Děkuji všem za názory,
docela jsem pokročil ve výběru a mám nové poznatky.
Měl jsem možnost se ještě projet se sousedovo upravenou RS TDI na trochu delší dobu - půjčil jí naší rodině na výlet. A přišlo mi, že auto jede opravdu parádně, slušně sedí a navíc žere prd...
Jen ten hrozný klapot motoru, ten mě úplně vytáčel při každém přidání plynu.
Přes kolegu z práce jsem si ale v týdnu domluvil projížďku v Legacy 3.0R jeho bratra. A musím říct, po svezení v tom autě mi RS TDI přijde jako naprosto obyčejné auto s vyšším výkonem a navíc i prkenným podvozkem, oproti Legacy. Ten boxer jak se v něm vytáčí a celé auto jak funguje na slovo, to je neskutečné. Nejen, že by OII RS TDI zůstala asi i po chipu někde daleko ve zpětném zrcátku, ale jde i o to, jak poctivým, robustním dojmem celé to auto působí. To je zkrátka něco... 3.0R je ale jen v automatu, který dle majitele to auto trochu brzdí, a že SpecB je zkrátka jinde. Tak si říkám, co to musí být za kalup, když i tato civilnější verze jede a funguje neskutečně...
Škoda, že má Legacy některé hodně zastaralé části interiéru.
Byli jsme omrknout i jednu E91 325i a je to taktéž úplně jinde než Octavia. Bohužel majitel byl docela divný a projížďka byla extrémně krátká a nevím většinu řídil on...no bylo to celé hodně divné, že jsem si na vůz nedokázal udělat nějaký ucelený názor. Jede podobně jako Legacy, jen nemá tak strmé řízení a hlavně byly tam velká kola, takže komfort byl ze všech tří aut nejhorší. Ale hlavně, co BMW skoro jasně vyřazuje z výběru je maličký kufr...to jsem opravdu nečekal. Kombi má kufr snad velký jako nějaký větší hatchback... E91 se tedy jeví bez debaty jako nejméně praktická, a to je pro rodinu zásadní.
Po projetí všech aut musím říci, že jsem nečekal, že mohou být v podobných vozech takové markantní rozdíly. Teď skoro nedokážu pochopit, co každý na RS Octavii tady u nás tak vidí
Možná, že právě neměl šanci projet se v lepších autech.
V týdnu se pojedeme podívat na: https://auto.bazos.cz/inzerat/117929784/subaru-legacy.php
Prý je to SpecB!