Dobrý den,
už delší dobu pročítám všechno možné, ale nakonec jsem se dostal spíše do fáze bezradnosti. Sháním náhradu dvacetiletého Mondea 2.0i kombi, které mi vyhovuje, ale hnije pod rukama. Příští rok se rodina rozroste o druhé dítě, takže jezdit budeme ve čtyrech. Nájezd je malý v rozmezí 10-15 tisíc a spíše kratší cesty, proto preferuji benzín a ideálně opět atmosféru (jen kvůli spolehlivosti, jinak se nebráním ničemu). Výkon není zásadní kritérium. A hlavní ořech k rozlousknutí na konec...potřebuji, aby začala řídit i manželka a manuál je problém, tudíž podmínka automat (v našem případě je to v podstatě bezpečnostní prvek)!!! Nikdy jsem auto s automatem nevlastnil, pár jsem jich řídil a vyhovovalo mi to.
Rozpočet je 200.000 i s prvotním servisem.
Koukal jsem na starší C4 Picasso cca r. 2013 (ale téměř vždy robotická převodovka snad všude haněná), občas nějaký Focus (nevím,zda tam byl PowerShift nebo klasický automat), Dacia Logan MCV s Easy-R (také neznámá pro mě). Zafira B 1.8i (také spíše nedoporučovaný automat).
Moc děkuji za každý věcný komentář a případný tip. Jde mi o to, aby to nebyla úplná sebevražda