Zoula88 napísal:
Mam dilema, planuji koupit octavii cca do 250tis, rocne najezdim do 20tis km. v obouch autech jsem se vozil, tsi je velmi prijemne, ale znepokuje me spolehlivost, spotreba motoroveho oleje, u tdi zas nocni mura zimni starty, DPF filter, vstriky atd .. co mi poradite? dekuji za kazdou radu
Asi tak - 1,8 TSI od mod. roku 2012 by už mělo být OK, enormní spotřeba oleje trápila údajně hlavně starší ročníky, jinak je to pro oktávku ideální motor - tichý, pružný, s výkonovou rezervou a při normální jízdě i s dobrou spotřebou. (odborníci doporčují zvlášť u starších verzí měnit rozvody kolem 120 000 km)
2,0 TDI CR v oktávce je při správné údržbě vyloženě povedený. Při tankování kvalitní aditivované nafty, výměnách olejů a filtrů po 15 000 km (to platí ještě víc i pro TSI) a převažujících delších trasách. Vstřiky, dvouhmota a DPF vydrží klidně i 250 000 km, samozřejmě je to individuální. Rozvody se mění ve 150 000 km.
Já bych asi šel do co nejmladší 1,8 TSI, protože už nejezdím soukromě moc dlouhé trasy a vyhovuje mi tichost a rychlejší ohřev benzínu. Při jízdě po městě je taky příjemnější.