málo většího než je Felicia combi, aby se mi vešlo do garáže. Kufr také podobně veliký jako Felicia combi. Ročník cca 2010 (plus mínus 1 rok). Určitě benzín. Ze škodovek je octavia combi už moc veliká, ale fabia combi zase skoro malá. Prostě něco mezi tím. Na značce mi nezáleží. Je některé auto v požadované velikosti, které je třeba i spolehlivější? Děkuji za rady. Radek

jestli chcete opravdu spolehlivé vozidlo doporučuji Toyota Auris Sportr Touring.
Nadprůměrně spolehlivé,cenově dostupné,nízké riziko krádeže.
Jediný problém je,že jej kupují primárně soukromé osoby,a ty je jen tak jako ojeté neprodají...
reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Pondelok 27.07.2015 23:23, re:
Dobrý den. Jako vhodné auto pro Vaše potřeby doporučuji například Ford Focus, který je velmi spolehlivý má jedny z nejnižších cen servisních prací a náhradních dílů.
reagovať
nahlásit
driver111
počet príspevkov528
dátum registrácie13.03.2013
Utorok 28.07.2015 09:22, RE: re:
Karel - TipCars.com napísal:
Dobrý den. Jako vhodné auto pro Vaše potřeby doporučuji například Ford Focus, který je velmi spolehlivý má jedny z nejnižších cen servisních prací a náhradních dílů.

Mě už připadá, že ten FOCUS je nejlepší auto na světě v celé historii automobilismu. Vždy když je dotaz na jakékoliv auto, tak je tam doporučen FOCUS. Neříkám, že je špatné, ale je spousta jiných..
reagovať
nahlásit
stréc od piva
počet príspevkov652
dátum registrácie23.11.2007
Utorok 28.07.2015 10:05, RE: re:
driver111 napísal:
Mě už připadá, že ten FOCUS je nejlepší auto na světě v celé historii automobilismu. Vždy když je dotaz na jakékoliv auto, tak je tam doporučen FOCUS. Neříkám, že je špatné, ale je spousta jiných..

však tu také bylo vyhodnoceno,že Focus je diskuzní přispěvek o kterém se nejvíce píše
A může za to kdo ? KAREL
reagovať
nahlásit
Roman AX
počet príspevkov134
dátum registrácie09.12.2011
Utorok 28.07.2015 12:58, Focus?
na trhu jsou i výhodnější auta. Navrhuji novou Dacii MCV. Proč? Protože Focuse má každý, kde čte zdejší doporučení. Nebo má Mondeo, to je taky prý super auto. Já mám Partnera 2008, ale to už je předchozí typ. Velký kufr, spousta místa, jen o dost horší jízdní vlastnosti než ten Focus....
reagovať
nahlásit
Radek-Z
počet príspevkov4
Utorok 28.07.2015 13:55, Ještě dotaz
Děkuji za reakce. Nicméně vybírám opravdu combi (asi střední nižší třídy), MPV nechci. Z 80 % jezdím po městě, najedu cca 6000 km za rok, takže určitě benzín. Spíše bych potřeboval radu, jaké jsou možnosti, klady a zápory, jaké je nejlepší v poměru cena výkon. Rok výroby cca 2010, cena cca do 150 000 Kč. Mám trochu v oku Kia Ceed combi, Hyundai i30 combi, ale určitě jsou i jiné možnosti, které právě neznám (např. již zmíněný Ford focus). A pokud mi poradíte, kde spolehlivě koupit, tak budu úplně nejšťastnější. Děkuji.
reagovať
nahlásit
PetrT
počet príspevkov1076
dátum registrácie24.05.2009
Utorok 28.07.2015 19:00, croma
Mrknul bych na Fiat Croma, jen nevím jestli se vám vejde do garáže.
reagovať
nahlásit
Paul
počet príspevkov773
dátum registrácie07.11.2008
Streda 29.07.2015 09:11, RE: re:
driver111 napísal:

Já myslel, že nejlepší ojeté auto na světě je Mondeo 2,0 benzín Kdysi to tu býval Citroen C5...

Ale vážně, každý doporučuje buď co má doma, nebo s čím má dobré zkušenosti. Já třeba obvykle doporučím (když chce někdo něco normálního) nějakou menší škodovku v benzínu, nebo pak starou dobrou oktávku 1,9 TDI, jejíž pokles ceny se nejen zastavil, ale snad i roste

Zaslechl jsem, že tazatel uvažuje o ojetém korejci - opravdu nebrat - a proč? Zjistíte po prvním servisním zákroku, který se nebude týkat jen výměny oleje a filtrů. Korejec ano, ale nový a po záruce sešrotovat. Mluvím z vlastní zkušenosti rodinných příslušníků, kteří nechtěli slevu zadarmo.

Jestli chcete něco spolehlivého, pokud možno většího než Fabia a menšího než Oktávka, mohl by vám prostorově vyhovovat Roomster, opravdu povedené a myslím že nedoceněné auto. Navíc se prodával s dobrými motory. Vzhledem k vašemu nájezdu bych šel rovnou do nejsilnější 1,6 16V, která má ještě poctivý řetěz, takže z dlouhodobého hlediska se vyplatí. 1,4 16V je také výborný motor, ale výměna rozvodů cca po 10 letech nebo 150 000 km (co nastane dřív) s kvalitními díly vyjde minimálně na 8 000 (ale je to jednou za 10 let...). Navíc 1,6 je pružnější. Škoda, že už na trzích EU skončil a prodává se jen na východě. Do takového Rapidu by padnul jak ulitý a lidi by opět stáli přes salóny Škoda fronty
reagovať
nahlásit
Citroenak
počet príspevkov728
dátum registrácie13.04.2012
Streda 29.07.2015 09:55, Rodinne kombi
Ja by som ten citroen C5 nezatracoval :) Ak je poziadavka, aby to malo podobny alebo vacsi kufor ako felicia kombi, citroen C5 break by mohol byt alternativou. Kedze ale pani nechce MPV, asi nebude chciet ani roomster, aj ked neviem, ci to je MPV alebo co to vlastne je. Octavia 2010 by este mohla mat 1.6 benzin, ak sa nemylim. Toto je ale dost slabi motor na take auto a pri vacsom najazde uz asi pojde s benzinom aj 1:1 olej. Ja by som asi zobral nejaky opel astra 1.8i (ak sa este vtedy vyrabal). Focus s 1.6 bude mat asi tiez dost za sebou, a vyssi objem by mohol byt zachovalejsi+lacnejsi (vysoka poistka)+lepsie sa na nom jazdi s vykonovou rezervou. Ja osobne by som nesiel pod 1.8 litrovy motor, po meste to bude aj tak jedno a 6t km rocne to ani nepociti.
reagovať
nahlásit
driver111
počet príspevkov528
dátum registrácie13.03.2013
Streda 29.07.2015 10:20, RE: croma
PetrT napísal:
Mrknul bych na Fiat Croma, jen nevím jestli se vám vejde do garáže.

Croma je dobrá v JTD , ale benzin je dostupný v 2.2, která nejede a žere a 1.8, která je naprosto perfektní se v nabídce bude blbě shánět, ale pokud by se podařilo, tak je to v 1.8čce super kára.
reagovať
nahlásit
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Štvrtok 30.07.2015 00:24, Re:
Dobrý den. Jako alternativu k Fordu Focus, Hyundai i30 a Kia Ceed doporučuji Opel Astra. S benzínovými motory byste neměl šlápnout vedle.
reagovať
nahlásit
Radek-Z
počet príspevkov4
Nedela 09.08.2015 21:42, Škoda fabia combi II 2010 - 2011
Dobrý den, děkuj všem za odpovědi a náměty. Nicméně jsem zjistil, že většina aut neodpovídá mé představě vnějších rozměrů, jelikož jsem omezen velikostí garáže. Takže se zatím přikláním ke škodě fabia combi II, r.v. cca 2010 - 2011. Mám tímto ještě dotaz - jakou motorizaci mi můžete doporučit? (zatím tíhnu k 1.2. TSI - 66 kW). Má toto auto nějaké přednosti nebo naopak nedostatky? Ať už z jakéhokoli hlediska - závady, koroze, komfort, aj. Děkuji.
reagovať
nahlásit
David V
počet príspevkov2076
dátum registrácie16.05.2007
Pondelok 10.08.2015 15:48, RE: Škoda fabia combi II 2010 - 2011
Radek-Z napísal:
Dobrý den, děkuj všem za odpovědi a náměty. Nicméně jsem zjistil, že většina aut neodpovídá mé představě vnějších rozměrů, jelikož jsem omezen velikostí garáže. Takže se zatím přikláním ke škodě fabia combi II, r.v. cca 2010 - 2011. Mám tímto ještě dotaz - jakou motorizaci mi můžete doporučit? (zatím tíhnu k 1.2. TSI - 66 kW). Má toto auto nějaké přednosti nebo naopak nedostatky? Ať už z jakéhokoli hlediska - závady, koroze, komfort, aj. Děkuji.

Motor 1.2 TSi je uživatelsky příjemný, jen je potřeba u něj pohlídat, jestli má distanční kroužek pod regulátorem turbíny, známý jako podložka pod turbo, opravované v rámci svolávací akce a zesílený rozvodový řetěz v rámci servisních zákroků po možících se problémech s prasklým rozvodovým řetězem. Řeknu to upřímně, já bych na to neměl žaludek, čekat, kdy se motor zastaví, i přes to, že se teď určitě vyrojí mnoho komentářů, kteří budou tvrdit, že mají najeto už 50 tisíc a doposud žádný problém...
Co třeba Opel Astra G Caravan s motory 1.6 16V nebo lépe 1.8 16V, ten se do garáže také nevejde?
Dohledal jsem délky:
Astra 4288 mm
Fabia 4239 mm
reagovať
nahlásit
Radek-Z
počet príspevkov4
Utorok 11.08.2015 15:29, Ford c-max?
Děkuji za rady. Množina aut se mi zužuje.......a co třeba ford c-max? Klady, zápory.....???
reagovať
nahlásit

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všetky práva vyhradené.