0
späť

diskuze k tématu: Jaké kombi nebo MPV

kategórie zaradenia témy: poradna, typ vozidla, osobní
zmazaný používateľ
počet príspevkov1
dátum registrácie29.09.2015
Nedela 04.10.2015 14:36, Jaké kombi nebo MPV
Dobrý den.
Potřeboval bych radu, jaké rodinné auto koupit. Háček je v tom , že kromě rodinných výletů a dovolených, potřebuji občas odvézt čtyřčlennou country kapelu včetně mne i s aparaturou a nástroji někam na hraní. Takže v úvahu připadá nějaké Kombi nebo MPV s dostatečným zavazadlovým prostorem. Musí se tam vlézt dvě reprobedny 65x41x35 cm, kufr 75x46x21 cm, mix 46x47x20cm, mikrofonní stojany ve vaku o průměru asi 30 cm a délky 120 cm a nástroje – baskytara, kytara, banjo a dobro.
Moje poslední auto bylo Volvo V70 v benzínu, ale jsem rád, že jsem se ho po třech letech s velikou ztrátou zbavil. Bylo věčně porouchané (turbo, řízení, ABS atd.). Kromě toho mělo obrovskou spotřebu. Takže Volvo nikdy více! Předtím jsem měl tři roky naftovou Xantii, ale i ta skončila na vrakovišti. Citroen už taky nikdy více! Jinak co se týká prostoru, tak do těchto aut se vše pohodlně vlezlo a mohlo nás jet klidně i pět.
Protože se již nechci znovu spálit, budu moc rád, když mi poradíte nějakého ,,držáka“. Důraz kladu na spolehlivost a nízkou spotřebu. Z toho vyplývá, že by to mělo být asi něco v naftě i když roční nájezd bude asi tak jen do 20 000 km. Našetřeno mám 85 000 Kč. V případě nutnosti bych mohl, ač nerad, ještě prodat svého miláčka fotoaparát Nikon 7100 asi za 20 000 Kč.
Děkuji za radu, zdraví A. Ernest.
reagovať
nahlásit
tomaskrtek
počet príspevkov983
dátum registrácie18.03.2008
Nedela 04.10.2015 15:02, ideální auto
to co chcete chce každý. a takový vůz neexistuje, nebo je mimo vaší cenovou relaci. myslíte si snad že někdo prodá spolehlivý vůz s nízkou spotřebou nejlépe bez investic po velkém servise za pár desítek tisíc? kupte si Sharana Galaxy nebo Alhambru v naftě, počítejte s tím že bude mít najeto minimálně 500.000km i přes optimistických 200.000km na tacho, dejte do toho max. 50k a za zbytek udělejte servis-rozvody, oleje, brzdy atd... a doufejte že vydrží. nic rozumnějšího asi nevymyslíte, pokud neslevíte ze svých požadavků a nekoupíte kombíka a vozík.
reagovať
nahlásit
PetrT
počet príspevkov1076
dátum registrácie24.05.2009
Nedela 04.10.2015 15:36, málo peněz
Za ty peníze nic spolehlivého neexistuje, slušné Sharan/Galax jsou furt ještě drahé. Asi bych se podíval po nějaké osobní dodávce - Expert/Scudo/Jumpy nebo Nissan Serena v benzínu. Taková lepší 1203 ale jednoduché a spolehlivé.
reagovať
nahlásit
Zdeny60
počet príspevkov1249
dátum registrácie08.09.2009
Nedela 04.10.2015 19:13, Tak to je přesně on!
Človek, který bude šířit negativní informace o autech, aniž by uvedl zásadní věc - že si koupí vrak za půl darma s 500tkm na hrbu a pak bude plkotat, že mu po tom nájezdu něco odejde, zejména spotřební věc, jako je turbo Xantia je naopak považována za jeden z nejspolehlivějších vozů koncernu PSA, který kdy Citroen vyrobil, zejména s motorem 2,0HDI/80kW. Ovšem opět se nelze divit, že za částku, kterou má tazatel vyčleněnou a za kterou s největší pravděpodobností koupil svá předchozí auta, koupí polovrak určený skoro k demolici či zásadní GO a pak si stěžuje, na to či ono.
Já ti prozradím, že jsem v dávných letech měl tu čest ojezdit od novoty Pežota 406 s 2,0HDI/80kW bez FAPu. Auto se prodalo z firmy v 220tkm kamarádovi, který jej ode mně dostal dá se říct v prvotřídním stavu za 120tisíc korun (účetní hodnota) a ojel jej do 360tk, kdy šlo do šrotu po několika nehodách a celkovém zanedbání, protože kamarád ani jeho manželka netušil,m že stroj potřebuje nějaký servis. Jejich servis spočíval ve výměně baterie, když v -25°C jesenických mrazů nenastartovali a pak občas výměna oleje. Zbytek, jako olej v převodovce, nějaké čepy, tlumiče a pod. neřešili. A přes to všechno, jak vůz dostával zabrat každý den při jízdách 3km tam a 3km zpět (paní jezdila do práce, v létě v zimě), motor bylo to poslední, co by kdy mělo nějakou poruchu, turbo, vstřiky, žhaviče (myslím že jen jeden se měnil) - vše původní po mě. je to o servisu a o přístupu, o tom jsem něco nastínil ve vedlejším vlákně, ale rozhondě to není o tom, že zrovna Volvo V7 s 2,4T či daná Xantia byly šmejdy, naopak, oba patřily mezi vysoce vyvedené modely a stačí s epodívat na inzerci, s jakými nájezdy a za jakých let a za jakou cenu se prodávají konkretně Volva s 2,4T. A wo tom to je. Od rvaku nemůžeš čekat 100% spolehlivost a odešlo li to na LP přeplňvání turbo, hledej chybu jinde, ale ne v tom samotném uzlu.

Kup si Škodu Octavia 1,9 TDI66kW - ta by měla přežít další jadernou válku, dokonce i turbo bez měnitelné geometrie statoru by ti mělo dát aspoň 600tkm - mám takový kus v práci, takže píš ze zkušenosti.
reagovať
nahlásit
kristian2
počet príspevkov273
dátum registrácie31.03.2015
Nedela 04.10.2015 20:57, k
xantia byla hodně povedené a prostorné auto na které nedám dopustit.Za ty peníze ?jestli vám bude velikostně vyhovovat zkuste lančia lybra 1,9 nebo 2,4 JTD kupte za 40 000 zbytek do opravy a měla by vydržet hodně.
reagovať
nahlásit
PetrT
počet príspevkov1076
dátum registrácie24.05.2009
Nedela 04.10.2015 21:26, RE: Tak to je přesně on!
Zdeny60 napísal:
Človek, který bude šířit negativní informace o autech, aniž by uvedl zásadní věc - že si koupí vrak za půl darma s 500tkm na hrbu a pak bude plkotat, že mu po tom nájezdu něco odejde, zejména spotřební věc, jako je turbo Xantia je naopak považována za jeden z nejspolehlivějších vozů koncernu PSA, který kdy Citroen vyrobil, zejména s motorem 2,0HDI/80kW. Ovšem opět se nelze divit, že za částku, kterou má tazatel vyčleněnou a za kterou s největší pravděpodobností koupil svá předchozí auta, koupí polovrak určený skoro k demolici či zásadní GO a pak si stěžuje, na to či ono. Já ti prozradím, že jsem v dávných letech měl tu čest ojezdit od novoty Pežota 406 s 2,0HDI/80kW bez FAPu. Auto se prodalo z firmy v 220tkm kamarádovi, který jej ode mně dostal dá se říct v prvotřídním stavu za 120tisíc korun (účetní hodnota) a ojel jej do 360tk, kdy šlo do šrotu po několika nehodách a celkovém zanedbání, protože kamarád ani jeho manželka netušil,m že stroj potřebuje nějaký servis. Jejich servis spočíval ve výměně baterie, když v -25°C jesenických mrazů nenastartovali a pak občas výměna oleje. Zbytek, jako olej v převodovce, nějaké čepy, tlumiče a pod. neřešili. A přes to všechno, jak vůz dostával zabrat každý den při jízdách 3km tam a 3km zpět (paní jezdila do práce, v létě v zimě), motor bylo to poslední, co by kdy mělo nějakou poruchu, turbo, vstřiky, žhaviče (myslím že jen jeden se měnil) - vše původní po mě. je to o servisu a o přístupu, o tom jsem něco nastínil ve vedlejším vlákně, ale rozhondě to není o tom, že zrovna Volvo V7 s 2,4T či daná Xantia byly šmejdy, naopak, oba patřily mezi vysoce vyvedené modely a stačí s epodívat na inzerci, s jakými nájezdy a za jakých let a za jakou cenu se prodávají konkretně Volva s 2,4T. A wo tom to je. Od rvaku nemůžeš čekat 100% spolehlivost a odešlo li to na LP přeplňvání turbo, hledej chybu jinde, ale ne v tom samotném uzlu.Kup si Škodu Octavia 1,9 TDI66kW - ta by měla přežít další jadernou válku, dokonce i turbo bez měnitelné geometrie statoru by ti mělo dát aspoň 600tkm - mám takový kus v práci, takže píš ze zkušenosti.

jj, občas pro nás dělá zámečník a má xantii ještě 1,9td a nedá na ni dopustit. Prý je i neuvěřitelně pohodlná, jednou jel s naším caddy a nadával jak špaček :D

reagovať
nahlásit
danet - redakce TipCars
počet príspevkov551
dátum registrácie16.11.2012
Pondelok 05.10.2015 09:50, RE: k
kristian2 napísal:
xantia byla hodně povedené a prostorné auto na které nedám dopustit.Za ty peníze ?jestli vám bude velikostně vyhovovat zkuste lančia lybra 1,9 nebo 2,4 JTD kupte za 40 000 zbytek do opravy a měla by vydržet hodně.

Dobrý den, rozepište prosím své zkušenosti s Xantií v recenzi na TC http://www.tipcars.com/#vlozit-zkusenost Děkujeme
reagovať
nahlásit
*autofans*
počet príspevkov159
dátum registrácie21.11.2008
Pondelok 05.10.2015 10:25, Auto pro kapelu
Zapomeňte na Lybru, tak odvezete v kufru akorát ten foťák s příslušenstvím
Vhledem k velmi omezenému rozpočtu na takový typ auta bych hledal ve vodách kde se dá koupit slušné auto, které však typický kupující velkého MPV nehledá kvůli menší popularitě. Zapomeňte na něco z trojice eurovanů od VW/Ford nebo PSA/FIAT. Auto v této ceně a obzvlášť v naftě bude 15-20ti letá pokladnička s půlmilionem na hrbu u osobních verzí a s milionem u užitkových (scudo, jumpy, expert).
Vzhledem k malému nájezdu bych se nebál vybrat nějaké větší MPV typu Voyager, Previa, Trajet, mazda MPV s benzinem, nebo nesmrtelná HiACE s 2.4D. Daleko jednodušší technika a motory ještě udělají nějakou službu pokud nevyberete auto se sežranou kastlí. Pokud by byla spotřeba neakceptovatelná tak velká část těchto zvládá LPG a není problém najít kousek, který bude mít jen do 250000km.

reagovať
nahlásit
Pepe
počet príspevkov1143
dátum registrácie09.05.2007
Pondelok 05.10.2015 22:52, RE: Tak to je přesně on!
Zdeny60 napísal:
Človek, který bude šířit negativní informace o autech, aniž by uvedl zásadní věc - že si koupí vrak za půl darma s 500tkm na hrbu a pak bude plkotat, že mu po tom nájezdu něco odejde, zejména spotřební věc, jako je turbo Xantia je naopak považována za jeden z nejspolehlivějších vozů koncernu PSA, který kdy Citroen vyrobil, zejména s motorem 2,0HDI/80kW. Ovšem opět se nelze divit, že za částku, kterou má tazatel vyčleněnou a za kterou s největší pravděpodobností koupil svá předchozí auta, koupí polovrak určený skoro k demolici či zásadní GO a pak si stěžuje, na to či ono. Já ti prozradím, že jsem v dávných letech měl tu čest ojezdit od novoty Pežota 406 s 2,0HDI/80kW bez FAPu. Auto se prodalo z firmy v 220tkm kamarádovi, který jej ode mně dostal dá se říct v prvotřídním stavu za 120tisíc korun (účetní hodnota) a ojel jej do 360tk, kdy šlo do šrotu po několika nehodách a celkovém zanedbání, protože kamarád ani jeho manželka netušil,m že stroj potřebuje nějaký servis. Jejich servis spočíval ve výměně baterie, když v -25°C jesenických mrazů nenastartovali a pak občas výměna oleje. Zbytek, jako olej v převodovce, nějaké čepy, tlumiče a pod. neřešili. A přes to všechno, jak vůz dostával zabrat každý den při jízdách 3km tam a 3km zpět (paní jezdila do práce, v létě v zimě), motor bylo to poslední, co by kdy mělo nějakou poruchu, turbo, vstřiky, žhaviče (myslím že jen jeden se měnil) - vše původní po mě. je to o servisu a o přístupu, o tom jsem něco nastínil ve vedlejším vlákně, ale rozhondě to není o tom, že zrovna Volvo V7 s 2,4T či daná Xantia byly šmejdy, naopak, oba patřily mezi vysoce vyvedené modely a stačí s epodívat na inzerci, s jakými nájezdy a za jakých let a za jakou cenu se prodávají konkretně Volva s 2,4T. A wo tom to je. Od rvaku nemůžeš čekat 100% spolehlivost a odešlo li to na LP přeplňvání turbo, hledej chybu jinde, ale ne v tom samotném uzlu.Kup si Škodu Octavia 1,9 TDI66kW - ta by měla přežít další jadernou válku, dokonce i turbo bez měnitelné geometrie statoru by ti mělo dát aspoň 600tkm - mám takový kus v práci, takže píš ze zkušenosti.

S Xantií, 406 souhlasím taky... Možná by se našla 806/Evasion/Ulysée venku v dobrým stavu, 2,0 HDi, nebo ještě starým 2,1TD. PC/servis 50/50...
reagovať
nahlásit

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všetky práva vyhradené.