driver111 napísal:
Karel - TipCars.com napísal:
Dobrý den. Jako vhodné auto pro Vaše potřeby doporučuji například Ford Focus, který je velmi spolehlivý má jedny z nejnižších cen servisních prací a náhradních dílů.
Mě už připadá, že ten FOCUS je nejlepší auto na světě v celé historii automobilismu. Vždy když je dotaz na jakékoliv auto, tak je tam doporučen FOCUS. Neříkám, že je špatné, ale je spousta jiných..
Já myslel, že nejlepší ojeté auto na světě je Mondeo 2,0 benzín

Kdysi to tu býval Citroen C5...
Ale vážně, každý doporučuje buď co má doma, nebo s čím má dobré zkušenosti. Já třeba obvykle doporučím (když chce někdo něco normálního) nějakou menší škodovku v benzínu, nebo pak starou dobrou oktávku 1,9 TDI, jejíž pokles ceny se nejen zastavil, ale snad i roste
Zaslechl jsem, že tazatel uvažuje o ojetém korejci - opravdu nebrat - a proč? Zjistíte po prvním servisním zákroku, který se nebude týkat jen výměny oleje a filtrů. Korejec ano, ale nový a po záruce sešrotovat. Mluvím z vlastní zkušenosti rodinných příslušníků, kteří nechtěli slevu zadarmo.
Jestli chcete něco spolehlivého, pokud možno většího než Fabia a menšího než Oktávka, mohl by vám prostorově vyhovovat Roomster, opravdu povedené a myslím že nedoceněné auto. Navíc se prodával s dobrými motory. Vzhledem k vašemu nájezdu bych šel rovnou do nejsilnější 1,6 16V, která má ještě poctivý řetěz, takže z dlouhodobého hlediska se vyplatí. 1,4 16V je také výborný motor, ale výměna rozvodů cca po 10 letech nebo 150 000 km (co nastane dřív) s kvalitními díly vyjde minimálně na 8 000 (ale je to jednou za 10 let...). Navíc 1,6 je pružnější. Škoda, že už na trzích EU skončil a prodává se jen na východě. Do takového Rapidu by padnul jak ulitý a lidi by opět stáli přes salóny Škoda fronty