Streda 09.09.2015 18:12,
jaké auto s vyšším podvozkem (láce)
Dobrý den,
moje současné vozidlo (felicia 1.9D combi 1997) je již téměř za zenitem, proto budu hledat náhradu. Začnu s tím co už doma mám a co mi hodně vyhovuje. Felda je relativně spolehlivé vozidlo s lacinými ND, má extrémně nízké provozní náklady (pojistka 1800,-/ rok, baští 5,6L bionafty za 25kč/L), má ohromný kufr, když vyndám sedačky je to v podstatě malý náklaďák. Plusem je ABS + 2x airbag
Co mi vadí. 47kW (asi někdy v roce výroby), ne nedostačující většino nikam nespěchám, ale předjíždět již dnes nelze. Tahá břicho po zemi a to i po výměně tlumičů a pružin, které mám i podložené. Nemá klimu.
Požadavky na další vůz:
Denně do práce jezdím 25km tam + 25km zpět. Mimo zaměstnání najezdím taky nějaký ten kilometr (části rodiny Jablonec, Dvůr Králové, Svitavy, Ivančice, Znojmo) tam se tedy s feldou ze strachu nevydáváme.
je mi jasné že náklady na spotřebu u dalšího auta asi feldě nepřiblížím ani náhodou, ale aby to bylo alespoň podobné.
Často jezdíme mimo asfalt k rodičům a na chatu ((ne terén ale neudržované polňačky a skoro každé auto se kterým jsem tam byl chytalo spodkem (tchán má landcruisera)+ v zimě kupy sněhu)).
Máme dva malé psy a jednu dogu... takže aby jsme se do toho vešli, časem asi přibyde i kočárek...
Rád bych LPG nebo naftu, no prostě jako každý kdo chce ušetřit.
Peněz není nazbyt, takže počítám s něčím kolem roku 2000+ ale moc netuším co by mohlo splňovat moje požadavky.
Máte nějaké nápady?
Nástřel: první Galaxy ? ta je vyšší ale uživím to denně do práce? :D,
reagovať
nahlásit