Človek, který bude šířit negativní informace o autech, aniž by uvedl zásadní věc - že si koupí vrak za půl darma s 500tkm na hrbu a pak bude plkotat, že mu po tom nájezdu něco odejde, zejména spotřební věc, jako je turbo

Xantia je naopak považována za jeden z nejspolehlivějších vozů koncernu PSA, který kdy Citroen vyrobil, zejména s motorem 2,0HDI/80kW. Ovšem opět se nelze divit, že za částku, kterou má tazatel vyčleněnou a za kterou s největší pravděpodobností koupil svá předchozí auta, koupí polovrak určený skoro k demolici či zásadní GO a pak si stěžuje, na to či ono.
Já ti prozradím, že jsem v dávných letech měl tu čest ojezdit od novoty Pežota 406 s 2,0HDI/80kW bez FAPu. Auto se prodalo z firmy v 220tkm kamarádovi, který jej ode mně dostal dá se říct v prvotřídním stavu za 120tisíc korun (účetní hodnota) a ojel jej do 360tk, kdy šlo do šrotu po několika nehodách a celkovém zanedbání, protože kamarád ani jeho manželka netušil,m že stroj potřebuje nějaký servis. Jejich servis spočíval ve výměně baterie, když v -25°C jesenických mrazů nenastartovali a pak občas výměna oleje. Zbytek, jako olej v převodovce, nějaké čepy, tlumiče a pod. neřešili. A přes to všechno, jak vůz dostával zabrat každý den při jízdách 3km tam a 3km zpět (paní jezdila do práce, v létě v zimě), motor bylo to poslední, co by kdy mělo nějakou poruchu, turbo, vstřiky, žhaviče (myslím že jen jeden se měnil) - vše původní po mě. je to o servisu a o přístupu, o tom jsem něco nastínil ve vedlejším vlákně, ale rozhondě to není o tom, že zrovna Volvo V7 s 2,4T či daná Xantia byly šmejdy, naopak, oba patřily mezi vysoce vyvedené modely a stačí s epodívat na inzerci, s jakými nájezdy a za jakých let a za jakou cenu se prodávají konkretně Volva s 2,4T. A wo tom to je. Od rvaku nemůžeš čekat 100% spolehlivost a odešlo li to na LP přeplňvání turbo, hledej chybu jinde, ale ne v tom samotném uzlu.
Kup si Škodu Octavia 1,9 TDI66kW - ta by měla přežít další jadernou válku, dokonce i turbo bez měnitelné geometrie statoru by ti mělo dát aspoň 600tkm - mám takový kus v práci, takže píš ze zkušenosti.